Doktorandprogrammet i socialvetenskap

Doktorandprogrammet i socialvetenskap är ett samarbete mellan ett flertal av de sociala vetenskaperna vid Helsingfors universitet och har som mål att skapa den bästa möjliga miljön för doktorandutbildning. Programmet har det bredaste utbudet av forskningsområden inom socialvetenskaper i Finland.

Programmet samarbetar med Centret för samhällsdatavetenskap, Centret för konsumentforskning, Institutet för humaniora och samhällsvetenskap vid Helsingfors universitet och Institutet för demografi och befolkningshälsa.
Visste du?

Doktorandprogrammet erbjuder doktorandutbildning av hög kvalitet inom medier och kommunikation, social- och kulturantropologi, socialpsykologi, samhällspolitik, socialt arbete, sociologi, samhällsdatavetenskap och kriminologi. 

Varje år antas 50 nya doktorander. Vi är en internationell gemenskap och programmet är flerspråkigt: du kan avlägga examen på finska, svenska eller engelska. 

Vill du veta mera? Besök våra engelskspråkiga sidor för närmare information om programmet.

Programmet är starkt engagerat i att erbjuda de bästa förutsättningarna för doktoranderna att bedriva sin forskning och nå sina mål, oberoende av om det är fråga om ett konceptuellt, akademiskt eller vetenskapligt arbete, eller mer tillämpade, yrkesmässiga eller till och med kommersiella mål.
Letade du efter det här?