Tutustuminen omiin valintakoevastauksiin
Haluatko tutustua omaan valintakokeeseen ja oikeisiin vastauksiin tulosten julkaisun jälkeen? Lue tältä sivulta ohjeet.
Ajankohtaista 6/2021

Opettajan pedagogisten opintojen näyttöpalvelu 6/2021

Voit pyytää kustakin osa-alueesta (motivoituneisuus, koulutettavuus, sitoutuneisuus) sinulle annetun pistemäärän lähettämällä sähköpostia osoitteella hakijapalvelut@helsinki.fi. Lähetä sähköpostiviesi samasta osoitteesta minkä olet ilmoittanut hakemuslomakkeella. Laita otsikkokenttää "pedagogisten opintojen näyttöpalvelu". Sanallista arviointia ei ole saatavana. Voit pyytää tarkempia pisteitä nähtäväksesi 16.12.2021 saakka.

Monialaisten opintojen näyttöpalvelu 6/2021

Jos haluat tutustua omiin valintakoevastauksiin sekä oikeisiin vastauksiin tulosten julkaisun jälkeen, lähetä sähköpostia osoitteeseen hakijapalvelut@helsinki.fi otsikolla "monialaisten opintojen näyttöpalvelu". Lähetä sähköpostiviesti samasta osoitteesta minkä olet ilmoittanut hakemuslomakkeella. Lähetämme optisen lomakkeen sekä oikean vastausrivin salattuna sähköpostina  Sinulla on mahdollisuus pyytää dokumentteja nähtäväksesi 22.12.2021 saakka.

 

Erillisten erityisopettajaopintojen näyttöpalvelu 3/2021

Jos haluat tutustua omiin valintakoevastauksiin sekä oikeisiin vastauksiin tulosten julkaisun jälkeen, lähetä sähköpostia osoitteeseen hakijapalvelut@helsinki.fi otsikolla "Erillisten erityisopettajaopintojen näyttöpalvelu". Lähetä sähköpostiviesti samasta osoitteesta minkä olet ilmoittanut hakemuslomakkeella. Lähetämme optisen lomakkeen sekä oikean vastausrivin salattuna sähköpostina 1-2 arkipäivän kuluessa viestisi lähettämisestä oikaisuvaatimusaikana (23.3. asti). Tämän jälkeen pyyntö käsitellään ei-kiireellisenä. Sinulla on mahdollisuus tutustua kokeeseen puoli vuotta oikaisuvaatimusajan jälkeen.

 

Allaolevat ohjeet eivät koske erillisten erityisopettajaopintojen näyttöpalvelua koronatilanteen takia.

Kopio- ja näyttöpalvelu

Näyttöpalveluun voit tulla katsomaan valintakoettasi ajanvarauksella tulostenjulkaisun jälkeen. Näyttöpalvelussa voit tutustua omaan valintakokeeseen, oikeisiin vastauksiin sekä mahdolliseen kokeessa jaettuun materiaaliin. Näyttöpalvelu on käytössä kaikissa kasvatustieteellisen tiedekunnan erillisten opintojen haussa.

 

Kopiopalvelusta voit tilata maksullisen kopion pedagogisten opintojen soveltuvuushaastattelun arviointilomakkeesta. Huomaathan, että lomake ei sisällä sanallista arviointia ja lomakkeesta ilmenee pelkästään saamasi pistemäärä. Kopiopalvelua ei ole käytössä muissa kasvatustieteellisen tiedekunnan erillisissä opinnoissa.

 

Valintakoetta eikä oikeita vastauksia julkaista verkkosivuilla eikä niitä voi tilata sähköpostiin.

Näyttöpalveluun ilmoittautuminen

Näyttöpalveluun ei voi osallistua ilman ajanvarausta. Ajanvarauskalenteri aukaistaan samana päivänä, kun haun tulokset julkaistaan. Näyttöpalvelussa on varattavia aikoja noin kahden viikon ajan tulosten julkistamisen jälkeen oikaisuvaatimusajan loppuun asti. Tarkista vapaat ajat ajanvarauskalenterista ja täytä ajanvarauslomakkeen tiedot huolellisesti. Näyttöpalvelu on ilmainen.

Kun olet varannut ajan ajanvarauskalenterista, saat järjestelmästä automaattisen vahvistuksen. Ilmoittautuminen on sitova ja sen voi perua vain painavasta syystä lähettämällä viestiä osoitteeseen hakijapalvelut@helsinki.fi. Mikäli et tule paikalle tai olet myöhässä, sinulta voidaan evätä mahdollisuus uuteen varaukseen.

Sinulla on mahdollisuus tutustua kokeeseen vielä puoli vuotta oikaisuvaatimusajan jälkeen. Jos haluat tutustua kokeeseen oikaisuvaatimusajan jälkeen, lähetä sähköpostia osoitteeseen hakijapalvelut@helsinki.fi, niin sovimme kanssasi näyttöpalveluajan joka käy sinulle ja hakijapalveluille. Pääsääntöisesti tämä onnistuu työpäivinä kello 8-16.

Näyttöpalveluun osallistuminen

Tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen (passi, suomalainen ajokortti tai poliisin myöntämällä suomalaisella henkilökortilla). Tule toimipisteeseen 5 minuuttia ennen sinulle varattua tutustumisaikaa ja ota henkilöllisyystodistuksesi valmiiksi esille. Henkilöllisyys tarkistetaan, ennen kun sinut päästetään näyttötilaan sisälle.

Kun näyttöpalvelu aukeaa, virkailija osoittaa sinulle paikan, jossa voit tutustua valintakoevastauksiin hänen valvonnassaan. Kokeen katsomista ei tule aloittaa ennen kuin virkailija antaa luvan. Sinulla on aikaa tutustua papereihin 30 minuuttia. Mikäli katsominen jää kesken, voit varata ajanvarauskalenterista uuden ajan, mikäli vapaita aikoja on jäljellä.

Näyttöpalvelussa voit tehdä muistiinpanoja omilla muistiinpanovälineillä. Erillisiä erityisopettajan opintojen tai monialaisten opintojen valintakokeiden omia vastauksia eikä oikeita vastauksia ei saa valokuvata. Et saa tehdä merkintöjä papereihin etkä muuttaa vastauspapereita millään tavoin. Jaettuja papereita et saa viedä mukanasi poistuessasi.

Voit poistua näyttöpalvelusta jo ennen kuin 30 minuuttia on kulunut. Tällöin sinun tulee palauttaa paperit virkailijalle, etkä voi enää palata tilaan poistuttuasi.

Virkailija ei osaa vastata kysymyksiisi, jotka koskevat koetehtävien oikeita tai vääriä vastauksia. Jos sinulla on kysyttävää arvostelusta, pyydämme ensiksi tutustumaan valintakokeessa käytettyyn materiaaliin. Jos sinulla on tämän jälkeen vielä kysyttävää, pyydämme ottamaan yhteyttä hakijapalveluihin sähköpostitse: hakijapalvelut@helsinki.fi. Otsikoi viesti selkeästi mihin hakukohteeseen viestin sisältö liittyy.

Kuinka löydän perille?

Näyttöpalvelun sijainti ilmoitetaan myöhemmin.

Asiamiehen käyttö

Jos et pääse tutustumaan vastauksiin itse, voit lähettää sijastasi asiamiehesi. Asiamiehenäsi voi toimia kuka tahansa henkilö, jonka valtuutat toimimaan asiamiehenäsi. Voidaksesi valtuuttaa toisen osapuolen tutustumaan vastauspaperiisi, tulee sinun tehdä normaali ajanvaraus varausjärjestelmän kautta ja sen jälkeen ilmoittaa asiamiehen nimi ja syntymäaika sähköpostitse osoitteeseen hakijapalvelut@helsinki.fi. Laita viestin otsikoksi "Valintakoenäyttö - asiamies" sekä hakukohteen nimi. Lähetä sähköposti samasta sähköpostiosoitteesta, jonka olet ilmoittanut Opintopolun hakulomakkeella.

Kopiopalvelu

Kopiopalvelusta voit tilata maksullisen kopion pedagogisten opintojen soveltuvuushaastattelun arviointilomakkeesta. Kopio toimitetaan sähköpostiisi. Kopion tilaaminen maksaa 15 euroa. Voit tilata kopion arviointilomakkeesta sen jälkeen, kun olet saanut tiedon valintakokeen arvostelun valmistumisesta. Huomaa, että arvioitsijat ovat lomakkeella antaneet kustakin arvioitavasta osa-alueesta (koulutettavuus, motivaatio ja sitoutuneisuus) oman pistemäärän eikä arviointilomake sisällä muuta tietoa.

Jos haluat arviointilomakkeesta kopion, voit tilata sen täyttämällä e-lomakkeen ja maksamalla 15 euron toimitusmaksun. Lomakkeen täyttäminen on sitova, eikä sitä voi jälkikäteen perua. E-lomakkeen täyttämisen jälkeen järjestelmä ohjaa sinut suoraan maksusivulle. Huomaathan, että käsittelemme tilaukset maksutoimitusten perusteella, eli tilauksesi ei mene läpi ilman maksutoimitusta. Saat sähköpostitse kuittauksen, kun tilauksesi on tallentunut järjestelmään. Käytä tilauksessa samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut Opintopolussa.

Kopiot koevastauksista toimitetaan aina salatulla sähköpostilla. Tilattuja kopioita ei voi tulla noutamaan henkilökohtaisesti.

Jos tilaat kopion ennen oikaisupyyntöajan päättymistä, lähetämme tilaamasi kopiot mahdollisimman pian, joko samana tai seuraavana työpäivänä. Oikaisuajan päättymisen jälkeen tilatuissa kopioissa toimittamisessa saattaa kulua pidempi aika.

Kopiopalvelu on käytössä puoli vuotta oikaisupyyntöajan jälkeen.