Sinun kannattaa tehdä kirjasta varaus, sillä muutoin nykyinen lainaaja voi uusia kirjan. Laina voidaan palauttaa jo ennen eräpäivää, mutta myös vasta sen jälkeen. Varattujen kirjojen saapumisesta lähetämme ilmoituksen sähköpostilla. Voit myös seurata varauksen tilannetta reaaliajassa Helkan asiakastiedoissa.

Voit tehdä varauksia kaikkeen kirjaston aineistoon Helka-tietokannassa. Varauksen voi tehdä sekä lainassa olevaan että kirjastossa paikalla olevaan aineistoon. Kurssikirjan voi varata vain silloin, kun kaikki kappaleet ovat lainassa. Lyhytlainoja, joissa on 2 vrk:n laina-aika, ei voi varata. Varausta ei myöskään voi tehdä sellaiseen teokseen, joka on itselläsi jo lainassa.

Varauksen voi tehdä itse verkossa. Kirjaston asiakaspalvelussa annetaan tarvittaessa opastusta varauksen teossa. Varausta tehdessäsi tarvitset Helka-korttisi numeron ja PIN-koodin. Saat sähköpostiisi varaustunnuksen, jolla löydät varatun kirjan varaushyllystä.

Varastotilauksen voi tehdä itse verkossa. Varastotilaus tehdään Helka-tietokannassa samaan tapaan kuin tavallinen
varaus. Tilauksen tehdäksesi sinun tulee olla kirjautuneena Helkaan. Kirjaston asiakaspalvelussa annetaan tarvittaessa opastusta varastotilauksen teossa.

Voit seurata asiakastiedoissasi Helkassa, milloin tilaamasi aineisto on noudettavissa. Saat myös sähköpostitse saapumisilmoituksen, kun tilaamasi aineisto on noudettavissa.

Varauksen tekeminen on maksutonta, mutta jos et nouda tai peru saapunutta varausta viimeistään viimeisenä noutopäivänä, joudut maksamaan kolmen euron käsittelymaksun.

Varauksen voi tehdä itse verkossa Helka-tietokannassa. Varauksen voi tehdä myös kirjaston asiakaspalvelupisteellä tai soittamalla palvelupuhelimeen. Varauksia ei voi tehdä sähköpostilla tai kirjeitse.
 

Voit tehdä varauksen itse verkossa. Helka-tietokannassa voit varata niin lainassa kuin hyllyssä olevia kirjoja, muutamin poikkeuksin. Varauksen tehdäksesi sinun tulee olla kirjautuneena Helkaan.

Lue lisää verkkosivulta Tee varaus tai varastotilaus

Kirjastoon saapuneet ja loppukäsittelyssä olevat kirjatilaukset näkyvät Helkassa KÄSITELTÄVÄNÄ-tilassa. Virkailija kirjaston asiakaspalvelupisteellä voi tehdä kirjaan varauksen, jolloin kirjan loppukäsittelyä pyritään nopeuttamaan ja varaaja saa kirjan nopeammin. Käy siis kirjaston asiakaspalvelussa!
 

Kirja on tilattu kirjastoon, mutta sitä ei ole vielä saatu. On vaikea arvioida milloin tilattu kirja saapuu ja joskus käy niin, että tilattuja kirjoja ei saada lainkaan. Tämän vuoksi kirjaa ei voi varata ennen kuin se on saapunut, jolloin se on "käsiteltävänä"-tilassa (katso edellinen kysymys).

Jos otat yhteyttä kirjastoon viimeistään viimeisenä noutopäivänä, kirja voidaan lainata valmiiksi kortillesi ja voit hakea sen myöhemmin.
 

Voi, jos annat hänelle Helka-korttisi ja korttisi PIN-koodin. Varaukset noudetaan itsepalveluhyllystä, ellet ole erikseen kieltänyt itsepalvelunoutoa. Muista kuitenkin, että olet vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta.