Avoin yliopisto: Politiikan ja organisaatioiden opinnot
Politiikka ja organisaatiot on Helsingin yliopiston politiikan ja viestinnän kandiohjelman opintosuunta.

Politiikan ja organisaatioiden opinnoissa tutkitaan muun muassa valtaa ja sen jakautumista yksilöiden, ryhmien, instituutioiden ja rakenteiden tasolla eri yhteiskunnissa sekä Euroopan unionissa. Käsiteltävät asiat yhdistyvät ajankohtaisiin ilmiöihin ja niistä käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Opintojen myötä opiskelija oppii määrittämään ja tunnistamaan politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen keskeisiä käsitteitä ja tutkimuskohteita. Lisäksi hän oppii arvioimaan poliittista päätöksentekoa ja vallankäyttöä kriittisesti sekä soveltamaan oppimiaan asioita eri yhteyksissä.

Politiikan ja organisaatioiden opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella politiikan ja organisaation opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia (15 op, 25 op tai 35 op). Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Tarjoamme kolme eri laajuista opintokokonaisuutta: 15 op, 25 op tai 35 op. Kokonaisuudet rakentuvat toistensa päälle. Opinnot vastaavat Helsingin yliopiston politiikan ja viestinnän kandiohjelman mukaisia, muiden koulutusohjelmien opiskelijoille suunnattuja opintoja. Kokonaisuudet sisältävät valinnaisia jaksoja, mikä mahdollistaa kokonaisuuden rakentamisen oman näköiseksi esimerkiksi omat tavoitteet, mielenkiinnon kohteet ja aikataulut huomioiden.

Syyslukukauden 2021 opetuksen tiedot julkaistaan viimeistään 20.7.2021 ja kevätlukukauden 2022 viimeistään 1.11.2021. Tarkista ennakkotietoa tulevista opinnoista. Voit katsoa kesän 2021 opintotarjonnan kootusti verkkosivuiltamme.

 Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Pakolliset kurssit Opintokokonaisuuteen sisältyy kaksi pakollista kurssia.
Valinnainen kurssi Suorita yksi valinnainen kurssi. Mikäli suoritat Julkisuus, demokratia ja media - kurssin osana viestinnän opintokokonaisuutta, et voi sisällyttää sitä politiikka ja organisaatiot- opintokokonaisuuteen.
Pakolliset kurssit Opintokokonaisuuteen sisältyy neljä pakollista kurssia. Jos olet suorittanut Julkisuus, demokratia ja media -kurssin osana viestinnän opintoja, suorita kaksi valinnaista kurssia. Katso kurssit kohdasta politiikka ja organisaatiot 25 op, valinnaiset kurssit.
Valinnaiset kurssit Suorita yksi valinainen kurssi. Voit suorittaa vain toisen viestinnän opintosuunnan kursseista (Poliittinen viestintä tai Organisaatioiden viestintä).
Pakolliset kurssit Opintokokonaisuuteen sisältyy viisi pakollista kurssia. Jos olet suorittanut Julkisuus, demokratia ja media -kurssin osana viestinnän opintoja, suorita kaksi valinnaista kurssia. Katso kurssit kohdasta politiikka ja organisaatiot 35 op, valinnaiset kurssit.
Valinnaiset kurssit Suorita kaksi valinnaista kurssia. Voit suorittaa vain toisen viestinnän opintosuunnan jaksoista (Poliittinen viestintä tai Organisaatioiden viestintä).
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen