Sukupuolen, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen tohtoriohjelma (SKY) on humanistisessa tiedekunnassa toimiva monitieteinen ohjelma, jolla on yhteyksiä kaikkiin Helsingin yliopiston keskustakampuksen viiteen tiedekuntaan. Ohjelma ottaa vastaan hakemuksia tutkijoilta, jotka ovat kiinnostuneita sukupuoleen, seksuaalisuuteen ja feminismiin liittyvästä tutkimuksesta kaikkien tutkimus- ja tieteenalojen piirissä. Tiivis ja laadukas ohjaus on olennainen osa ohjelmaa. Siitä vastaa suuri joukko ohjaajia ohjelman piiriin kuuluvista tiedekunnista, jotka ovat sitoutuneita sukupuoleen liittyvään tohtorikoulutukseen. Ohjausryhmien säännölliset tapaamiset ja ansioituneiden kansainvälisten tutkijoiden verkosto, joka tukee ohjelmaa vierailujen ja seminaarien muodossa, luovat omalta osaltaan väitöstutkimusta innoittavaa ilmapiiriä.
Teoreettista ja metodologista opetusta tarjotaan etupäässä englannin kielellä. Ohjelma tekee tiivistä yhteistyötä pohjoismaisten ja eurooppalaisten sukupuolentutkimukseen erikoistuneiden tahojen kanssa.
Ohjelma tarjoaa opiskelijoille ajanmukaista, innostavaa tutkijankoulutusta sukupuolen, kulttuurin ja yhteiskunnan parissa. Ohjelmassa sukupuoli ymmärretään moniulotteisena ilmiönä, ja sen kanssa risteävät kategoriat, kuten etnisyys, rotu, ikä, yhteiskuntaluokka, uskonto ja seksuaalisuus, saavat suuren painoarvon. Nykyiset tohtorikoulutettavamme tutkivat sukupuolta ja seksuaalisuutta sekä moderneissa että historiallisissa ympäristöissä, ihmisten jokapäiväisessä elämässä sekä elokuvissa ja kirjallisuudessa, digitaalisissa ympäristöissä, nykylainsäädännössä ja pyhien kirjoitusten teksteissä.
Ohjelmassa kannustetaan teorioiden ja menetelmien innovatiiviseen yhdistämiseen eri tieteenalojen pohjalta. Lisätietoa ohjelman eri tieteenaloista on niiden omilla sivuilla:
Tohtorintutkinto muodostuu väitöskirjasta ja muista opinnoista, joita tulee suorittaa 40 opintopisteen verran. Opinnot jaetaan tutkimustyötä tukeviin tieteenalakohtaisiin opintoihin ja yleisiä valmiustaitoja kehittäviin opintoihin.
Useimmat opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti, perinteisistä suoritustavoista poiketen, esimerkiksi konferenssiesitysten, esseiden, tieteellisten ja tiedettä popularisoivien artikkelien tai tekstien toimittamisen muodossa. Kiinnostuitko? Lisätietoa on opiskelijan ohjeissa, joihin on kerätty nykyisiä tohtorikoulutettavia koskevaa tietoa opintojen ja tutkimuksen suunnittelusta
Tohtoriohjelmassamme järjestetään säännöllisesti tieteenalakohtaisia tutkimusseminaareja, joissa voit esitellä työtäsi, saada palautetta ja kannustaa muita tohtorikoulutettavia.
Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tutkijakoulu tarjoaa tutkimusetiikan kursseja ja yleisiä valmiustaitoja kehittäviä kursseja ympäri lukuvuoden.
SKY MEET -työpajoja järjestetään kolme kertaa vuodessa tammi-, touko- ja lokakuussa. Osallistujat valmistelevat työpajaa varten väitöskirjaansa liittyvän artikkelin. Artikkeleita ja väitöstutkimuksia käsitellään pienryhmissä yhdessä tohtoriohjelman ohjaajien ja muiden tohtorikoulutettavien kanssa. SKY MEET -työpajat tarjoavat sekä ohjaajille että tohtorikoulutettaville erinomaisen mahdollisuuden tieteidenväliseen keskusteluun ja verkostoitumiseen.
Tohtoriohjelma järjestää tohtorikoulutettavilleen kerran vuodessa Prepare for Postdoc -tapahtuman, jossa tutkijan uraa suunnittelevat tohtorikoulutettavat saavat hyödyllistä tietoa. Tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu jatko-opintojensa loppusuoralla oleville tohtoriohjelman opiskelijoille, mutta myös muut akateemista uraa harkitsevat tohtoriohjelman opiskelijat ovat tervetulleita riippumatta siitä, missä vaiheessa opintojaan he ovat.
SKY:n kirjoitusryhmä kokoontuu viikoittain, ja sen tarkoituksena on kehittää ja pohtia väitöstutkimuksen kirjoitusprosessia sekä auttaa osallistujia kirjoittamaan yksi luku väitöskirjaansa varten.
SKY Advanced Research Seminar (Christina Research Seminar) on syys- ja kevätlukukaudella kahden viikon välein kokoontuva tutkimusseminaari, joka saattaa yhteen sukupuolentutkimukseen liittyvien alojen tutkijoita. Kaikille avoimessa seminaarissa kuullaan kansainvälisten ja kotimaisten vierailevien tutkijoiden pitämiä esityksiä ja keskustellaan niistä.
Monitieteisen sukupuolentutkimuksen eri aloihin liittyviä SKY-kursseja järjestetään säännöllisin väliajoin. Suurin osa kursseista pidetään englanniksi joko tiettyyn aiheeseen tai kirjoittajaan keskittyvänä temaattisena kurssina tai työpajoina, joissa keskitytään ensisijaisesti osallistujien väitöskirjahankkeisiin.
Updated 5.11.2020
Faculties:
Humanistinen tiedekunta = H
Kasvatustieteellinen tiedekunta = K
Oikeustieteellinen tiedekunta= O
Valtiotieteellinen tiedekunta = V
Teologinen tiedekunta = T
Alanko, Vilja: Mothers and Daughters: Stories of Feminine Becoming in Early Christian Hagiography. Ohjaajat: Outi Lehtipuu ja Elina Vuola. Uuden testamentin eksegetiikka, T.
Ali, Ali: The Self, Lost and Found in Multiple Belongings and Exclusions. How Muslim LGBTQ migrants’ experiences of expatriation in Finland affect their perceptions of self. Ohjaajat: Elina Oinas ja Magdalena Kmak. Sosiologia, V.
Alin, Ella: Relationships at the Intersection of Gender and Race: Deconstructing Whiteness in Multicultural Finland. Ohjaajat: Elina Oinas, Eija Ranta ja Veronika Honkasalo. Sosiologia, V.
Ameen, Suzy: Honour and Ownership – A Study of the Contestations Surrounding Egyptian Women’s Bodies in Private and Public Spheres. Ohjaajat: Mulki Al-Sharmani, Kuura Irni ja Elina Oinas. Sukupuolentutkimus, H.
Auvinen, Tanja: Sukupuoli ja sukupuolten tasa-arvo suomalaisessa työllisyyspolitiikassa. Ohjaajat: Marjut Jyrkinen, Johanna Kantola. Sukupuolentutkimus, H.
Clark, Stephanie: Otherness and the construction and deconstruction of masculinities in Anglo-Western migrant men in Finland. Ohjaajat: Marjut Jyrkinen ja Mira Karjalainen. Sukupuolentutkimus, H.
Gorbachov, Nikolai: Conscription and homosexuality: gender and sexuality within the system of the compulsory military service in Belarus. Ohjaajat: Marianna Muravyeva ja Alexander Kondakov. Venäjän ja Euraasian tutkimus, H.
Gregersen, Sofie Skovfoged: White identities in an egalitarian society: an intersectional study of gender, race and 'colorblindness' in the Nordics. Ohjaajat: Josephine Hoegaerts, Saara Kekki ja Leonardo Da Costa Custodio. Alue ja kulttuuritutkimus, H.
Haggrén, Heidi: Kollektiivisen edunvalvonnan ja sosiaalisten sitoumusten väliset jännitteet. Sairaanhoitajien järjestäytyminen 1945 -1971. Ohjaaja: Pauli Kettunen. Poliittinen historia, V.
Haikonen, Iris: Aikakauslehti maailmankuvan rakentajana. Ohjaajat: Lotte Tarkka ja Satu Apo. Folkloristiikka, H.
Harju, Otso: Daughter-Mother relationships and the reproduction of gender and class in urban India. Supervisors: Elina Oinas ja Tuija Pulkkinen. Sukupuolentutkimus, H.
Heimonen, Mona: The Politics of Trans Belonging: from Contesting the Dominant Arrangements of Trans Visibility to Envisioning New Futures of Trans Citizenship. Ohjaajat: Mervi Pantti, Anu Harju ja Julian Honkasalo. Viestintä, V.
Heinonen, Anna: Intimate Relations in Finnish Communes. Ohjaajat: Elina Penttinen ja Anna Moring. Sukupuolentutkimus, H.
Hirvonen, Meri-Tuuli: Dancehall Made Me Do It. Ohjaajat: Päivi Berg ja Inga Jasinskaja-Lahti. Sosiaalipsykologia, V.
Huttunen, Katriina: The Ethics and Politics of a Touristic Vaccine Trial: Producing Knowledge and Other. Ohjaajat: Salla Sariola ja Elina Oinas. Sosiologia, S.
Hyytinen Johanna: Ambigious voices in Kaija Saariaho's opera "Only the Sound remains". Sensing the voice and the body producing the voice. Ohjaajat: Susanna Välimäki, Milla Tiainen ja Laura Wahlfors. Musiikkitiede, H.
Joki, Milla-Maria: Caring About Cats. A Feminist and Critical Analysis of Rescuing Cats in Finland. Ohjaajat: Kuura Irni ja Touko Vaahtera. Sukupuolentutkimus, H.
Jussila, Utu-Tuuli: Extra/Ordinary – the Norms and Utopias in Visual Representation of Non-Binary Genders. Ohjaajat: Kuura Irni ja Julian Honkasalo. Sukupuolentutkimus, H.
Kettunen, Paju: Cissexist, ableist, racist and classist background assumptions in science journalism on etiology of homosexuality. Ohjaajat: Kuura Irni ja Venla Oikkonen. Sukupuolentutkimus, H.
Kinnunen, Moona: The Queer Gender of Jesus in the Gospel of John. Ohjaajat: Martti Nissinen, Rose-Marie Peake ja Ismo Dunderberg. Eksegetiikka, T.
Koivisto, Maija: Tyhjä syli – kuurot naiset, avioliittolaki, pakkoabortoinnit ja -sterilisaatiot Suomessa vuosina 1929–1969. Ohjaajat: Hisayo Katsui ja Julian Honkasalo. Yhteiskuntapolitiikka, V.
Korpijärvi, Anna-Leena: Chinese Womanhood beyond Dragon Ladies and China Dolls. Ohjaajat: Outi Hakola ja Tiina Airaksinen. Alue ja kulttuuritutkimus, H.
Koskinen, Pekka: Vammaisjärjestöihin institutionalisoitunut aktivismi: erot, identiteetti ja ääni. Ohjaajat: Reetta Mietola ja Marjut Jyrkinen. Sukupuolentutkimus, H.
Kujanpää, Emmi: Kehollisuuden, affektien ja sukupuolisuuden kokemukset transnationaalisessa bulgarialaisessa laulussa. Ohjaajat: Susanna Välimäki, Milla Tiainen ja Elina Seye. Musiikkitiede, H.
Lappalainen, Topi: Verklighetsbilder – mimesis, intertextualitet, och alienation i Henrika Ringboms författarskap. Ohjaaja: Hadle Andersen. Pohjoismainen kirjallisuus, H.
Linnamäki, Katinka: Production and Reproduction – A Feminist Analysis of the Populist Discourse and its Historical Context in Hungary and Austria. Ohjaajat: Emilia Palonen, Anne Holli ja Katja Kahlina. Valtiotiede, V.
Lönnroth-Olin, Marja: Young Muslim masculinities – An intersectional approach. Ohjaajat: Inga Jasinskaja-Lahti ja Satu Venäläinen. Sosiaalipsykologia, V.
Malm, Karla: Jihadistista tyttövoimaa? Radikalisoituminen, toimijuus ja poliittinen väkivalta osana nuorten naisten elämänkulkua. Ohjaajat: Hanna Kuusi, Leena Malkki ja Marja Vuorinen. Poliittinen historia, V
Mela, Kia Marianne: Poliisin lähisuhdeväkivallan määrittely, tunnistaminen sekä puuttumisen mahdollistavat rakenteet ja kompetenssit. Ohjaajat: Elina Penttinen, Marjut Jyrkinen ja Marita Husso. Sukupuolentutkimus, H.
Nasser El-Dine, Soraja: Negotiating the New Normal: Gender and the Normalization of Cosmetic Surgery in Lebanon. Ohjaajat: Susanne Dahlgren ja Tuija Pulkkinen. Sukupuolentutkimus, H.
Oertel, Noora Talvikki: Being touched through Dance Practices during Times of Infectious Diseases in the Finnish Indepenent Society. Interpretations and Perceptions from the 1918 Flu Pandemic over the Peak of HIV/AIDS Infections to the Digital Age of COVID-19. Ohjaajat: Kirsi Saarikangas, Leena-Maija Rossi ja Tara Mehrabi. Taidehistoria, H.
Oroza, Sibone: “When I’m on Stage, I Rule” The Power of Being a Cholita Pop Diva in a Changing Bolivia. Ohjaaja: Pirkko Moisala. Musiikkitiede, H.
Ostrovljanovic, Marjukka: Give her a voice! Victims of violence - a reading of Judges 19. Ohjaajat: Martti Nissinen, Outi Lehtipuu ja Elina Vuola. Eksegetiikka, T.
Paajanen, Annukka: Geenipankit ja lajien asema antroposeenin aikakaudella. Ohjaajat: Elina Penttinen, Sanna Karhu ja Kuura Irni. Sukupuolentutkimus, H.
Paavilainen, Aleksi: Varhaiskasvatus ekokriisin aikakaudella: ekofeministinen etnografia ympäristötietoisessa varhaiskasvatuksessa. Ohjaajat. Kuura Irni, Sanna Karhu ja Sirpa Lappalainen. Sukupuolentutkimus, H.
Pöllänen, Katri: Gender and Emotional Abuse at Work – Tolerance of Gendered Violence. Ohjaajat: Marjut Jyrkinen, Elina Penttinen ja Raminta Pucetaite. Sukupuolentutkimus, H.
Rantala, Marjo: Judging Sex. Interpretations of sex/gender in non-discrimination law. Ohjaajat: Johanna Niemi ja Panu Minkkinen. Oikeuden ja sukupuolen tutkimus, O.
Rautanen-Uunila, Saara: Destination Finland - Integration and Agency of Latin American Women in Finnish Society. Ohjaaja: Professor Martti Pärssinen. Latinalaisen Amerikan tutkimus, H.
Rinta-Pollari, Alma: Maskuliinisuuden representaatioista suomalaisessa rap-musiikissa. Ohjaajat: Riikka Rossi, Leena-Maija Rossi ja Elina Westinen. Kirjallisuuden tutkimus, H.
Riverin, Maude: Looking at Insanity: Feminist Aesthetics in New French Extremity Cinema. Ohjaajat: Outi Hakola, Jaakko Seppälä ja Henry Bacon. Elokuva- ja televisiotutkimus, H.
Ruotsalainen, Nelli: Normatiivisen valkoisuuden haastaminen feministisessä toiminnassa. Ohjaajat: Suvi Keskinen ja Johanna Leinonen. Sosiologia, V.
Salminen, Janne: Falling Apart at the Scenes: Deconstructing Masculinity and Femininity in Hollywood Mainstream Cinema. Ohjaajat: Outi Hakola ja Mikko Saikku. Pohjois-Amerikan tutkimus, H.
Aldrin Salskov, Salla: Acts of Homonationalism: Understanding Racilization in Finnish/Nordic LGBTIQ Politics. Ohjaajat: Tuija Pulkkinen ja Elina Oinas. Sukupuolentutkimus, H.
Schwanck, Ada: Facing Silence: Witnessing Trauma Fiction. Ohjaajat: Elina Penttinen, Julian Honkasalo ja Hanna Meretoja. Sukupuolentutkimus, H.
Seling, Hanna: Representations of Female Sexual Desire in Erotic Literature. Ohjaajat: Elina Penttinen, Eva Maria Korsisaari and Heta Rundgren. Sukupuolentutkimus, H.
Sood, Ira: Impact of Organizational Culture on Imposter Phenomenon in women leaders in the ICT sector in Finland. Ohjaajat: Marjut Jyrkinen, Mira Karjalainen. Sukupuolentutkimus, H.
Sundström, Satu: Global Feminism. Transformation and Transformative Politics. Ohjaajat: Teivo Teivainen ja Marjaana Jauhola. Valtiotiede, V.
Suni, Anna: "Hyvät kollegat, pyytäisin että käyttäytyisitte kuin aikuiset": Nuorten osallistuminen, kuuluminen ja yhteiskunnallinen toimijuus. Ohjaajat: Reetta Mietola ja Reetta Toivanen. Alue- ja kulttuuritutkimus, H.
Tainio, Luca: Trans Bodies, Vulnerability and Resistance. Ohjaajat: Kuura Irni ja Marie-Louise Holm. Sukupuolentutkimus, H.
Taivaloja, Nita-Helena: Hetero- and mononormativity in consensually non-monogamous ways of forming romantic, emotional and sexual relationships in Finland. Ohjaajat: Päivi Berg, Satu Venäläinen ja Kari Vesala. Sosiaalipsykologia, V.
Tuomenvirta, Kaarna: Trans healing journeys: narratives and moments. Ohjaajat: Kuura Irni ja Lottamari Kähkönen. Sukupuolentutkimus, H
Tuomi, Liisa: Naispoplaulajan konstruoituminen mediaiteksteissä. Ohjaajat: Susanna Välimäki, Milla Tiainen ja Taru Leppänen. Musiikkitiede, H
Vainio, Mari: Äitiys sosiaalisessa steriloimiskysymyksessä vuosina 1950–1970. Ohjaaaja: Pauli Kettunen. Poliittinen historia, V.
Viljanen, Vuokko: Redefined Kinship in Queer Communities – The Politics of Judith Butler’s Thought. Ohjaajat: Antu Sorainen ja Tuija Pulkkinen. Sukupuolentutkimus, H.
Weaver, Cai: Gays, Perverts, Degenerates and Democratic Values. The Governance of (Homo)sexuality in Putin’s Russia. Ohjaajat: Jemima Repo ja Sergei Prozorov. Valtiotiede, V.
Weiland-Särmälä, Katja: Pappisperheen elämäntapa 1800-luvun lopusta 1900-luvun alkuun. Ohjaaja: Juha Siltala. Suomen ja Pohjoismaiden historia, H.
Yli-Räisänen, Heli: Female and Queer Desires in the Ancient Near Eastern Literature. Ohjaajat: Martti Nissinen ja Tuija Pulkkinen. Eksegetiikka, T.
Zhabenko, Alisa: Russian Lesbian Families and Motherhood form Stalinism to Putinism – an empirical multi-method study. Ohjaaja: Tuija Pulkkinen. Sukupuolentutkimus, H.
Joutseno, Astrid: Life Writing from Birth to Death – How M/others Know. Gender Studies, A. 22.9.2021.
Helosvuori, Elina: Procreative entanglements - Embryos, clinical practices and experiences of childlessness in the age of assisted reproduction. Sociology, S. 11.9.2021
Svanström, Maria: Speech and Politics in Deliberative Democracy and Sexual Difference Philosophies. Supervisors: Sergei Prozorov and Kristian Klockars. Political Science, S. 7.5.2021
Hyvönen, Henri: The Meaning of Self-care that Increases Occupational Well-Being in Men’s Lives. Supervisors: Marjut Jyrkinen and Jukka Lehtonen. Gender Studies, A. 19.3.2021
Avdeeva, Anna: Natural Parenting in Contemporary Russia: When 'Nature' Meets Kinship. Supervisors: Antu Sorainen and Marianna Muravyeva. Gender Studies, A. 14.8.2020
Kurki, Tuuli: Immigrant-ness as (Mis)fortune? – Immigrantisation through integration policies and practices in education. Supervisors: Kristiina Brunila and Elina Lahelma. Educational Sciences, E. 22.2.2019
Vaahtera, Touko: Toward a Theory of Able-bodied Belonging: Cripping Swimming – Culture, Ableism, and the Re-articulation of Able-Bodiedness. Supervisors: Sirpa Lappalainen, Kristiina Brunila and Minna Uimonen. Educational Sciences, E. 31.5.2019
Kinnunen, Heini: The Public Sphere, Feminism and the Left: the Concept of Public Sphere in Three Feminist Theorists’ Works. Supervisors: Tuija Pulkkinen and Anna Elomäki. Gender Studies, A. 14.8.2019
Jyrkiäinen, Senni: Virtual and Urban Intimacies: Youth Desires, and Mediated Relationship in an Egyptian City. Supervisors: Sarah Green and Susanne Dahlgren. Social and Cultural Anthropology, S. 14.9.2019
Väkiparta, Maria: Young Men as Agents for Gender Equality - Case Female Gential Cutting. Supervisors: Marjut Jyrkinen and Lena Näre. Gender Studies, A. 13.12.2019
Rantala, Teija: Beyond Sisters and Mothers: Women’s Aspirations Within the Conservative Laestadian Movement. Supervisors: Marjut Jyrkinen, Johanna Kantola and Mirka Koro-Ljungberg. Gender Studies, A. 11.5. 2018
Taavetti, Riikka: Queer Politics of Memory. Undisciplined Sexualities as Glimpses and Fragments in Finnish and Estonian Pasts. Supervisors: Pauli Kettunen and Kirsti Salmi-Niklander. Political History, S. 5.10.2018
Järviö, Nina: Polkuja suomalaiseen tasa-arvoon? Kansalaistoiminta, Tahdon2013 ja translaki. Supervisors: Marjut Jyrkinen, Johanna Kantola and Anna Moring. Gender Studies, A. 15.12.2018
Härkönen, Mitra: Tibetan Nuns between Oppression and Opportunities - An Intersectional Study. Supervisors: René Gothóni, Juha Janhunen and Eva Maria Korsisaari. Study of Religions, A. Defence 11.1.2017
Katto, Jonna: Beautiful Mozambique. Haptics of belonging in the life narratives of female war veterans. Supervisors: Axel Fleisch, Tuija Saresma and Isabel Casimiro. African Studies, A. Defence 1.2.2017
Karhu, Sanna: From Violence to Resistance: Judith Butler's Critique of Norms. Supervisors: Tuija Pulkkinen and Johanna Oksala. Gender Studies, A. Defence 23.9.2017
Alava, Henni: "There is Confusion." - The Politics of Silence, Fear and Hope in Catholic and Protestant Northern Uganda. Supervisors: Elina Oinas and Mika Vähäkangas. Development Studies, S. Defence 14.10.2017
Venäläinen, Satu: Women as Perpetrators of Violence – Meanings of Gender and Violence in Womens’ Accounts and in Tabloids. Supervisors: Päivi Berg and Suvi Ronkainen, Social Psychology, S. Defence 10.11.2017
Honkasalo, Julian: Sisterhood, Natality, Queer. Reframing Feminist Interpretations of Hannah Arendt. Supervisor: Tuija Pulkkinen. Gender Studies, A. Defence 23.1.2016.
Hart, Linda: Relational Subjects: Family Relations, Law and Gender in the European Court of Human Rights. Supervisors: Anna-Maija Castrén and Kevät Nousiainen. Sosiology, S. Defence 13.5.2016.
Pellander, Saara: Gatekeepers of the Family: Regulating Family Migration to Finland. Supervisors: Pauli Kettunen and Johanna Kantola. Political History, S. Defence 11.6.2016.
Saari, Milja: Samapalkkaisuus – neuvoteltu oikeus. Naisten ja miesten palkkaeriarvoisuus poliittisena ja oikeudellisena kysymyksenä korporatistisessa Suomessa. Supervisors: Johanna Kantola and Juri Mykkänen. Political Science, S. Defence 27.8.2016.
Ikävalko, Elina: Vaikenemisia ja vastarintaa. Valtasuhteet ja toiminnan mahdollisuudet oppilaitosten tasa-arvosuunnittelussa. Supervisors: Kristiina Brunila, Johanna Kantola and Elina Lahelma. Educational Sciences, B. Defence 2.9.2016.
Sivelä, Jonas: AIDS Myths and Myths about AIDS Myths: A Study about AIDS related Perceptions in South Africa. Supervisors: Axel Fleisch and Annika Teppo. African Studies, A. Defence 11.11.2016
Rundgren, Heta: Vers une théorie du roman postnormâle. Féminisme, réalisme et conflit sexuel chez Doris Lessing, Märta Tikkanen, Stieg Larsson et Virginie Despentes. Supervisors: Tuija Pulkkinen and Anne E. Berger. Cotutelle, Universite Paris 8 – Vincennes – Saint-Denis / UH, Gender Studies, A. Defence 12.12.2016.
Hakkarainen, Minna: Between Ideas of Democracy and Gendered Local Practices in Vietnam A Bakhtinian Reading of Development Aid Practice. Supervisors: Tiina Kontinen and Adam Fforde. Development Studies, S. Defence 24.1. 2015
Kornak, Jacek: Queer as a Political Concept. Supervisor: Tuija Pulkkinen. Gender Studies, A. Defence 4.2.2015.
Kuronen, Tanja: Hoivapommin purkajat. Supervisors: Antti Karisto and Silva Tedre. Social Policy, S. Defence 14.11.2015.
Xu Qingbo: The Evolutionary Feminism of Zhang Kangkang and the Developing Dialogue between Darwinism and Gender Studies. Supervisors: Anna Rotkirch and Kirsi Saarikangas. Gender Studies, A. Defence 5.11.2014.
Suunnitteletko artikkelin julkaisemista? Tässä muutamia vinkkejä, joilla pääset alkuun:
Esimerkkejä tiedelehdistä
Etsitkö sopivaa julkaisupaikkaa artikkelillesi? Olemme koonneet tähän työtäsi helpottamaan aakkostetun luettelon tiedelehdistä, jotka liittyvät tutkimusprofiiliimme. Lisää ideoita voit hakea Helsingin yliopiston kirjaston sukupuolentutkimusta koskevista ohjeista.