Think Future - vastuullisuusviikko

Meitä yliopistolaisia on lähemmäs 40 000. Meidän teoillamme on vaikutusta.  Tänä vuonna olemme tutkineet ja tuottaneet uutta tietoa ilmaston, metsien ja Itämeren suojelun tueksi, juoneet (tähän mennessä) 364 599 kuppia reilua kahvia ja polkeneet ainakin 250 000 kilometriä pyörällä.

Tuotamme vuosittain 1 900 MWh uusiutuvaa energiaa. Lisäksi olemme vähentäneet ruokahävikkiä 60 kiloa päivää kohden UniCafessa, luovuttaneet verta yli 300 kertaa ja vähentäneet energiankulutusta 7 600 MWh. Hyviä tekoja!

Tule mukaan tekemään lisää kestäviä tekoja ja osallistumaan Think Future -vastuullisuusviikolle ma-pe 23.-29.10.2017!

Luvassa on keskusteluja, Mapathon avoimen karttatiedon kokoamiseksi, elokuvia ja ruokaa & juomaa. HYY:n kehy- ja ympäristövaliokunta sekä yliopisto järjestävät vastuullisuusviikon yhdessä.

#thinkfuture #HYviatekoja #kehyviikko #reilukauppa #kestavakehitys

Tutkijat Simo Kyllönen ja Sini Forssell keskustelevat globaaleihin haasteisiin liittyvistä vastuukysymyksistä. Kenellä on vastuu ilmastonmuutoksen estämisestä ja ruokajärjestelmän kestävyydestä. Mitkä ovat hyväksyttäviä moraalisia argumentteja ja oikeutuksen tapoja toiminnallemme?

Paikka: Tiedekulma, Fönster, Yliopistonkatu 4
Järj. Helsingin yliopiston reilun kaupan kannatusryhmä

Interested in Maps? Interested in Humanitarian Aid? Come join a mapathon on Development Cooperation Week! Tule kokoamaan avointa karttatietoa vapaaehtoisvoimin.  Please register/ Ilmoittautuminen e-lomakkeella Facebookin kautta.

Paikka: Kokoushuone Sparre, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5A 2. kerros
Järj. HYY:n kehitysyhteistyövaliokunta & SPR

Kehy-viikon keskustelussa mukana Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson, Unicefin tiedottaja Martti Penttilä ja Pelastakaa Lapset ry:n Niklas Kaskeala.

Paikka: Kirja & Kahvi, Kaisa-kirjasto, Vuorikatu 7
Järj. HYY:n kehitysyhteistyövaliokunta

Elokuvailta - movienight - filmkväll Samsara (2011).

Paikka: Kokoushuone Rydman, Kaivotalo, Kaivokatu 10 A, 9 krs.
Järj. HYY:n ympäristövaliokunta

Klo 11-14
Verta, hikeä ja kyyneleitä I: Tanssia ja joogaa
Joogaa, NY Style salsaa ja reggaetonia
Paikka: Alina-sali, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5A 3. kerros

Verenluovutus:
Yhteislähtö Sanomatalon veripalvelutoimistolle Porthanian edestä klo 11, 13 ja 16.00.
Paikka: Porthania, Yliopistonkatu 3

Klo 18:
Verta, hikeä ja kyyneleitä II: Elokuvailta
Paikka: Alina-sali, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5A 3. kerros

Järj. HYY:n kehyvaliokunta

Teknologian kehitys ja elintason nopea kohoaminen ovat tehneet elämän ja kuluttamisen helpoksi erityisesti vauraissa länsimaissa - mutta millainen on sen lasku ympäristölle ja terveydellemme? Mm. ruokahävikistä ja hormonihäiriköistä keskustelemassa tutkija, FM Kirsi Silvennoinen(Luke) ja tutkijatohtori, FT Nina Janasik-Honkela, puhetta johtaa dosentti Hannele Cantell. Lisätietoa Facebookissa.

Paikka: Tiedekulma, Stage, Yliopistonkatu 4
Järj. Studia Generalia - Kääntöpuolia, Helsingin yliopiston Avoin yliopisto

Haluatko tehdä hyvää syömällä? Torstaina 26.10. tämä onnistuu kaikissa UniCafe-ravintoloissa, kun jokaisesta myydystä  Bangladesh-ateriasta lahjoitetaan 0,10 € HYY:n kehitysyhteistyöhankkeelle Bangladeshiin.

Paikka: UniCafen ravintolat
Järj. HYY:n kehitysyhteistyövaliokunta, HYY Ravintolat

Weekend-long Mini Challenge about responsible community relations, case provided by UPM. Program in English.

#UPMhack #youmakewe

Place: Think Company, Vuorikatu 5
Org. by Development Cooperation Committee/ Student Union of the University of Helsinki & Think Company

Food for Thought -kiertue  - Vastuullisia valintoja ja ajatusruokaa

Tule kuulemaan mitä ovat ne kymmenet vastuulliset valinnat, joita jokaisen UniCafen lounasannoksen takaa löytyy ja millaisia kumppaneita UniCafella on.

Ma 23.10.Food for Thought ständi: UniCafe ja Ympäristöagentit
UniCafe Biokeskus, Viikinkaari 9

Ti 24.10. Food for Thought ständi: UniCafe ja Unilever
UniCafe Porthania, Yliopistonkatu 3

Ke 25.10. Food for Thought ständi: UniCafe ja  Jalotofu
UniCafe Biokeskus, Viikinkaari 9

To 26.10. Food for Thought ständi: UniCafe ja Ympäristöagentit
UniCafe Olivia, Siltavuorenpenger 5

Pe 26.10.
Food for Thought ständi: UniCafe ja Ympäristöagentit
UniCafe Päärakennus, Fabianinkatu 33

Järj. HYY Ravintolat

Tule tutustumaan Muutosta ilmassa –näyttelyyn! Muutosta ilmassa esittelee Luomuksessa ja muualla Helsingin yliopistossa tehtävää ilmastonmuutoksen tutkimusta. Näyttely kuljettaa menneestä tulevaan kertoen muuttuvan ilmaston vaikutuksista pohjoiseen luontoomme sekä keinoista sopeutua nykyiseen muutokseen.
Vastuullisuusviikolla HY:n opiskelijoille ja henkilökunnalle 50% alennus lipusta ti-su  24.-29.10.2017 (museo kiinni maanantaisin)

Paikka: Luonnontieteellinen museo, Pohjoinen Rautatienkatu 13
Järj. Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus

Paikka: Porthanian aula, Yliopistonkatu 3
Järj. HYY:n kehitysyhteistyövaliokunta & Taksvärkki ry.