Yhteistyössä

Kaupunkitutkimusinstituutti tekee yhteistyötä monipuolisesti erilaisten organisaatioiden kanssa. Tutustu yhteistyökumppaneihimme tällä sivulla!

Oletko kiinnostunut tekemään yhteistyötä kanssamme? Ota yhteyttä! 

Kaupunkiakatemia

Kaupunkiakatemia on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kumppanuus ja yhteistyömuoto, jossa edistetään kaupunkisuunnittelun, kaupunkikehittämisen ja kaupunkitutkimuksen ja opetuksen vuorovaikutusta sekä tuetaan poikkitieteellisten tutkimus- ja kehityshankkeiden käynnistymistä.

Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit rahoittavat Aalto-yliopistoon ja Helsingin yliopistoon sijoittuvia tutkijatohtoreiden paikkoja vuosina 2018–2023. Yhteistyöprojekteilla käynnistetään kaupunkien ja tutkijoiden yhteisiin intresseihin pohjautuvaa tutkimustoimintaa pääkaupunkiseudun kehittämisen tueksi.

Living +

Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria ja Aalto Living+ tekevät tiivistä yhteistyötä tuodakseen yhteen ja edistääkseen uusinta kaupunkitutkimusta. Tutkijat kohtaavat säännöllisissä Urban Lunch Hour -seminaarissa. Yhteistyötä on laajennettu koulutukseen vuodesta 2017, jolloin kaupunkitutkimuksen ja suunnittelun maisteriohjelmasta tuli molempien yliopistojen yhteinen ohjelma.

Helsingin kaupunki

Urbaria tekee Helsingin kaupungin kanssa monipuolista yhteistyötä: Helsingin kaupunki on Urban Academy -yhteistyökumppani ja Urban Lunch Hour -seminaari järjestetään läheisessä yhteistyössä kaupungin kaupunkitutkimus- ja tilastoyksikön kanssa. Urbaria oli myös yhteistyökumppanina Helsingin vuoden 2020 symposiumin järjestämisessä ja auttoi erityisesti konferenssin teeman ja julkaisun kanssa.

Espoon kaupunki

Espoon kaupunki on ollut mukana Kaupunkitutkimusinstituutin työssä Kaupunkiakatemian kautta vuodesta 2018 lähtien.

Vantaan kaupunki

Vantaan kaupunki on ollut mukana Kaupunkitutkimusinstituutin työssä Kaupunkiakatemian kautta vuodesta 2018 lähtien.

Kaupunkitutkimuskollektiivi KATUKO

KATUKO (Kaupunkitutkimuskollektiivi) on yhteisö, johon kuuluu tohtorikoulutettavia Suomen eri yliopistoista. Heitä yhdistää halu ylittää organisaatio- ja tieteenalarajat kaupunkitutkimuksessa ja jakaa intohimomme kaupunkeihin. Urbaria ja Katuko pitävät yhteistä What the Urban?! -blogia.

Asuntomessut

Asuntomessut on Suomen suurin asumisen vuotuinen tapahtuma. Asuntomessut on ollut mukana järjestämässä Post Urbana Science Fair -tapahtumaa yhdessä Kaupunkitutkimusinstituutin ja Kaupunkiakatemian kanssa.

IFHP

The International Federation of Housing and Planning (IFHP) pyrkii edistämään kaupunkiasumisen edellytyksiä yhdistämällä kaupunkitutkijoita ja -ammattilaisia, tuottamalla ja jakamalla tietoa sekä kannustamalla kaupunkeja parantaviin toimiin.