Kaupunki politiikassa -kirjan julkaisutilaisuus

Uutuusteos Kaupunki politiikassa — Yhteiskunta, ihminen ja ihana kaupunki haastaa eri alojen osaajat keskustelemaan kaupungistumisen tilasta ja rakennetun ympäristön muutoksista.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Kaupunki politiikassa -kirjan julkistustilaisuuteen verkossa tiistaina 17.8. klo 13.00. Helsingin  yliopiston Tiedekulman lähetyksessä kuullaan tutkijoiden esityksiä ja ajankohtaista kommentointia suomalaisten kaupunkien tilasta. 

Voit osallistua keskusteluun esittämällä kysymyksiä ja kommentteja jo nyt tai tilaisuuden aikana täällä

Mari Vaattovaaran, Anssi Joutsiniemen, Jenni Airaksisen ja Markku Wileniuksen uutuuskirjan tarkoituksena on haastaa kaupunkien asukkaat ja eri alojen osaajat keskusteluun kaupungistumisen tilasta ja rakennetun ympäristön muutoksista. 

Kirjan tekijöiden mukaan nykyistä kaupunkikehitystä ohjaa raskas ja epämääräinen hallinnon ja politiikan ulkorajoille muodostunut koneisto, joka ei riittävällä tavalla pysty vastaamaan sen enempää kaupungistumisen kuin hyvinvointiyhteiskunnankaan haasteisiin. Myös kaupunkilaisten omat mahdollisuudet vaikuttaa ympäristöönsä nähdään puutteellisina. 

Nopeasti tapahtuneet muutokset asuntojen koossa, omistussuhteissa, kaupunkirakenteessa ja yleisemmin lähiympäristön laadussa vaativat poliittista huomiota, arviointia ja periaatteita. Kirjan lopuksi tekijät esittävätkin kolme teesiä kaupunkipolitiikan tulevaisuuden suuntaviivoiksi.

Ilmoittaudu mukaan täältä. 

Ohjelma

Tervetuloa, Tommi Wallenius (Vastapaino)

Johdatus kadotettuun kaupunkiin, professori Mari Vaattovaara (Helsingin yliopisto)

Erilaisista kuntamuodoista kohti hyvinvointiyhtenäiskuntaa, yliopistonlehtori Jenni Airaksinen (Tampereen yliopisto)

Kaupunkisuunnittelun kaverit, toverit ja kumppanit, professori Anssi Joutsiniemi (Aalto-yliopisto)

Kohti ihanampaa kaupunkia, tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius (Turun yliopisto)

Kommentoimassa professori Raine Mäntysalo (Aalto-yliopisto) ja kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen (Turun kaupunki)

Tilaisuus streamataan Tiedekulman kanavalta. Tilaisuudessa noudatetaan vallitsevia koronarajoituksia ja -suosituksia. 

Linkki lähetykseen.