Alumnipäivä

Alumnipäivä on Helsingin yliopiston alumnien vuoden tärkein tapahtuma. Se on tieteen ikiliikkujien ja jatkuvan uudistumisen päivä. Alumnipäivässä Helsingin yliopiston tieteen kärkijoukot ja alumnit kohtaavat innostavan keskustelun ja yhdessä tekemisen merkeissä. Tarjolla on terävän tiedesisällön lisäksi rentoa yhdessäoloa muiden alumnien kanssa.

Verkostoidu, opi tutkimuksesta, jaa osaamistasi ja päivitä tietosi maailmasta.

Tekoäly ja algoritmit ohjaavat elämäämme töissä, kotona ja arjessa. Helsingin yliopiston Alumnipäivässä tekoälyn asiantuntijat, ihmismielen tutkijat ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ammattilaiset keskustelivat kanssasi siitä, miten vastaamme parhaiten tekoälyn haasteisiin.

Päivän ohjelma koostui aamutilaisuuksista kampuksilla, päivän aikana mm. Yliopistomuseolla järjestetystä oheistapahtumista ja iltatilaisuudesta Tiedekulmassa.

Katso iltatilaisuuden tallenne Unitubesta!

Vuoden 2018 Alumnipäivän teemana oli kestävä kehitys. Ratkaisut kestävämmän tulevaisuuden kannalta eivät ole yksinkertaisia mutta tiede auttaa tekemään kestävämpiä valintoja niin itsesi kuin ympäristönkin kannalta. Alumnipäivä haastaakin jokaisen ajattelemaan ja toimimaan kestävämmin. Päivän aikana tarkastelimme aihetta monipuolisesti eri näkökulmista: puheenaiheina olivat niin kasvatus, hyvinvointi, ruoka, asuminen, lääketiede, säteily, ilmastonmuutos kuin työelämäkin. Päivän aikana alumnit saivat runsaasti ideoita ja vinkkejä oman ja ympäristön hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Maailma muuttuu ja kehittyy kiihtyvää vauhtia. Vaatimukset lisääntyvät niin yksilöä kuin ympäristöäkin kohtaan ja uudet teknologiat tarjoavat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Entistä tärkeämpää on miettiä, miltä arvopohjalta Suomea ja maailmaa kehitetään. Minkä arvojen ja tiedon pohjalta sinä vaikutat maailmassa?

Vuoden 2017 Alumnipäivän teemana oli eettinen dialogi. Päivän ohjelmassa oli mm. uuden Think & Lead -tapahtumasarjan lanseeraus ja iltatilaisuus päärakennuksella.

Alumnipäivän ohjelmassa vuonna 2016 oli mm. Venäjä-aamukahvit, avoimia tiedeluentoja, Science Slam, ”Kuka kelpaa suomalaiseksi?”-seminaari ja Yliopistomuseon kierroksia ja Observatorioon 2 alumnia yhden hinnalla. Lisäksi Vuoden Alumni Tuomari Nurmio luennoi Kalevalasta yliopiston juhlasalissa ja ilta huipentui, kun Dumari ja Spuget esiintyivät Helsingin yliopiston alumneille ja opiskelijoille Le Bonkissa.

#alumnipäivä2016