Think & Lead – tapahtumia johtajuudesta
Think & Lead on johtajuusverkosto sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esihenkilönä ja johtajana. Toiminnan kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta. Saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisesta tutkimuksesta, yritysmaailmasta sekä kolmannen sektorin edustajilta.
Tulevia tilaisuuksia
Aikaisempia tilaisuuksia

27.4.2023 Sosiaalisen vastuun ja arvojen rooli strategisessa johtamisessa

Aamun alustajana ja kanssamme strategisen johtajuuden teemasta keskustelemassa oli Helsingin yliopiston alumni, Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Anmari Brink Pacius. Anmari on kokenut johtaja, yrittäjä, mentori ja hallituksen jäsen. Vastuullisuus, luottamus ja turvallisen ympäristön luominen ovat hänen tekemisissään kantava voima.

1.3.2023 Yksilöllisen uran rakentaminen ja palvelevan johtamisen rooli

Miten rakentaa oman näköinen ura? Mitä ovat tärkeimmät palvelevan johtamisen piirteet? Inspiraatiopuhujanamme alumni Maija Eklöf.

Tämä Think & Lead oli suunnattu seuraavien kansainvälisten koulutusohjelmien opiskelijoille, tohtorialumneille sekä kiinnostuneille max. 5 vuotta sitten valmistuneille alumneillemme.

  • Intercultural Encounters
  • Global Politics and Communication
  • Urban Studies and Planning
  • Contemporary Societies
  • Changing Education

1.12.2022 Riittävän hyvä ura?

Miten vetää rajat työlle? Miten tunnistaa riittävän hyvä omassa työssä? Miten välttää uupumus ja ylläpitää omaa jaksamista?

Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa toimi Helsingin yliopiston alumni (VTM), tietokirjailija ja työelämävalmentaja, entinen luova johtaja ja viestintäkonsultti Aurora Airaskorpi.

21.9.2022 Hybridiuhat

Think & Lead -aamussa pääsimme kuulemaan näkökulmia hybridiuhista sekä niiden vaikutuksista yhteiskuntaan ja erilaisiin toimijoihin. Lisäksi keskustelimme siitä, miten voi itse huomioida aihepiirin asiat omassa toimintaympäristössä ja työpaikoilla. Mikä on johtamisen rooli ja mitä asianmukainen varautuminen ja resilienssi vaativat?

Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa oli Helsingin yliopiston alumni, VTM Markus Kokko, joka toimii viestintäjohtajana organisaatiossa The European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats (Hybrid CoE).

17.5.2022 Inhimillisesti kestävä organisaatiokulttuuri

Think & Lead –aamussa keskustelimme siitä, mitä on organisaation inhimillinen kestävyys ja miten sitä voi rakentaa. Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa toimi Helsingin yliopiston alumni Kaisa Muilu.

9.3.2022 Monialaisuuden johtaminen ja tiimien luovuuden ruokkiminen

Think & Lead -aamussa pääsimme keskustelemaan alumnimme Jarno Koposen (YLE) johdolla siitä, mitä monialaisuuden johtaminen vaatii ja miten innostaa tiimejä luovuuteen.

18.11.2021 Monimuotoisuuden johtaminen ja sen vaikutus rekrytointiin ja henkilöstön kehittämiseen - case KONE

Think & Lead –aamussa keskustelimme monimuotoisuuden johtamisesta sen sen merkityksestä henkilökunnan rekrytointiin ja kehittämiseen KONEen case-esimerkin kautta. Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa oli Helsingin yliopiston alumni, Head of Talent and Culture (KONE) Kaija Bridger.

23.9.2021 Valmentava ote vetäjän työkalupakissa

Think & Lead -aamussa keskustelimme siitä, miten valmentava ote ja coaching-taidot auttavat luomaan tehokkaan toimintaympäristön ja onnistumaan vetäjän roolissa. Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa oli Helsingin yliopiston alumni ja sertifioitu Business Coach Roberto D'Abrosca.

3.3.2021 Palvelumuotoilu johtajan työkaluna

Think & Lead -aamussa viritimme keskustelua siitä, mikä rooli palvelumuotoilulla on johtajuuden näkökulmasta. Miten organisaation toimintaa voi tukea palvelumuotoilun kautta? Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa oli Helsingin yliopiston alumni, toimitusjohtaja Jesse Maula.

26.11.2020 Johtajuus ja sen merkitys kriisitilanteessa

Think & Lead -aamussa viritimme keskustelua siitä, mikä merkitys on johtamisella kriisitilanteessa. Ja miten johtajuus muotoutuu poikkeuksellisissa olosuhteissa. Aamun alustajina ja kanssamme keskustelemassa olivat Helsingin yliopiston alumnit, erityisasiantuntija Miira Heiniö (Työterveyslaitosja komisario Asko Sartanen (Itä-Uudenmaan poliisilaitos). Pääsimme keskustelemaan heidän johdollaan, miten parhaiten voi ottaa johtamisessa huomioon poikkeusolosuhteet, haasteellisen muutostilanteen ja sopeuttaa omat toimet kriisitilanteeseen.

30.9.2020 It­seoh­jau­tu­vuus ja työ­hy­vin­voin­ti

Minkälaisia odotuksia työelämän eri osapuolilla on itseohjautuvuuden suhteen? Entä miten se vaikuttaa työhyvinvointiin? Keskustelimme aiheesta alumniemme Miia Savaspuron (Millton Sparks) ja Hannakaisa Länsisalmi (Osuuspankki) kanssa.

19.2.2020 Milleniaalit työelämässä 

Keskustelimme mm. työn merkityksellisyydestä ja sen kokemisesta sekä erilaisten työntekijöiden huomioon ottamisesta strategisessa toiminnassa. Meitä keskusteluun virittivät Helsinki Alumni Franz Mittler, joka on toiminut lukuisten yritysten strategisen kehitystyön tukena, sekä Helsingin yliopiston opiskelijavaikuttajaohjelman Future Fellow Krista Laitila

11.12.2019 Leading diverse and multicultural teams

Englanninkielisessä tilaisuudessa alumnit Malin Gustavsson (Ekvalita, CEO, Gender equality and diversity expert) ja Kirsti Kujanpää (Vice President, Suomen Rauhanturvaliitto) johdattivat meidät monikulttuurisen työympäristön aiheeseen.

18.9.2019 Kestävä johtajuus 

Keskustelimme siitä, miten voimme itse vaikuttaa toiminnan kestävyyteen omassa työssämme ja työyhteisössämme. Aamun alustajana oli alumni, Ilmarisen johtava valmentaja Katja Atsar

16.5.2019 Globaalit työelämätaidot

Työpaja toteutettiin yhteistyössä dLearnin kanssa. 

16.4.2019 Luottamuksen ja vuorovaikutuksen merkitys johtamisessa

Keskusteluun meitä johdatti Helsinki Alumni Riitta Hyppänen

26.2.2019 Tekoäly ja johtajuus

Alumnipäivän teemaan liittyen keskustelimme tekoälyn kehittymisen merkityksestä johtajuudelle. Tilaisuudessa olivat mukana Nokian teknologia- ja palveluliiketoiminnan johtajana tunnetuksi tullut Silo.ai tekoäly-yhtiön toimitusjohtaja Tero Ojanperä sekä akatemiatutkija, apulaisprofessori Arto Klami Helsingin yliopistosta. 

3.10.2018 Johtaminen digiaikana

Pureuduimme nykyisen digiajan johtajuudelle asettamiin vaatimuksiin ja johtamisen tapojen muuttumiseen. Kanssamme keskustelemassa olivat alumnit Pirkko Aminoff (yrittäjä, Mind Avenue Oy:n perustaja) sekä Krista Pahkin (johtaja, Työterveyslaitos).