Lokaler att hyra i huvudbyggnaden

Utöver traditionella undervisningslokaler har huvudbyggnaden också lokaler som kan anpassas efter olika behov. Läs mer och boka!
Solennitetssalen

I huvudbyggnadens solennitetssal kan du ordna ett högtidligt eller festligt evenemang för högst 800 gäster.

Du kan läsa mer om Solennitetssalens tjänster i salens evenemangsanvisningar (sidan på finska). Anvisningarna finns endast på finska och engelska.

Du måste alltid boka garderobservice för evenemang som ordnas i Solennitetssalen.

Salen måste bokas fyra (4) veckor före evenemanget. (Prisklass A12)

Lilla festsalen

Lilla festsalen lämpar sig för föreläsningar och evenemang för ungefär 200 personer. Salens fasta möblemang och inredning är designade av arkitekt J.S. Sirén. Eventuell servering kan arrangeras i foajén utanför salen. I foajén kan även en anmälningsstation, några infostånd/utställare eller andra aktiviteter arrangeras. Mer information om salen hittar du på lokalernas presentationssidor.

Agora

I samband med en renovering försågs den södra innergården med tak. Ivan Martos skulptur av Alexander I, som tidigare stod i Nationalbibliotekets lilla park, flyttades då till innergården. Agora lämpar sig exempelvis för cocktailmottagningar och kaffeservering i samband med postersessioner.

Lärotorget Studium

I lokalen fanns tidigare en museiutställning och före det ett bibliotek. Det förnyade museet öppnade i oktober 2023 på huvudbyggnadens första våning. Studium består av fem separata lokaler; en huvudlokal (Studium 1) och fyra andra lokaler som har egna ingångar till huvudlokalen. Om du bokar alla Studium-lokaler (1–5) är den totala kapaciteten 88 personer.

Antal platser: Studium 1: 48, Studium 2: 12, Studium 3: 8, Studium 4: 8, Studium 5: 12

Du kanske också är intresserad av