Centrumcampus

Keskustakampus

Det mångvetenskapliga Centrumcampus i hjärtat av Helsingfors är Helsingfors universitets största campus. På Centrumcampus finns Beteendevetenskapliga, Humanistiska, Teologiska, Juridiska och Statsvetenskapliga fakulteten och Svenska social- och kommunalhögskolan.

Det finns också flera fristående institutioner på campus, och deras forskningsområden sträcker sig från humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning till naturvetenskaper. På campus finns också Helsingfors universitets Öppna universitet och språkcentrum.

Läge och trafikförbindelser

Centrumcampus på kartan.

Man kommer enkelt till centrum med kollektivtrafik. Planera din resa till centrum med HRT:s reseplanerare.

Forskning och undervisning

På Centrumcampus kan man studera i synnerhet humaniora. Alla fakulteter har egna fokusområden för forskningen och undervisningen, så studenterna på Centrumcampus har många möjligheter att fördjupa sig i humanvetenskapernas problematik. På Centrumcampus samarbetar man också över fakultetsgränserna, både i studierna och i forskningen.

Helsingfors universitets huvudbibliotek betjänar på Centrumcampus. Huvudbibliotekets samlingar innehåller ett brett utbud av litteratur inom olika vetenskapsområden. Nationalbiblioteket i centrum av Helsingfors har också omfattande och historiskt viktiga samlingar.

Fakulteter och enheter på Centrumcampus

Andra forskningsinstitut

Tjänster på Centrumcampus

Ansöknings- och studentservice

  • Vill du studera på Centrumcampus? Ansökningsservicen ger mer information om olika studiemöjligheter.
  • Studentservicen på Centrumcampus betjänar alla studenter vid enheterna på Centrumcampus. Kontaktuppgifterna finns på studentservicens webbsidor.

Restauranger på Centrumcampus

  • Unicafe har många studentrestauranger på Centrumcampus.
  • I Helsingfors centrum finns dessutom ett brett utbud andra restauranger, och många av dem erbjuder också lunch. Mer information om restauranger i centrum finns t.ex. på webbplatsen myhelsinki.fi.

Motionstjänster

UniSport erbjuder mångsidiga motionstjänster på Centrumcampus.

Andra tjänster

Centrumcampus ligger alldeles i Helsingfors hjärta, så det finns otaliga tjänster och platser att besöka. På Centrumcampus hittar du det populära Naturhistoriska museet, Universitetsmuseets utställningen på tredje våningen i universitetets huvudbyggnad, Helsingfors observatorium på Observatorieberget och den stora botaniska trädgården i Kajsaniemi. Du kan läsa mer om vad Helsingfors har att erbjuda t.ex. på webbplatsen myhelsinki.fi