Avoin yliopisto: Islamilaisen teologian opinnot
Osa islamilaisen teologian opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Islamilaisen teologian opintojen tavoitteena on antaa moniulotteinen ymmärrys islamista sekä keskeisten tekstien että muslimien arjen kautta. Opinnoissa yhdistetään historian tutkimuksen, antropologian ja sosiologian lähestymistapoja. 

Opinnot sopivat islamilaisen teologian opiskelijoille, islamin opettajaksi opiskeleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Islamilaisen teologian opinnot

Voit opiskella islamilaisen teologian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajemman opintokokonaisuuden (15 op). Tarkemmat tiedot löydät kurssien sivuilta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Voit opiskella islamilaisen teologian temaattiseen opintokokonaisuuteen kuuluvat kolme kurssia. Opinnot järjestetään englanniksi.

Kurssit voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Opinnot ovat teologian ja uskonnontutkimuksen kandiohjelman mukaisia.

Islamilaisen teologian temaattinen opintokokonaisuus Opinnoissa analysoidaan islamin ilmenemismuotoja ja tulkintoja eri näkökulmista historian eri aikakausina ja erilaisissa yhteiskunnallisissa konteksteissa.
Islamilaisen teologian kursseja Opinnoissa tutustut islamin peruspiirteisiin sekä hahmotat sen suhdetta muihin uskontoihin. Perehdyt islamilaisen teologian ja islamin tutkimuksen keskeisiin käsitteisiin, näkökulmiin ja tutkimusmenetelmiin. Pyrit myös ymmärtämään islamin kulttuurisen ja yhteiskunnallisen merkityksen eri maantieteellisillä alueilla.  
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.