Tietoa valintakokeista

Haluatko tarkastella vanhoja valintakoetehtäviä? Osa hakukohteista julkaisee vuosittain aikaisempia valintakoetehtäviä. Huomaathan, että kaikkiin tehtäviin ei ole saatavilla esimerkkivastauksia tai arvosteluperusteita. Joistakin tehtävistä on myös poistettu tekstiä, kuvia tai muuta aineistoa tekijänoikeudellisista syistä.

Aiemmat valintakoekysymykset

 

Tarkista koepäivämäärät ja valintakoemateriaali kunkin hakukohteen osalta Helsingin yliopiston koulutustarjonnasta. Löydät tiedot myös hakukohteen valintaperusteista Opintopolusta kohdasta ”Pääsy- ja soveltuvuuskoe”.

Voit tarvittaessa tarkistaa ennen valintakoetta Oma Opintopolku -palvelusta, mihin hakukohteisiin olet hakenut.

Valintakokeiden ennakkomateriaalit -sivulta löydät myös koontilistan ennakkomateriaalisivuista.

Katso oman hakukohteesi valintakoemateriaali Helsingin yliopiston verkkosivujen koulutustarjonnasta tai Opintopolusta. Opintopolusta tieto löytyy hakukohteen valintaperusteista kohdasta ”Pääsy- ja soveltuvuuskoe”. Jokaisella koulutusohjelmalla on omat sivut koulutustarjonnassa , joilta löydät nämä tarkemmat hakuohjeet valitsemasi koulutusohjelman osalta.

Ennakkoon luettavaa valintakoemateriaalia on myytävänä useimmissa kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa. Kirjastoista voit myös etsiä, mutta varauduthan, että kirjoja on rajoitetusti saatavilla.

Joihinkin valintakokeisiin kuuluu perehtyminen ennakkoon verkkomateriaaleihin. Materiaalit ja ohjeet löydät tällöin hakukohteen valintaperusteista. Valintakokeiden ennakkomateriaalit -sivulta löydät myös koontilistan ennakkomateriaalisivuista.

Huomaathan ettei Helsingin yliopisto järjestä valmennuskursseja.

Tiedot koesaleista julkaistaan valintakokeiden paikat-sivulla. Sivu päivitetään koekohtaisesti noin viikkoa ennen koetta.

 

Miten toimia valintakokeissa? Oheisen linkin takaa löydät ohjeet valintakokeeseen osallistumisesta. Huomioithan muun muassa, että:

  • varaat riittävästi aikaa oikean koepaikan löytämiseen
  • tulet ajoissa koepaikalle
  • otat mukaan valokuvalla varustetun henkilötodistuksen (henkilökortti, passi tai ajokortti) sekä kirjoitusvälineet

Lue huolellisesti valintakokeiden toimintaohjeet!

Helsingin yliopiston erityisjärjestelyjä koskevien linjausten mukaan hakijoiden yhdenvertaisuutta valintaprosessissa tuetaan erityisjärjestelyiden avulla. Valinnoissa erityisjärjestelyjä tarvitseva hakija hakee tutkinnonsuoritusoikeutta samoin kuin muutkin hakijat ja hänen on osallistuttava valintaperusteissa määritellyn mukaisesti valintaprosessiin.

Valintakoe voidaan järjestää erillisessä tilassa tai kokeessa voidaan käyttää tarvittaessa erityismateriaalia tai apuvälineitä. Kokeeseen voidaan myös myöntää lisäaikaa. Päätöksessä erityisjärjestelyistä otetaan huomioon hakijan esittämä selvitys sekä valintakokeen kesto ja luonne.

Katso lisätiedot ja hakuohje tästä!

Yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä.

Kun tiedot valintakoepaikoista julkaistaan, voit katsoa kampuksen sijainnin alla olevien linkkien takaa. Sivuilta löytyy myös tietoa tiedekunnista ja rakennuksista.

Voit tarkistaa oman hakukohteesi henkilökohtaisen tuloksen Oma Opintopolku -palvelusta, kun hakukohteesi valinnan tulos on julkaistu. Tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019.

Helsingin yliopisto ei julkaise opiskelijaksi hyväksyttyjen nimiä.