Tulosten julkaisu maisteriohjelmissa

Tällä sivulla kerrotaan opiskelijavalinnan tulosten julkaisusta yhteishaun maisteriohjelmissa.

Kaikkien maisteriohjelmien tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024. Valinnan tuloksesta ilmoitetaan sinulle Opintopolun tulosviestissä. Tieto tulee näkymään myös Oma Opintopolku –palvelussa. Ennakkotietoja tulosten julkaisun tarkoista ajankohdista ei ole mahdollista saada. Viikonloppuisin ei julkaista tuloksia. 

Tutustu hyväksytyille ja hylätyille hakijoille tarkoitettuihin ohjeisiin, kun tulokset on julkaistu. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa, muista ottaa paikka vastaan 11.7.2024 klo 15.00 mennessä.

Tarkista omat pistetietosi

Löydät omat pisteesi hakemusnumerollasi. Syötä hakemusnumerosi alla olevaan kenttään ja paina enter-näppäintä. Tarkista, että numero on oikein kirjoitettu. Valitse sitten pudotusvalikosta maisteriohjelma, jonka pistetietoja haluat tarkastella. Näet vain niiden maisteriohjelmien pistetiedot, joiden tulokset on jo julkaistu.

HUOM! Jos olet hakenut oikeustieteen maisterin koulutusohjelmaan, hakemustasi ei ole pisteytetty:

 • Jos hait koulutusohjelmaan Suomessa suoritetun tutkinnon perusteella, näet valinnassa huomioidun opintojesi keskiarvon Oma Opintopolku -palvelusta.
 • Jos hait koulutusohjelmaan ulkomailla suoritetun tutkinnon perusteella hakemukset on asetettu paremmuusjärjestykseen kokonaisarvioinnin perusteella.
Vallu-valintakoepalvelussa toteutetut valintakokeet

Seuraavien maisteriohjelmien valintakokeista saavuttamasi pisteet voit tarkistaa Vallun Valintakoepisteet -palvelusta:

 • Logopedian maisteriohjelma
 • Pf-koulutusohjelma
 • Psykologian maisteriohjelma
 • Terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma
Usein kysyttyä tuloksista

Kirjautumista varten sinun tulee tunnistautua pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Palvelu voi ajoittain ruuhkautua suuren kävijämäärän vuoksi. Jos kirjautuminen ei heti onnistu, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Jos sinulla ei ole Oma opintopolkuun kirjautumiseen vaadittavaa tunnistustapaa käytössäsi, voit olla yhteydessä hakuneuvojiimme.

Oma Opintopolussa näkyvä valinnan tulos on jokin seuraavista:

 • opiskelijavalinta kesken,
 • hyväksytty,
 • hyväksytty (ehdollinen: korkeakoulun määrittämä ehto),
 • hyväksytty (odottaa ylempien hakukohteiden tuloksia)
 • varasijalla (+ varasijanumero),
 • peruuntunut, perunut, peruutettu tai
 • et saanut opiskelupaikkaa.

 

Jokaisessa maisteriohjelmassa on omat arviointikriteerinsä. Katso Opintopolusta maisteriohjelman valintaperusteista, miten hakemus pisteytetään sinun maisteriohjelmassasi.

Jos olet täyttänyt maisterihaun vähimmäisvaatimukset, toimitit kaikki tarvittavat asiakirjat ajoissa ja hakemuksesi on näin ollen edennyt akateemiseen arviointiin, näet omat pisteesi hakemusnumerollasi.

Jos maisteriohjelmaan on kuulunut valintakoe, näet valintakokeesta saavuttamasi pisteet Vallun Valintakoepisteet -palvelusta.

 

Pisterajat muuttuvat päivittäin, kun hakijoita valitaan varasijoilta. Kooste pisterajoista julkaistaan yliopiston verkkosivuilla vasta siinä vaiheessa, kun yhteishaun hakukierros on kokonaisuudessaan päättynyt ja kaikki opiskelupaikat ovat vastaanotettu. Ajallisesti tämä sijoittuu alkusyksyyn.

Voit tutustua omaan valintakokeeseesi sen jälkeen, kun yhteishaun kaikki tulokset on julkaistu.