Tietoa valintakokeista

Pääsykokeet

Tältä sivulta löydät tietoa koskien Helsingin yliopiston valintakokeita eli pääsykokeita. Koulutustarjonnasta löydät jokaisen koulutusohjelman oman sivun, josta saat juuri valitsemaasi koulutusohjelmaa koskevat tarkat tiedot hakemisesta.

Kevään 2018 yhteishaun kirjalliset valintakokeet ovat päättyneet. Kiitokset kaikille kokeisiin osallistuneille! Tulokset ovat nähtävissä Oma Opintopolku -palvelussa.

Tältä sivulta pääset Helsingin yliopiston päähaun (yhteishaku) ja suomen- ja ruotsinkielisten sekä englannin- ja monikielisten maisterihakujen hakukohteiden pistetaulukoihin. Avoimen väylän ja siirtohaun tuloksista ilmoitetaan vain sähköpostitse.

Helsingin yliopisto ei julkaise opiskelijaksi hyväksyttyjen nimiä eikä hyväksymispisterajoja.

Oman hakukohteesi henkilökohtaisen tuloksen voit tarkistaa Oma Opintopolku -palvelusta, kun hakukohteesi valinnan tulos on julkaistu.

Miten toimia valintakokeissa? Oheisen linkin takaa löydät ohjeet valintakokeeseen osallistumisesta. Huomioithan muun muassa, että:

  • varaat riittävästi aikaa oikean koepaikan löytämiseen
  • tulet ajoissa koepaikalle
  • otat mukaan valokuvalla varustetun henkilötodistuksen (henkilökortti, passi tai ajokortti) sekä kirjoitusvälineet

Lue huolellisesti valintakokeiden toimintaohjeet!

Tiedot koesaleista julkaistaan valintakokeiden paikat-sivulla. Sivu päivitetään koekohtaisesti noin viikkoa ennen koetta.

 

Tarkista koepäivämäärät ja valintakoemateriaali kunkin hakukohteen osalta Helsingin yliopiston koulutustarjonnasta. Löydät tiedot myös hakukohteen valintaperusteista Opintopolusta kohdasta ”Pääsy- ja soveltuvuuskoe”.

Voit tarvittaessa tarkistaa ennen valintakoetta Oma Opintopolku -palvelusta, mihin hakukohteisiin olet hakenut.

Helsingin yliopiston erityisjärjestelyjä koskevien linjausten mukaan hakijoiden yhdenvertaisuutta valintaprosessissa tuetaan erityisjärjestelyiden avulla. Valinnoissa erityisjärjestelyjä tarvitseva hakija hakee tutkinnonsuoritusoikeutta samoin kuin muutkin hakijat ja hänen on osallistuttava valintaperusteissa määritellyn mukaisesti valintaprosessiin.

Valintakoe voidaan järjestää erillisessä tilassa tai kokeessa voidaan käyttää tarvittaessa erityismateriaalia tai apuvälineitä. Kokeeseen voidaan myös myöntää lisäaikaa. Päätöksessä erityisjärjestelyistä otetaan huomioon hakijan esittämä selvitys sekä valintakokeen kesto ja luonne.

Katso lisätiedot ja hakuohje tästä!

Katso oman hakukohteesi valintakoemateriaali Helsingin yliopiston verkkosivujen koulutustarjonnasta tai Opintopolusta. Opintopolusta tieto löytyy hakukohteen valintaperusteista kohdasta ”Pääsy- ja soveltuvuuskoe”. Jokaisella koulutusohjelmalla on omat sivut koulutustarjonnassa , joilta löydät nämä tarkemmat hakuohjeet valitsemasi koulutusohjelman osalta.

Ennakkoon luettavaa valintakoemateriaalia on myytävänä useimmissa kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa. Kirjastoista voit myös etsiä, mutta varauduthan, että kirjoja on rajoitetusti saatavilla.

Joihinkin valintakokeisiin kuuluu perehtyminen ennakkoon verkkomateriaaleihin. Materiaalit ja ohjeet löydät tällöin hakukohteen valintaperusteista.

Huomaathan ettei Helsingin yliopisto järjestä valmennuskursseja.

Yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä.

Kun tiedot valintakoepaikoista julkaistaan, voit katsoa kampuksen sijainnin alla olevien linkkien takaa. Sivuilta löytyy myös tietoa tiedekunnista ja rakennuksista.

Haluatko tarkastella vanhoja valintakoetehtäviä? Osa hakukohteista julkaisee vuosittain aikaisempia valintakoetehtäviä. Huomaathan, että kaikkiin tehtäviin ei ole saatavilla esimerkkivastauksia tai arvosteluperusteita. Joistakin tehtävistä on myös poistettu tekstiä, kuvia tai muuta aineistoa tekijänoikeudellisista syistä.

Aiemmat valintakoekysymykset