KontulaAreena - yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma ilman pönötystä

Elektronisen musiikin festivaali Kontula Electroniclaajentaa tarjontaansa yhteiskunnallisella keskustelulla 18.5. järjestettävällä KontulaAreena tapahtumalla. Monipuolisen ohjelman akateemista osuutta edustaa BIBU Talks, jossa keskustellaan lähiöelämästä Helsingissä, Malmössä ja Pietarissa.

Keskustelufoorumi ihan kaikille

KontulaAreena on uusi yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, jossa ei pönötetä. Samalla elektronisen musiikin Kontula Electronic -musiikkifestivaali laajentaa tarjontaansa, kun lauantaina 18.5. Kontulan ostoskeskuksen eri tiloissa puhutaan niin segregaatiosta, Itä-Helsingin huonosta maineesta kuin myös vanhojen ostoskeskusten tulevaisuudesta.

”Tavoitteena on luoda moniäänisyyttä ja -arvoisuutta korostava keskustelufoorumi lähiöön, jonka maineen tuntevat kaikki, mutta johon harvat ovat omakohtaisesti tutustuneet. KontulaAreena tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisille kohtaamisille ja pyrkii kaventamaan sosiaalisia etäisyyksiä kaupungissa, jossa asukkaiden arkitodellisuudet ovat vaarassa vieraantua toisistaan”, kertoo yksi hankkeen taustahahmoista Pekka Tuominen.

Tapahtuman tarkoituksena on saattaa yhteen päättäjät, virkamiehet, kaupunkiaktivistit, tutkijat kuin asukkaatkin pohtimaan paikallistasolta virinneitä aiheita. Eikä festivaalivieraita luonnollisesti unohdeta, Tuominen lupaa.

”Kavahdamme kaikenlaista lähiökliseillä ratsastamista. Korostamme keskusteluissa totutusta poikkeavia näkökulmia”, hän sanoo.

Akateemisuus osaksi KontuaAreenaa

Akateemisuutta ja kansainvälisyyttä tapahtumaan tuo BIBU Talk -keskustelu. Siihen osallistuvat Malmön Rosengårdin lähiötä tutkinut professori Per-Markku Ristilammi, tohtori Olga Tkach Pietarin Centre for Independent Social Researchista sekä Helsingin yliopiston maantieteen laitoksen apulaisprofessori Venla Bernelius.

Bernelius on tutkimuksissaan perehtynyt muun muassa segregaatiokehitykseen pääkaupunkiseudulla. Kommenttipuheenvuoron pitää Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kaikkiaan keskusteluja, työpajoja ja esityksellisiä dialogeja järjestetään lauantaina 18.5. kuusi. Ensimmäinen keskustelu alkaa kello 12.00 ja viimeinen päättyy kello 18.30.

”Sen jälkeen on hyvä jäädä nauttimaan erinomaisesta elektronisesta musiikista Suomen suurimpaan kattamattomaan ostoskeskukseen”, Tuominen sanoo.

KontulaAreenan ohjelma 18.5.

Media, miksi aina Kontula? 
Kirjasto 13.30-14.30

Musliminuoruus ja muuttuva kaupunkitila 
Nuorsisotalo 15.00-16.30

Esityksellinen dialogia: Hyvinvointi- vai hyväntekeväisyysyhteiskunta
Aapelin baari 16-17

Onko Kontulan oltava uusi Kallio?
Aapelin baari 14.30-15.30

BIBU Talks: Urban Peripheries, Communal Bubbles, No-go Zones? Finnish, Swedish and Russian Suburban Estates in a Comparative Context
Nuorisotalo 17-18.30

Lisätietoja: Pekka Tuominen, (pekka.@kontulaelectronic.com), 0503376765 sekä KontulaAreenan verkkosivuilta