Alumnipäivä 2020

Tervetuloa Helsingin yliopiston Alumnipäivään 27.2.2020!

Alumnipäivä on Helsingin yliopiston alumnien vuoden tärkein tapahtuma. Alumnipäivässä Helsingin yliopiston tieteen kärkijoukot ja alumnit kohtaavat innostavan keskustelun ja yhdessä tekemisen merkeissä. Tarjolla on terävän tiedesisällön lisäksi rentoa yhdessäoloa muiden alumnien kanssa.

Verkostoidu, opi tutkimuksesta, jaa osaamistasi ja päivitä tietosi maailmasta.

Alumnipäivä 2020: Tutkiva mieli, oppiva yhteisö

Alumnipäivässä syvennytään siihen, kuinka säilyttää avoin tutkiva mieli ja into oppia uutta läpi elämän. Miten innostumme ja säilytämme motivaation oppia arjen kiireiden keskellä? Mikä on hyvinvoinnin merkitys oppimiselle? Tervetuloa mukaan tieteen ikiliikkujien ja jatkuvan uudistumisen päivään.

Nähdään helmikuussa!

Jos et pääse iltatilaisuuteen paikan päälle, voit seurata tilaisuutta striimin kautta Unitubessa.

#alumnipäivä2020 #helsinkialumni #helsinkiuni

Klo 8-10: Aamukahvitilaisuudet kampuksilla

Katso tarkemmat kuvaukset alta!

Klo 17-19.30: Koukussa oppimiseen

Paikka: Tiedekulma, Stage

Jatkuvasta oppimisesta puhutaan paljon. Miten kääntää ulkoatuleva paine kehittymisen voimavaraksi? Tunnista, kuinka rakennat itsellesi tasapainon työn, oppimisen ja muun elämän välillä. Tule kuulemaan uusimmasta tutkimuksesta ja tutustumaan välineisiin, joilla teet oppimisesta jatkuvan ja voimaannuttavan osan elämääsi!

Ilmoittaudu Alumnipäivän iltatilaisuuteen!

Keskusta: Miksi jaksaisin oppia jatkuvasti?

Aika: Klo 8-9.30
Paikka: Fönster, Tiedekulma, 1. krs (Yliopistonkatu 4)

Miten löytää aikaa oppimiselle, kun siitä kilpailee niin moni muukin asia? Uteliaisuus uutta tietoa kohtaan, ajatus opitun tiedon hyödyllisyydestä tai mahdollisuudesta parempaan työpaikkaan ja palkkaan voivat kaikki toimia kannustimena aloittaa. Mistä sisäsyntyinen motivaatio jatkaa oppimista muodostuu? Tule kuulemaan ja jakamaan omaa osaamistasi jatkuvan oppimisen aamukahveille.​

Puhujat:

  • Katariina Salmela-aro
  • Hanna Siefen

Kumpula: Herätä verkostosi elämään

Aika: klo 8-9.30
Paikka: Kumpulan tiedekirjaston 2. krs (Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2)

Verkostoituminen on tärkeää työuralla etenemisen kannalta. Meistä monilla on olemassa hyvät ja laajatkin Linkedin-verkostot, mutta emme käytä kontakteja aktiivisesti työelämän tavoitteidemme saavuttamiseen. Vain osallistumalla ja osallistamalla voimme lähestyä tavoitteitamme. Kumpulan aamukahveilla asetat itsellesi työelämätavoitteen ja mietit yhdessä muiden alumnien kanssa, miten starttaat verkostosi vauhtiin.

Kumpulan kampuksella aloitetaan upouusi oppimisen ja opettamisen verkostomallin pilotti, joka tuo yhteen opiskelijat, yritysten työntekijät ja yliopiston henkilökunnan. Mallissa törmäytetään kokemusperäinen osaaminen ja tutkimustieto. Professori Hannu Toivonen tulee esittelemään tätä yritysmaailmasta tuttua mallia ja miten sitä hyödynnetään yliopistossa.

Puhujat:​

  • Hannu Toivonen​
  • Kaisa Scmidt-Thomé​

Meilahti: Mieli kehossa – ajatus oppimisessa

Aika: klo 8.30-9
Paikka: Meilahti

Omasta kehosta huolehtiminen on tärkeää työelämässä jaksamisen ja oppimisen kannalta. Huomaamme heti huonosti nukutun yön ja huonon ravinnon vaikutuksen jaksamiseen. Kuitenkin erityisesti kehomme hiljaisten signaalien kuuntelemistaito ja rauhoittuminen ovat keskeisessä asemassa työstä palautumisen, keskittymisen ja oppimisen kannalta. Aloita päiväsi keskittyneesti ja löydä uusia toimintatapoja arkeesi oppimisen aamukahveilta!

Puhujat:

  • Saara Repo
  • Maija-Liisa Erkkola

Viikki: Tekemällä opittu

Aika: Klo 8-10
Paikka: Impact Factory, Biokeskus 1 (Viikinkaari 9)

Moniin akateemisiin tutkintoihin kuuluu yliopistolla oppimisen lisäksi työelämässä tapahtuva oppiminen. Työelämäharjoittelussa opetellaan sellaisia taitoja, joita ei voi opettaa luentosalissa. Harjoittelu on myös oleellinen teoriatiedon viemiseksi käytäntöön. Työelämäharjoittelun järjestämiseen yliopisto tarvitsee laajan aktiivisten alumnien verkoston. Harjoitteluyhteistyö on alumnitoimintaa parhaimmillaan. Mikä motivoi kiireisessä työelämässä tällaiseen vapaaehtoistyöhön? Mitä hyötyä siitä on alumnille, yliopistolle ja opiskelijalle?

Puhujat:

  • Marja Airaksinen​
  • Heidi Mikkola
  • Sonja Kallio