Think & Lead

Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esimiehenä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisen tutkimuksen ja yritysmaailman huipulta.

Kevään 2020  ensimmäinen Think & Lead -aamupäivä järjestetään 19.2.2020 Kaisa-kirjaston Kaisa-salissa (7. krs). Viritämme keskustelua teemalla Milleniaalit työelämässä keskustellen mm. työn merkityksellisyydestä ja sen kokemisesta sekä erilaisten työntekijöiden huomioon ottamisesta strategisessa toiminnassa. Meitä keskusteluun virittävät Helsinki Alumni Franz Mittler, joka on toiminut lukuisten yritysten strategisen kehitystyön tukena, sekä Helsingin yliopiston opiskelijavaikuttajaohjelman Future Fellow Krista Laitila.

Helsinki Alumni Franz Mittler on alustatalouden strategikko OP:lla, joka keskittyy töissään mm. toimialoja murtaviin liiketoimintamalleihin ja alustatalouden arvonluontimalleihin. Hän toimii lisäksi NextGen Project -nimisen globaalin käänteismentorointiyhteisön jäsenenä ja muutosjohtamiseen erikoistuneen yhtiön hallituksessa. Mittler on sparrannut työn murroksesta ja johtamisen muutoksesta mm. Arlan, Elisan ja Ifin johtoryhmäläisten kanssa.

Franz Mittler on loputtoman utelias ja aina innokas tapaamaan uusia ihmisiä. Hän on luennoinut ympäri Pohjoismaita, niin suuryrityksille kuin opiskelijoillekin. Hänen taustansa on juridiikassa (OTM, HY), vaikkakin pykälät ja direktiivit harvemmin näkyvät hänen arjessaan tätä nykyä.

Lukuvuonna 2019-2020 Think & Lead tarjoaa myös muita mielenkiintoisia aiheita:

  • 14.5.2020 aamutilaisuudessa keskustelemme Millton Sparksissa työskentelevän Helsinki Alumni Miia Savaspuron johdattamana itseohjautuvuudesta ja sen linkityksestä työhyvinvointiin. Ilmoittautuminen aukea huhtikuussa

Aiempia Think & Lead -tilaisuuksia:

  • 3.10.2018 pureuduimme nykyisen digiajan johtajuudelle asettamiin vaatimuksiin ja johtamisen tapojen muuttumiseen. Kanssamme keskustelemassa olivat Helsingin yliopiston alumnit Pirkko Aminoff (yrittäjä, Mind Avenue Oy:n perustaja) sekä Krista Pahkin (johtaja, Työterveyslaitos).
  • 26.2. 2019 Helsingin yliopiston Alumnipäivän merkeissä keskusteltiin tekoälyn kehittymisen merkityksestä johtajuudelle. Tilaisuudessa olivat mukana Nokian teknologia- ja palveluliiketoiminnan johtajana tunnetuksi tullut Silo.ai tekoäly-yhtiön toimitusjohtaja Tero Ojanperä sekä akatemiatutkija, apulaisprofessori Arto Klami Helsingin yliopistosta.
  • 16.4.2019 viritimme keskustelua koskien luottamuksen ja vuorovaikutuksen merkityksestä johtamisessa. Keskusteluun meitä johdatti Helsinki Alumni Riitta Hyppänen.
  • 16.5.2019 iltapäivä tarjoutui alumneille mahdollisuus istahtaa Think & Lead -työpajaan aihepiirin ollessa globaalit työelämätaidot. Työpaja toteutettiin yhteistyössä dLearnin kanssa.
  • 18.9.2019 Viritimme keskustelua kestävän johtajuuden perusteista ja siitä, miten itse voi vaikuttaa toiminnan kestävyyteen omassa työssään ja työyhteisössään. Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa oli Helsingin yliopiston alumni, Ilmarisen johtava valmentaja, Katja Atsar.

  • 11.12.2019 (Kaisa hall, Kaisa library) Leading diverse and multicultural teams. Our alumni Malin Gustavsson (Ekvalita, CEO, Gender equality and diversity expert) and Kirsti Kujanpää (Vice President, Suomen Rauhanturvaliitto) led us to the topic and discussion. The event held in English.

#thinkandlead

Katso alta kuvia Think & Lead -ohjelman historian ensimmäisestä tilaisuudesta. Puhumassa olivat tuolloin professori Anne Birgitta Pessi, Alkon toimitusjohtaja Hille Korhonen sekä Juuriharjan toimitusjohtaja Erika Heiskanen.

Kuvat: Anne Ala-Pöllänen

Prof. Anne Birgitta Pessi puhui mm. merkityksellisyyden kokemuksen tärkeydestä. Onnellinen ja merkityksellinen elämä eivät kuitenkaan tarkoita samaa.Hille Korhonen (@HilleKorhonen) puhui mm. hierarkian purkamisesta työpaikoilla ja itse vastuun ottamisesta omasta oppimisesta ja työyhteisöstä.Erika Heiskasen (@ErikaHeiskanen) mukaan suurin osa johtajista ei tunnista eettistä ongelmaa, kun he kohtaavat sen