Tulosten julkaisu maisterihaussa

Tällä sivulla kerrotaan tulosten julkaisusta maisterihaussa.

Kaikkien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Valinnan tuloksesta ilmoitetaan sinulle opintopolun tulosviestissä. Tieto tulee näkymään myös Oma Opintopolku –palvelussa.

Ennakkotietoja tulosten julkaisun tarkoista ajankohdista ei ole mahdollista saada. Viikonloppuisin ei julkaista tuloksia. 

Tutustu ohjeita hyväksytyille ja hylätyille hakijoille -sivuun, kun tulokset on julkaistu. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa, muista ottaa paikka vastaan 14.7.2023 klo 15.00 mennessä.

Tarkista omat pistetietosi

Löydät omat pisteesi hakemusnumerollasi. Syötä hakemusnumerosi alla olevaan kenttään ja paina enter-näppäintä. Tarkista, että numero on oikein kirjoitettu. Valitse sitten pudotusvalikosta koulutusohjelma, jonka pistetietoja haluat tarkastella. Näet vain niiden koulutusohjelmien pistetiedot, joiden tulokset on jo julkaistu.

Usein kysyttyä tuloksista

Kirjautumista varten sinun tulee tunnistautua pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Palvelu voi ajoittain ruuhkautua suuren kävijämäärän vuoksi. Jos kirjautuminen ei heti onnistu, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Jos sinulla ei ole Oma opintopolkuun kirjautumiseen vaadittavaa tunnistustapaa käytössäsi, voit olla yhteydessä hakuneuvojiimme.

Oma Opintopolussa näkyvä valinnan tulos on jokin seuraavista:

  • opiskelijavalinta kesken,
  • hyväksytty,
  • hyväksytty (ehdollinen: korkeakoulun määrittämä ehto),
  • hyväksytty (odottaa ylempien hakukohteiden tuloksia)
  • varasijalla (+ varasijanumero),
  • peruuntunut, perunut, peruutettu tai
  • et saanut opiskelupaikkaa.

Opintopolussa kerrotaan tarkemmin, mitä nämä tarkoittavat.

Jokaisessa maisteriohjelmassa on omat arviointikriteerinsä. Katso sivulta opintopolku.fi:stä, miten hakemus pisteytetään sinun hakukohteessasi.

 

Jos olet täyttänyt maisterihaun vähimmäiskriteerit, toimitit kaikki tarvittavat dokumentit ajoissa ja hakemuksesi on näin ollen edennyt akateemiseen arviointiin, näet omat pisteesi hakemusnumerollasi sivulta Hakijakohtaiset pisteet

Pisterajat muuttuvat päivittäin, kun hakijoita valitaan varasijoilta. Kooste pisterajoista julkaistaan yliopiston verkkosivuilla vasta siinä vaiheessa, kun yhteishaun hakukierros on kokonaisuudessaan päättynyt ja kaikki opiskelupaikat ovat vastaanotettu. Ajallisesti tämä sijoittuu alkusyksyyn.

Voit tutustua omaan valintakokeeseesi sen jälkeen, kun yhteishaun kaikki tulokset on julkaistu. Tarkemmat ohjeet löydät Valintakokeen näyttö- ja kopiointipalvelu -sivulta.