Kaupunki-iltamat: kaupungistuminen ja luokkayhteiskunta

Helsingin yliopiston kaupunki-iltamissa 1,11, klo 17.30 keskustellaan Susanna Alakosken Pumpulienkeli-teoksen inspiroimana. Mukana keskustelussa kääntäjä Sirkka-Liisa Sjöblom, professori Laura Kolbe, tietokirjailija Katriina Järvinen ja professori Harri Melin.

Kaupunki-iltamissa alan kiinnostavimmat asiantuntijat johdattelevat yleisön kaunokirjallisuuden kautta ajankohtaisten teemojen pariin. Iltamissa pysähdytään niin yhteisöllisyyden ja kaupungistumisen kuin kodin, urbaanin ympäristön ja luokkakysymysten äärelle. Iltamissa on lukupiirien tuntua, kun osallistujat voivat tutustua kulloinkin käsiteltävään aiheeseen teemaan valikoitujen kirjavinkkien kautta. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiään ja huomioitaan.

Kaupunki-iltamat: kaupungistuminen ja luokkayhteiskunta järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkat u4) maanantaina 1.11. klo 17.30. Tilaisuuden teoksina toimivat Susanna Alakosken Pumpulienkeli sekä Laura Kolben ja Katriina Järvisen Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa ja keskustelussa pohditaan erityisesti naisten roolista luokkayhteiskunnan ja kaupungistumisen historiassa, aktivismista ja työväenliikkeestä. Tilaisuuden asiantuntijoina toimivat professori Laura Kolbe, professori Harri Melin ja tietokirjailija Katriina Järvinen

Tartu siis kirjoihin tai nauti syksyisestä kävelystä äänikirjan parissa ja liity mukaamme keskusteluun Tiedekulmassa tai verkossa. Tilaisuuteen voi hyvin osallistua, vaikka kirjat eivät olisikaan ennestään tuttuja. 

Iltamien verkkolähetystä pääset seuraamaan täältä

Iltamien ohjelma:

Alkupuheenvuoro, kääntäjä Sirkka-Liisa Sjöblom, Pumpulienkelin matkassa: suomentamisen ilot ja haasteet

Paneelikeskustelu: 

professori Laura Kolbe (Helsingin yliopisto), tietokirjailija Katriina Järvinen ja professori Harri Melin (Tampereen yliopisto)

Tilaisuutta juontaa toimittaja Jari Hanska

Iltamissa noudatetaan Helsingin yliopisto koronaohjeistuksia.

Onko sinulla kysyttävää tilaisuudesta? Vastaamme mielellämme.

Iiris Koivulehto
0504719810
iiris.koivulehto@helsinki.fi
yhteyspäällikkö
Helsingin yliopisto