Opiskelu oikeustieteellisessä

Oikeustieteellisessä opiskelutavat vaihtelevat luento- tai seminaariopetukseen osallistumisesta erilaisten tehtävien tekemiseen ja kirjallisuuteen pohjautuviin tentteihin sekä itsenäisiin tai ryhmässä tehtäviin kirjallisiin töihin kuten esseisiin tai oppimispäiväkirjoihin. Välillä harjoitellaan esiintymistä ja omien töiden esittämistä sekä palautteen saamista että sen antamista toisten töistä. Opiskelu on osin hyvinkin itsenäistä, mutta sinulla on mahdollisuus vaikuttaa erityisesti maisteritasolla paljonkin tutkintosi sisältöön. Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada ohjausta ja tukea opintojesi suunnitteluun opiskelijapalveluista ja opettajilta koko opintojesi ajan. Opetustarjontaan voit tutustua kurssisivulla ja WebOodissa

Opintoihin oikeustieteellisessä liittyy myös monia opintojaksoja, joilla pääset soveltamaan oppimaasi käytännössä, harjoittelemaan ammatillista yhteistyötä ja verkostoitumaan. Työharjoittelun lisäksi voit osallistua vaikkapa Legal Tech Lab -toimintaan.

Oikeustieteellinen tiedekunta on kansainvälinen tiedeyhteisö ja opiskeluympäristö. Opintojesi aikana sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälistä osaamista ja kokemusta monikulttuurisessa ympäristössä toimimisesta. On lukuisia tapoja saada erilaista näkökulmaa oikeustieteen opiskeluun ja erilaisia eväitä juristiksi kasvamiseen. Sen lisäksi, että tiedekunnassa voi opiskella englanninkielisessä maisteriohjelmassa, noin puolet tiedekunnan opiskelijoista lähtee opiskelemaan tai harjoittelemaan ulkomaille. Lisäksi monet muut hankkivat muulla tavoin kansainvälistä osaamista opintojensa aikana. Lähde siis opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille, ryhdy tuutoriksi tiedekunnan uusille ulkomaalaisille tutkinto- tai vaihto-opiskelijoille, osallistu englanninkieliseen opetukseen ja opiskele monikulttuurisessa ympäristössä, hyödynnä Kielikeskuksen tarjoamat mahdollisuudet opiskella kieliä natiivien kanssa, osallistu opiskelijajärjestöjen kansainväliseen toimintaan tai hae vaikkapa tiedekunnan kansainvälisiin oikeustapauskilpailujoukkueisiin.

Tutustu tarkemmin oikeustieteellisen koulutusohjelmien sisältöihin, osaamistavoitteisiin ja urapolkuihin tarkemmin koulutusohjelmien sivuilla ja Opintopolussa. Lisäksi kannattaa tutustua Opiskelijan ohjeisiin.