Alumnipäivä 2022
Alumnipäivä on Helsingin yliopiston alumnien vuoden tärkein tapahtuma. Alumnipäivässä Helsingin yliopiston tieteen kärkijoukot ja alumnit kohtaavat innostavan keskustelun ja yhdessä tekemisen merkeissä. Tarjolla on terävän tiedesisällön lisäksi rentoa yhdessäoloa muiden alumnien kanssa.

Liity alumniyhteisöön, verkostoidu, opi tutkimuksesta, jaa osaamistasi ja päivitä tietosi maailmasta.
Alumnipäivä 22.3.2022: Mitä kestävyysmurros tarkoittaa työelämän kannalta?

Vuoden 2022 alumnipäivän 22.3. teemana on kestävä kehitys ja erityisesti työelämän kestävyysmurros. Kestävän elämäntavan mahdollistamiseksi ja yhteiskunnan toiminnan uudistamiseksi tarvitaan kestävyysmurros, mutta mitä se tarkoittaa työelämän kannalta?  

Nykyiset ja tulevat alumnimme ovat merkittävä voimavara yliopistolle ja muutosvoima yhteiskunnassa. Tehtävästä ja toimialasta riippumatta kestävyys ja vastuullisuus nousevat aiheina esiin. Mitä osaamista kestävyysmurroksen edessä tarvitaan? Miten muutos näkyy jo nyt? Minkälaisia vaikutuksia on odotettavissa?

Tiedekulman Stagelle keskustelua vetämään astuu toimittaja, työelämäprofessori VTM Reetta Räty. Ajankohtaista tietoa tutkimuksesta ja työelämästä aiheeseen tuovat VTM Leena Alanko, Team lead, Emancipatory economy, Demos Helsingistä, Helsingin yliopiston kasvatustieteen dosentti, kestävän yhteiskunnan asiantuntija Arto O. Salonen, ja johtaja, OTM Taina Susiluoto Elinkeinoelämän keskusliitosta. 

Alumni, päivitä tietosi maailmasta. Tervetuloa keskustelemaan verkon äärelle tiistaina 22.3.2022 klo 17.30.

Puhujat

Leena Alanko (VTM) johtaa Demos Helsingin talouden, hyvinvoinnin ja kestävyyden yhteyttä tarkastelevaa Emancipatory economy -tiimiä.

Leena on erikoistunut ymmärtämään, kuinka hyvinvointia ja terveyttä edistetään kestävästi muuttuvassa maailmassa ja keiden yhteistyöllä. Hän työskentelee näiden teemojen parissa erityisesti ministeriöiden, kaupunkien ja järjestöjen kanssa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Leena on ollut mukana eri selvityshankkeissa ja strategiatöissä sekä luonut uusia konsepteja yhteiskehittämisen ja ennakoinnin menetelmiä hyödyntäen.

Helsingin yliopiston kasvatustieteiden dosentti Arto O. Salosen asiantuntijuus liittyy kestävään yhteiskuntaan siirtymiseen. Hän väitteli vuonna 2010 aiheesta Kestävä kehitys globaalin ajan hyvinvointiyhteiskunnan haasteena. Salosen lähestymistapa on tieteidenvälinen ja tulevaisuussuuntautunut.

Salosen teoreettista tutkimusta luonnehtivat sivistysnäkemyksen ja edistysajattelun päivittämispyrkimykset. Hänen empiirinen tutkimuksensa kohdistuu yhteiskunnallisen muutoksen konkreettiseen toteutumiseen. Salonen on tutkinut esimerkiksi kestävää kulutusta, itseajavilla autoilla matkustavien kokemuksia, uusien ruokaratkaisujen hyväksyttävyyttä ja työhyvinvointia.

Professorina Itä-Suomen yliopiston yhteiskunta- ja kauppatieteellisessä tiedekunnassa. Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen ja Snellman-kesäyliopiston tiederehtori. Lisäksi hänellä on seuraavat dosentuurit:

Helsingin yliopisto, kasvatustiede

Maanpuolustuskorkeakoulu, kestävä kehitys

Itä-Suomen yliopisto, ekososiaalinen hyvinvointitutkimus

Taina Susiluoto (OTM) vetää EK:n Oodi-vastuualuetta ja hän tekee työtä sen eteen, että Suomessa olisi maailman parhaat osaajat. EK:n edunvalvontatiimissä on osaamisen ja koulutuksen, digitalisaation sekä maahanmuuton asiantuntijoita. Susiluodon toinen rooli EK:ssa on HR-johtaja ja hän pääsee tukemaan EK:n huippuhenkilöstön kehittymistä digitaalisen työnteon ammattilaisiksi tavalla, joka tukee samalla ilmastotavoitteita, kestävää kehitystä sekä työn ja perheen yhteensovittamista.

Helsinki Alumni Hubissa tapahtuu koko päivän!

Alumnipäivänä Helsinki Alumni Hubissakin tapahtuu vaikka mitä. Tule seuraamaan kiinnostavia keskusteluita, tykkää, kommentoi, kysele. Kaikkien Alumnipäivänä Hubissa aktivoituneiden kesken arvotaan yliopistotuotteita. Onko sinulla jo yliopiston huppari tai college? Entä haluaisitko arvokassin? Kirjaudu Hubiin, osallistu ja voita.

Tervetuloa Helsinki Alumni Hubiin Alumnipäivänä. Sieltä löydät alumnina kaiken yhdestä paikasta, myös ne muut alumnit.

Liity yliopiston omaan, avoimeen alumniyhteisöön

Helsingin yliopiston oma alumniyhteisö, Helsinki Alumni -yhteisö on avoin ja maksuton kaikille Helsingin yliopiston alumneille. Helsinki Alumni -yhteisön jäsenenä saat kutsuja mielenkiintoisiin tapahtumiin, voit hyödyntää alumnietuja ja verkostoitua monialaisesti muiden alumnien kanssa.

Liity Helsinki Alumni -yhteisöön nyt!