Yrityksille ja yhteisöille
Helsingin yliopistossa tehdään kansainvälisesti merkittävää tutkimusta, jonka avulla olemme ratkaisemassa maailmanlaajuisia haasteita. Haluamme tuoda tutkimustulokset ja meiltä valmistuneiden osaamisen parhaalla tavalla yhteiskunnan käyttöön. Aloita yhteistyö kanssamme ja saat uusia ideoita, kehität yrityksesi liiketoimintaa ja varmistat, että yrityksessäsi on huipputason osaamista.
Tutustu yhteistyömuotoihin

Haluatko yrityksesi käyttöön parhainta ja uusinta tutkimustietoa? Helsingin yliopiston tieteellisen tutkimuksen laaja pohja antaa mahdollisuudet monitieteelliselle ja -alaiselle yhteistyölle. Tutkimusyhteistyöllä kasvatat yrityksesi tietopääomaa tuotteistasi ja laajennat tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa.

Onnistumistarinoita

Hel­sin­gin yliopisto ja No­kia Bell Labs ke­hit­ti­vät il­man­laa­dun seu­ran­taan älyk­kään 5G-tek­no­lo­gian

Suo­mi24 – tut­ki­joi­den kul­ta­kai­vos: Yhteistyö Aller Median kanssa antoi tutkijoille pääsyn Suomen suurimmalle keskustelufoorumille

 

Yhdessä voimme tarjota lahjakkaimmille tutkijoille parhaimman perustan innovointiin

Opiskelijamme tuovat uutta intoa ja osaamista yritykseesi. Koska yliopiston koulutustarjonta on Suomen laajin, opiskelijoista löydät osaamista laajasti eri tehtäviin.

Onnistumistarinoita

Yri­ty­syh­teis­työ ope­tuk­ses­sa tar­jo­aa win–win–win-ase­tel­man

Har­joit­te­li­ja tuo työyh­tei­söön tuo­ret­ta osaa­mis­ta

Suosittelemme ehdottomasti harjoittelijan palkkaamista!

HY+ Oy on Helsingin yliopiston rahastojen omistama yhtiö, joka on erikoistunut erilaisiin koulutuspalveluihin ja työelämälähtöisiin kehittämisratkaisuihin. HY+:n palvelut auttavat yrityksiä, organisaatioita, kuntia ja työyhteisöjä kohti parempaa tulosta, kilpailukykyä ja hyvinvoivaa henkilöstöä jatkuvan oppimisen ratkaisujen avulla.

Onnistumistarinoita

Ulkoministeriön asiantuntijat ovat kehittäneet kouluttajan taitojaan HY+:n avulla

Kouluttajamme ovat yleensä omia asiantuntijoitamme, jotka osaavat alan asiasisällöt erinomaisesti. Moni heistä kuitenkin kaipaa lisäoppia kouluttajan taitoihinsa. Tähän tarpeeseen me olemme hakeneet tukea Helsingin yliopistolta.

Helsingin Innovaatiopalvelut (HIS) toimii Helsingin yliopiston omistamien immateriaalioikeuksien (IP:n) kaupallistajana. HIS pyrkii aktiivisesti kaupallistamaan huippututkimuksesta syntyneistä tuloksista esim. perustamalla spinout-yhtiöitä ja lisensoimalla tai myymällä liikeideoita ja uusia, omistamiaan teknologioita.  

HIS tukee sinua seuraavilla tavoilla: 

  • Tarjoamalla tietoa saatavilla olevasta yliopiston omistamasta IP:stä 
  • Tarjoamalla tietoa uusista kehitteillä olevista teknologioista sekä myöhäisen vaiheen kaupallistamisprojekteista, jotka ovat lähellä spinout-yhtiön perustamista ja sijoittajasuhteiden rakennusvaiheessa  
  • Käymällä myynti- ja lisensointineuvotteluita liittyen yliopiston omistamaan IP:hen 
  • Rakentamalla tiimejä spinout-yrityksille yhdistäen kyvykkäitä johtotason osaajia erinomaisiin kaupallistamisprojekteihin 

Jos olet teollisuuskumppani, joka on kiinnostunut lisensoitavista tai innovatiivisista tai myytävistä tieteeseen perustuvista teknologioista tai uusia sijoituskohteita etsivä sijoittaja, niin HIS on ensisijainen kumppanisi Helsingin yliopistossa.

Jos olet ammattitaitoinen sekä yrittäjähenkinen ja etsit roolia uudessa tiedepohjaisessa yrityksessä, HIS auttaa löytämään optimaalisessa vaiheessa olevan Helsingin yliopiston projektin.

Lisäksi opiskelijamme osallistuvat mielellään projektikursseille, hackathoneihin ja erilaisiin haastekilpailuihin, joissa ratkaisuja kehitetään yhdessä yritysten kanssa. 

Jos etsit uusia ja ennakkoluulottomia ajatuksia, tutustu tarkemmin Helsinki Think Companyn toimintaan.

Meiltä valmistuvat opiskelijat ovat tulevaisuuden huippuasiantuntijoita ja vaikuttajia. Voit varmistaa yrityksesi vetovoimaisuuden työnantajana markkinoimalla yliopistolla.