Mihin tiedettä tarvitaan?

Miksi tiede on tärkeää? Tehdäänkö tutkimusta maailman parhaaksi vai onko se verovarojen tuhlausta? Ja onko tieteen arvostus todella laskenut?

Helsingin yliopiston kansleri järjestää seminaarin tieteen merkityksestä yhteiskunnalle keskiviikkona 5.10.2016 klo 15.00 - 17.00.

Tule mukaan keskustelemaan tieteen arvosta. Mikä on tieteen ja tutkimuksen rooli yhteiskunnassa ja päätöksenteon tukena? Millaisia ratkaisuja tiede voi tarjota? Millainen rooli on medialla, entä kansalaisilla?

Keskustelussa ovat mukana Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski, opetusministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, professorit Uskali Mäki, Minna Nyström ja Anne Birgitta Pessi, eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, MSD Finlandin toimitusjohtaja Ilpo Tolonen sekä Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila. Tilaisuuden avaa kansleri Thomas Wilhelmsson.

Ilmoittaudu mukaan tästä(Lyyti). Tilaisuutta voi seurata myös live-streamin kautta ke 5.10. klo 15 alkaen.

Seminaarin jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jäädä Helsinki Challenge Impact Evening -iltaan kuulemaan mitä Helsinki Challenge 2015 -kilpailun tiedetiimit todella saivat aikaan ja miten heidän ratkaisunsa jo muuttavat maailmaa. Lisätietoa täältä.

Tervetuloa!

MIHIN TIEDETTÄ TARVITAAN? -SEMINAARI

Aika: Keskiviikko 5.10.2016, klo 15:00 - 17:00
Paikka: Helsingin yliopiston juhlasali, Aleksanterinkatu 5

I Mitä hyötyä tieteestä on?

Avauspuheenvuoro
Kansleri Thomas Wilhelmsson

Tilanneanalyysi: Eikö yhteiskunta arvosta yliopistoja?
Akatemiaprofessori Uskali Mäki

II 2x7 minuuttia: Tutkimusta maailman parhaaksi?

Myötätunnon mullistava voima
Kirkkososiologian professori Anne-Birgitta Pessi

Matka perustutkimuksesta startup-yrittäjäksi
Epigenetiikan ja genetiikan professori Minna Nyström

III Miten yliopisto ja yhteiskunta yhdessä vastaavat tulevaisuuden haasteisiin?

Keskustelemassa
Päätoimittaja Päivi Anttikoski, Helsingin Sanomat
Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Opetus- ja kulttuuriministeriö
Professori Minna Nyström, Helsingin yliopisto
Kansanedustaja Tuomo Puumala, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja
Toimitusjohtaja Ilpo Tolonen, MSD Finland

IV Keskustelun yhteenveto

Suomen Akatemia pääjohtaja Heikki Mannila

Keskustelun juontaa toimittaja, kirjailija Tiina Raevaara.

Seminaari on osa tieteen ja ajattelun kaupunkifestivaali THINKFESTin ohjelmaa.