Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttäjätunnuksen aktivointi

Voidaksesi suorittaa opintoja Helsingin yliopistossa, tarvitset voimassaolevan käyttövaltuutuksen (käyttäjätunnus) Helsingin yliopiston tietojärjestelmiin.

Voidaksesi suorittaa opintoja Helsingin yliopistossa, tarvitset voimassaolevan käyttövaltuutuksen (käyttäjätunnus) Helsingin yliopiston tietojärjestelmiin. Käyttäjätunnusta tarvitaan yliopiston tiloissa oleville koneille kirjauduttaessa ja esimerkiksi kurssi- ja tentti-ilmoittautumisissa sekä opintosuoritusten seuraamisessa. Valtaosa opiskeluun ja opintoihin liittyvästä tiedotuksesta on keskitetty Opiskelu-palveluun ja kaikki opintoja koskeva viestitys hoidetaan sähköpostitse opiskelijan helsinki.fi -osoitteeseen. Tästä syystä kaikkien opiskelijoiden on hyvä aktivoida kyseinen sähköpostiosoite käyttöön.

Kun olet ilmoittanut ottavasi opiskelupaikan vastaan, rekisteröidään opinto-oikeutesi Helsingin yliopiston opiskelijarekisterijärjestelmään. Rekisteröinti tehdään kesän 2023 aikana viimeistään ennen syyslukukauden alkua 1.8.2023. Tämän jälkeen voit aktivoida käyttölupasi. Käyttöluvan aktivointi onnistuu vasta kun tietosi löytyvät rekisteristä.

Aktivointi:

1. Kokeile käyttää Käyttäjätunnuksen aktivointi -verkkotyökalua. Katso ohjeet tästä, työkalun käyttöön tarvitaan sekä suomalainen henkilötunnus että verkkopankkitunnukset, tai mobiilivarmenne tai poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti.

2. Jos aktivointi ei onnistu verkkotyökalulla, ota yhteys yliopiston helpdeskiin.

Tutustu myös tietotekniikkakeskuksen uuden opiskelijan Kun aloitat opiskelun -oppaaseen.