Tapahtumat

HSSH:n tulevat tapahtumat
New Research Culture

New Research Culture -luentosarja pureutuu humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen polttaviin kysymyksiin sekä tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Luentosarjan kantavana teemana on monitieteisyyden ja uuden tutkimuskulttuurin edistäminen humanistisilla ja yhteiskuntatieteellisillä tutkimusaloilla.

Jokainen luentosarjan keynote-puhuja kertoo näkemyksensä siitä, miten humanistisen ja yhteiskuntatieteellisten tutkimusalojen tulisi reagoida nyt ja tulevaisuudessa. Mitä tutkia, miten tutkia ja miten tuoda SSH-alojen tutkimus paremmin esille?

Brown Bag Seminar

Metodologinen yksikkö järjestää viikoittain Brown Bag Seminar -tapaamisen, jossa käsitellään tuoreita metodologisia lähestymistapoja ihmistieteissä. Tapahtumien tarkoitus on esitellä metodologisia innovaatioita ja eri alojen uraauurtavaa tutkimusta helposti ymmärrettävässä muodossa rennon poikkitieteellisen lounastuokion aikana. Tuo oma lounaasi, me tuomme kiinnostavat metodologiset lounaskeskustelut!

Friday Coffee

Haluatko kysyä datatieteestä tai keskustella lähestymistavoista ja metodologisista valinnoista tutkimukseesi liittyen? Oletko törmännyt ongelmiin tutkimusmenetelmien soveltamisen kanssa? Haluaisitko keskustella tutkimusaiheestasi? Oletko kiinnostunut datafikaatiosta, digitalisaatiosta, koneoppimisesta, tekoälystä, laskennallisista menetelmistä, tilastollisesta mallintamisesta tai muista metodologisista aiheista?

Tervetuloa menetelmäkahveille HSSH:n ja YKDK:n Friday Coffee -tilaisuuteen perjantaisin klo 14-15 - toistaiseksi tapaamme Zoomissa. Tapaamiset jatkuvat kesäloman jälkeen syyskyyn alussa 2022.

 

Työpajat

HSSH:n metodologinen yksikkö järjestää useita työpajoja lukuvuoden kuluessa. Työpajojen aiheet ovat vaihtelevia, sisältäen luennointia ja käytännön työskentelyä. Seuraa sosiaalisen median tilejämme tai tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tietoa tulevista työpajoista.