Metodiklinikka

Matalan kynnyksen menetelmäkonsultaatiota humanistis-yhteiskuntatieteellisten alojen tutkijoille joka perjantai.

Tervetuloa HSSH:n ja YKDK:n metodiklinikalle!

Helsingin yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen instituutin (HSSH) ja Yhteiskuntadatatieteen keskuksen asiantuntijat tarjoavat menetelmäkonsultaatiota matalan kynnyksen metodiklinikalla joka perjantai klo 14.00-15.00 zoomissa. Täytä e-lomake (englanninkielinen) ja varaa aika konsultaatioon viimeistään saman viikon maanantaina. Voit myös tulla käymään metodiklinikalla ilman erityistä konsultaatiotarvetta!

Huom.: Metodiklinikka on kesätauolla kesä-elokuussa ja jatkuu jälleen syyskuussa.

Tutustu myös tarjolla oleviin menetelmäkursseihin, datafikaatiokursseihin ja menetelmällisiin työpajoihin!

Palvelun kuvaus 

Klinikalla tarjotaan menetelmäkonsultointia humanistis-yhteiskuntatieteellisten alojen tutkijoille: 

  • tutkimusprojektien suunnitteluun  
  • laadullisten ja määrällisten aineistojen keruuseen ja analysointiin 
  • laboratoriolaitteiden, kameroiden, muiden aineistonkeruu- ja analyysivälineiden käyttöön 
  • datan ja tulosten visualisointiin 
  • tulosten tulkintaan 

Konsultaatio tapahtuu zoomissa ja on tarpeen mukaan henkilökohtaista tai ryhmämuotoista. 

Huomaathan, että jos avuntarpeella on tiukka deadline (esimerkiksi rahoitushakemus), kannattaa olla yhteydessä jo hyvissä ajoin. Rahoitushakemus deadlinet (esim alkusyksystä) voivat ruuhkauttaa klinikkaa. Palvelu on toistaiseksi ilmainen. Palvelemme suomeksi ja englanniksi. 

Otathan meihin yhteyttä tutkimuksesi varhaisessa vaiheessa saadaksesi kaiken hyödyn tukipalvelustamme!

Kohderyhmä  

Metodiklinikka on suunnattu ensisijaisesti Helsingin yliopiston keskustakampuksen tutkijoille ja tutkimusryhmille. Perustutkinto-opiskelijoille voidaan tarjota konsultaatiota vain poikkeustapauksissa.

Toimintaperiaatteet  

Metodiklinikalla tarjotaan tukea ja neuvontaa matalalla kynnyksellä, mutta rajatusti. Konsultointi ei aina tarkoita ongelman suoraa ratkaisemista, vaan usein myös tutkijan ohjaamista sellaisten lähteiden äärelle, joihin perehtymällä tutkija osaa itse ratkaista ongelman ja jotka parhaiten tukevat tutkijan omaa metodologista kehitystä.

Palvelu on luonteeltaan neuvovaa ja tarkoituksena on, että tutkijat analysoivat itse aineistonsa. Mikäli klinikalla tapahtuvan neuvonnan lisäksi asiantuntija tarjoaa merkittävän kontribuution tieteelliseen julkaisuun esimerkiksi suunnittelun, analyysien, tulosten tulkinnan tai julkaisun osien kirjoittamisen muodossa, on luonnollista ja oletettavaa, että hänet merkitään yhdeksi julkaisun tekijöistä.