Kuinka vaikuttaa viisaasti? Webinaari politiikkasuositusten antamisesta

Yhteiskunta tarvitsee jatkuvasti uutta asiantuntijatietoa. Kuinka vaikuttaa viisaasti? -webinaari pureutuu politiikkasuositusten antamisen hyötyihin ja haasteisiin.

Milloin ja miten oman tutkimuksen tuloksia kannattaa viestiä päättäjille? Kuka voi antaa toimenpidesuosituksia? Entä mitä tehdä, jos tieteellinen puheenvuoro politisoituu? 

Valtion- ja kaupunginhallinnon edustajat sekä tutkijat keskustelevat tutkimuspohjaisista politiikkasuosituksista Kuinka vaikuttaa viisaasti? -webinaarissa maanantaina 23.11. klo 9.00–10.30.

Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar ja tiedeasiantuntija Antti Pelkonen valtioneuvoston kansliasta kertovat, millaiset toimenpidesuositukset ovat hyödyllisiä – ja millaiset eivät. Professorit Heikki Hiilamo, Eeva Furman ja Mari Vaattovaara kertovat omista kokemuksistaan tutkimustiedolla vaikuttamisesta. Mikä onnistui? Mistä tutkija saa puhua? Entä miten viestiä epävarmasta tiedosta?

Tilaisuus streemataan Tiedekulmasta. Sen järjestävät Kaupunkiakatemia, Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria sekä Suomen tiedeakatemioiden Tiedeneuvonnan kehittämishanke Sofi

Tervetuloa mukaan! 

Linkki tilaisuuden Facebook-tapahtumaan 

Lisätietoja: Urbarian koordinaattori Iiris Koivulehto, iiris.koivulehto@helsinki.fi, 0294150056 / 0504719810