Sukupuolen, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen tohtoriohjelma

Sukupuolen, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen tohtoriohjelma (SKY) on monitieteinen ohjelma, jolla on yhteyksiä kaikkiin Helsingin yliopiston keskustakampuksen viiteen tiedekuntaan. Kansainvälinen ohjelma saattaa yhteen tutkijoita, jotka ovat kiinnostuneita sukupuoleen, seksuaalisuuteen ja feminismiin liittyvästä tutkimuksesta humanististen tieteiden ja valtiotieteiden piirissä.
Tiesitkö?

Monitieteisen ohjelman opiskelijat edustavat muun muassa seuraavia oppiaineita: sukupuolentutkimus, sosiologia, poliittinen historia, folkloristiikka, sosiaalipsykologia, musiikkitiede, sosiaali- ja kulttuuriantropologia, eksegetiikka, eurooppalaisten kulttuurien ja alueiden tutkimus, pohjoismainen kirjallisuus, kehitysmaatutkimus, Latinalaisen Amerikan tutkimus, valtio-oppi, pohjoismainen historia ja Afrikan tutkimus. 

Ohjelmaan hyväksytään vuosittain kuusi uutta tohtoriopiskelijaa. Olemme kansainvälinen ja monikielinen yhteisö: tohtoriohjelmassamma voit suorittaa tutkinnon suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Haluatko tietää lisää? Tutustu tohtoriohjelmaan tarkemmin profiili & toiminta -sivulla.

Helsingin yliopiston humanististen alojen tutkimus sijoittuu kansainvälisissä vertailuissa Euroopan johtavien yliopistojen rinnalle ja aivan maailman 50 parhaan yliopiston kannoille.
Etsitkö näitä?