Hyödynnä työnantajapalveluja

Kun haluat rekrytoida harjoittelijan, etsit kesätyöntekijöitä, haluat ehdottaa aihetta pro graduksi tai saada näkyvyyttä yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa, hyödynnä yliopiston urapalvelut-yksikön tarjoamia työnantajapalveluita. Yhteistyölle työnantajien kanssa löytyy monia muotoja.

Kohti onnistunutta harjoittelua on tapahtuma työnantajille, jotka ovat palkkaamassa tai pohtivat yliopistoharjoittelijan palkkaamista. Ohjelmassa keskitytään yliopistoharjoittelun käytänteisiin ja harjoittelun ohjaukseen. Tapahtuma toimii myös kick off -tilaisuutena Think Career -harjoitteluohjelmaan osallistuville opiskelijoille ja työnantajille..

Tilaisuuden ohjelma koostuu lyhyistä alustuksista ja paneelikeskustelusta yliopistoharjoitteluun liittyen. Alustajina ja keskustelijoina tilaisuudessa kuullaan aiemmin yliopistoharjoittelijan palkanneita työnantajia, harjoittelun suorittaneita opiskelijoita sekä edustajia yliopiston urapalveluista ja koulutusohjelmista.

Tilaisuus alkaa kello 17 luento- ja paneeliosuudella. Tämän jälkeen ohjelmassa siirrytään kello 18 Think Career -harjoitteluohjelmaan osallistuvien harjoittelijoiden ja työnantajien omiin osioihin. Tässä osiossa keskustellaan työnantajia askarruttavista kysymyksistä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit kertoa, mistä sinä haluaisit lisää tietoa tai mitä teidän organisaatiossanne on pohdittu.

Tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja saamaan tärkeää tietoa harjoittelusta!

OHJELMA:
16:30 Tarjoilut
17:00 Tervetuloa, päällikkö Laura Teinilä, Helsingin yliopiston urapalvelut
17:10 Onnistuneen harjoittelun kulmakivet, suunnittelija Lotta Viljamaa, Helsingin yliopiston urapalvelut
17:25 Paneelikeskustelu yliopistoharjoittelusta

Keskusteluosio:
18:00 Työnantajien ja opiskelijoiden erilliset osiot
19:00 Tilaisuus päättyy

Paneelissa mukana mm.:

 • Heikki Vuojakoski, toimitusjohtaja, Nuorten Akatemia
 • Justiina Airas, Messukeskuksen viestintätiimin harjoittelija syksyllä 2018
 • Pekka Koskinen, Kehitysvammaliitto ry:n hanke- ja tutkimustehtävien harjoittelija syksyllä 2018
 • Juha Eskelinen, yliopisto-opettaja, humanistinen tiedekunta, kielten osasto

PAIKKA: Minervatori, Siltavuorenpenger 5 A
AJANKOHTA: 17.1.2017 klo 17 - 19:00 (tarjoilut klo 16:30 alkaen)

Ilmoittadu tilaisuuteen e-lomakkeella viimeistään 14.1. 2019.

Kaipaako yrityksesi uutta näkökulmaa ja käsiparia? Palkkaa työharjoittelija Helsingin yliopistosta!

Helsingin yliopiston urapalvelut käynnistää erityisesti ensimmäistä harjoittelijaansa palkkaaville pk-yrityksille ja järjestöille suunnatun Think Career -harjoitteluohjelman. Osallistujille ohjelma tarjoaa tukea harjoittelupaikkojen markkinointiin, harjoittelijan rekrytointiin ja ohjaukseen. Ohjelman sisällössä huomioidaan myös osallistujien toiveet.

Ohjelman teemana ovat yliopiston moniosaajat, jotka voivat tarttua monenlaisiin tehtäviin. Onko organisaatiossanne tekemättömiä projekteja esimerkiksi viestintäasioiden, sosiaalisen median, kansainvälistymisen tai erilaisten käännös- ja selvitystöiden parissa?

Työnantajien ilmoittautumisaika ohjelmaan on käynnistynyt ja päättyy 2.11.2018. Harjoittelujaksot käynnistyvät kevään 2019 aikana työnantajien tarpeiden mukaisesti.

Lue lisää:

Tutustu tarkemmin ohjelman verkkosivuilla ja ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautuminen on alustava, eikä sido sinua vielä mihinkään. Otamme yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin henkilökohtaisesti.

Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta, eli työnantajalle jää maksettavaksi ainoastaan harjoittelijan palkkakulut.

Lisätiedot: Helsingin yliopiston urapalvelut, employerservices@helsinki.fi tai suunnittelija Miika Mertanen, puhelin: 02941 22920.

Arviolta tuhat Helsingin yliopiston opiskelijaa suorittaa vuosittain opintoihin kuuluvan pakollisen tai vapaaehtoisen harjoittelun, joten kysyntää harjoittelupaikoille on!

Palkkaamalla opiskelijan harjoittelijaksi saat arvokkaan työpanoksen lisäksi tuoretta tietoa yliopistolta. Koska yliopiston koulutustarjonta on Suomen laajin, harjoittelijoita voi etsiä monenlaisiin tehtäviin. Harjoittelija voi tehdä esimerkiksi erilaisia selvityksiä, kyselyitä tai muuta organisaatiota hyödyttävää tutkimusta ja projekteja.

Harjoittelu on opiskelijalle osa opintoja, joten harjoittelijalla tulee olla työpaikalla ohjaaja ja työtehtävien oltava sellaisia, että niissä pääsee hyödyntämään opinnoissa hankittuja tietoja ja taitoja. Harjoittelijan palkka on kokopäiväisestä työstä vähintään Kelan työssäoloehdon täyttävän vähimmäispalkan verran.

 • Harjoittelun kesto on keskimäärin 3 kuukautta.

 • Julkaisemme harjoittelupaikat Rekrynetissä.

 • Harjoittelupaikkaa voi tarjota myös kansainvälisille opiskelijoille. Ilmoitus kannattaa tällöin kirjoittaa englanniksi. Helsingin yliopistossa on tarjolla 33 englanninkielistä tai monikielistä koulutusohjelmaa.

 • Emme julkaise palkattomia harjoittelupaikkoja. Pidätämme oikeuden olla julkaisematta paikkoja, jotka eivät sovellu opiskelijoillemme. Tutustu julkaisuehtoihimme.

Tietoa Helsingin yliopiston harjoittelutuesta.

Lisämateriaaleja:
Antoisa harjoittelu -opas harjoittelupaikalle -julkaisu

Rekrynet on osa yliopistojen yhteistä Aarresaari.net-palvelua. Rekrynetissä julkaistaan sekä Aarresaaren kautta välitetyt että yliopiston omien lomakkeiden kautta jätetyt paikkatarjoukset.
Ohjeet lomakkeiden täyttöön ja tietosuojaseloste löytyvät Aarresaaren sivuilta.

Helsingin yliopiston Rekrynet tavoittaa opiskelijat ja vastavalmistuneet, jotka etsivät koulutustaan vastaavia töitä. Opiskelijoille voit tarjota erityisesti kesätöitä tai opintojen oheen osa-aikaista työtä tai lyhyitä sijaisuuksia. Jo valmistuneiden joukosta voit etsiä tekijöitä haastaviinkin tehtäviin.

Helsingin yliopistossa on 32 kandiohjelmaa ja 32 maisteriohjelmaa, joita voi opiskella kotimaisilla kielillä, ja tämän lisäksi 33 englanninkielistä tai monikielistä ohjelmaa. Osaamista ja asiantuntemusta löytyy hyvin monilta aloilta. Tutustu yliopiston koulutusohjelmiin.

 • Tee työpaikkailmoitus Rekrynettiin. Julkaisemme sen parin päivän sisällä.
 • Kun haluat tavoittaa Helsingin yliopiston kansainvälisiä osaajia, kirjoita työpaikkatarjouksesi englanniksi. Kansainvälisiä opiskelijoita Helsingin yliopistossa on lähes 2000 (vuonna 2016).

 • Julkaistut työpaikat löytyvät Rekrynetistä.

 • Pidätämme oikeuden olla julkaisematta opiskelijoillemme soveltumattomia työpaikkoja. Tutustu julkaisuehtoihimme.

Rekrynet on osa yliopistojen yhteistä Aarresaari.net-palvelua. Rekrynetissä julkaistaan sekä Aarresaaren kautta välitetyt että yliopiston omien lomakkeiden kautta jätetyt paikkatarjoukset.
Ohjeet lomakkeiden täyttöön ja tietosuojaseloste löytyvät Aarresaaren sivuilta.

Pro gradu -toimeksiannoiksi sopivat erinomaisesti projektiluontoiset tutkimus- ja kartoitustehtävät. Opiskelijalle gradu on osaamisen näyte ja muodostaa selkeän kokonaisuuden, jolle määritellään tutkimustehtävä, tavoite, laajuus ja aikataulu.

Opinnäyteyhteistyötä tehdään kaikilla koulutusaloilla ja yhteistyökumppaneita löytyy monipuolisesti eri työnantajasektoreilta.

 • Kun ilmoitat aiheestasi, se näkyy opiskelijoille Rekrynetissä. Opiskelijat ottavat suoraan yhteyttä, jos aihe kiinnostaa ja sopii heidän opintoihinsa. Opiskelija huolehtii oman ainelaitoksensa hyväksynnästä opinnäytetyön aiheelle ja toimeksiannolle.

 • Rahoitusvaihtoehdot: työsuhde, palkkio tai laskutus, mikäli opiskelija on yrittäjä tai ammatinharjoittaja. Helsingin yliopistolla ei ole lahjakirjakäytäntöä tai säätiötä, jota kautta pro gradu -toimeksiannon voi rahoittaa. Lisätietoa rahoitusvaihtoehdoista.

Rekrynet on osa yliopistojen yhteistä Aarresaari.net-palvelua. Rekrynetissä julkaistaan sekä Aarresaaren kautta välitetyt että yliopiston omien lomakkeiden kautta jätetyt paikkatarjoukset.
Ohjeet lomakkeiden täyttöön ja tietosuojaseloste löytyvät Aarresaaren sivuilta.

Helsingin yliopistolla järjestetään vuosittain eri kampuksilla rekrytointimessutapahtumia.

 • Potentiaali Kumpulan kampus
  Kohderyhmiä: luonnontieteiden, matematiikan ja tilastotieteen sekä tietojenkäsittelytieteen opiskelijat
  Ajankohta: 22.11.2018
  Ilmoittautuminen tapahtumaan käynnistyy toukokuun alussa. Lisätietoja tapahtumasta saa osoitteesta info(at)potentiaali.com. Tapahtuma on näytteilleasettajille maksullinen.
 • Viikki Areena Viikin kampus
  Kohderyhmiä maa- ja metsätalouden sekä elintarviketieteiden opiskelijat
  Ajankohta: 13. - 14.11.2018

Urapalvelut järjestää yhteistyössä kumppaneiden kanssa ThinkCareer  -tapahtumia, joiden tavoitteena on esitellä opiskelijoille työmarkkinoiden mahdollisuuksia tai valmentaa työnhaussa tarvittavissa taidoissa.

Esimerkkejä:

Yliopiston opiskelijat ja vastavalmistuneet, jotka ovat aktiivisesti etsimässä työmarkkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia, tavoitat Rekrynetin avulla.

Helsingin yliopiston urapalvelut koordinoi vuosittain syksyisin käynnistyvää ryhmämentorointiohjelmaa. Ryhmämentoroinnille erityistä on se, että mentorilla on ohjattavanaan ryhmä, joka koostuu yleensä 3–4 opiskelijasta. Opiskelijat saavat vertaistukea myös toisiltaan. Mentoreiden hakuaika sijoittuu syyskuuhun.

Palaute keväältä 2016:
”Sain paljon tuntumaa nykyopiskelijoiden maailmaan ja työnhaun haasteisiin; uusia näkökulmia omaan rekrytointiin; valtavan hyvän verkoston näistä erittäin pätevistä tulevan työelämän osaajista.” (mentori)

Ryhmämentorointiohjelma on pyörinyt Helsingin yliopistolla jo vuodesta 2011! Lue lisää ryhmämentoroinnista.

Katso ja kuuntele mentorien ja mentoroitavien mietteitä – jokainen opiskelija on ryhmämentoroinnin arvoinen!

Projektikurssit

Projektit ovat oiva tapa saattaa opiskelijoiden osaamista myös yhteiskumppaneiden käyttöön. Yhteistyökumppanit voivat tuoda projektikursseille käytännön ongelmia opiskelijatiimien ratkottavaksi. Kumppanit voivat olla yrityksiä, järjestöjä tai julkisia toimijoita, ja kurssit tähtäävät konkreettisiin ratkaisuihin suoraan yhteistyökumppanien käyttöön. Tavoitteena on ratkaista ongelmia opiskelijoiden ja yhteistyökumppanien yhteistyönä. Tutustu Tieteestä toimintaa -projektikursseihin.

Opetukseen integroitu yritysyhteistyö

Yksi esimerkki syvälle opetukseen integroidusta työnantajayhteistyöstä on nykykielten laitoksen käännöstieteen oppiaineen ja kielialan yritysten kanssa vuodesta 2015 lähtien toteutettu An Introduction to the Translation Industry -kurssi. Tutustu tarkemmin: "Yritysyhteistyö opetuksessa tarjoaa win–win–win-asetelman".

Urapalvelujen uutiskirje pitää sinut ajan tasalla yliopiston tarjonnasta ja yhteistyömahdollisuuksista työnantajille. Pysy kuulolla, mitä uutta harjoittelu- ja työnantajayhteistyössä tapahtuu

Tietosuojaselosteesta saat tietoa siitä, miten tietojasi käsittelemme.

Blogissa urapalvelut julkaisee mm. työnantajien kokemuksia yliopistoyhteistyöstä, opiskelijoiden työllistymistarinoita tai vaikka opiskelijoiden ohjaukseen tai tutkintojen työelämärelevanssiin pureutuvia postauksia. Kategorian avulla löydät työnantajille suunnatut jutut. Tutustu blogiin.