Alumnitapahtumat
Olemme koonneet tälle sivulle syksyn alumnitapahtumat. Tutustu ja ilmoittaudu mukaan!

Monet tapahtumistamme täyttyvät nopeasti. Päivitä yhteystietosi, niin varmistat, että kuulet tapahtumista ensimmäisten joukossa.
Tulevat tapahtumat

21.10. Kansainvälinen alumnitilaisuus

2.11. Share & Learns: Hengähdä töissä

11.11. Helsinki Alumni Insight: Työelämän myötätunto, mitä se on?

18.11. Think & Lead: Monimuotoisuuden johtaminen ja sen vaikutus rekrytointiin ja henkilöstön kehittämiseen

23.11. Helsinki Alumni USA Alumni & Friends

25.11. Tiedekirjaklubi: Minne menet ihminen - mitä jokaisen tulisi tietää väestöilmiöistä?

8.12. Lääketutkimuksen päivä

8.-10.12. Eläinlääkäripäivät 2021

Kaikki tapahtumat järjestetään verkossa. Tutustu tapahtumiin alla ja ilmoittaudu mukaan!

21.10. Kan­sain­vä­li­nen alum­ni­ti­lai­suus

Aika: 21.10.2021 klo 18-19.30
Paikka: Zoom

Tule mukaan tapaamaan alumneja ympäri maailmaa ja inspiroitumaan! Rennossa illanvietossamme voit verkostoitua kansainvälisesti ja pääset keskustelemaan ajankohtaisesta aiheesta. Tilaisuuden inspiraatiopuhujamme on alumnimme Violeta Gutiérrez Zamora. Hänen alustuspuheenvuoronsa innostamina pääsemme keskustelemaan kestävään kehitykseen liittyvistä sosiaalisista lähtökohdista.

Ilmoittautuminen kansainväliseen alumnitilaisuuteen on avoinna. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Tilaisuus on englanninkielinen.

2.11. Sha­re & Learn: Hengähdä töissä

Aika: 2.11.2021 klo 17-19 
Paikka: Zoom  

Keväällä verkossa järjestetty Share & Learn: Hengähdä töissä -tapahtuma oli niin suosittu, että järjestämme tapahtuman nyt syksyllä 2021 uudelleen!

Työn arki on usein vauhdikasta. Meidän on työpäivän aikanakin välillä hyvä rauhoittua, pysähtyä käsillä olevaan ja hengähtää hetki. Tässä verkkokoulutuksessa saat keinoja tietoisen hyväksyvän läsnäolon harjoittamiseen sekä keinoja, joiden avulla voit rauhoittua arjessa.

Jaamme myös yhteisiä toimintatapoja ja annamme ohjeet, kuinka tehdä omakohtainen suunnitelma työpäivän aikana rauhoittumiseen ja työstä palautumiseen. Kouluttajana toimii työnohjaaja, vuorovaikutuskouluttaja ja mindfulness-ohjaaja, FM Oskari Salmi Mieli Mukana Oy:stä. 

11.11. Hel­sin­ki Alumni In­sight: Työelämän myötätunto, mitä se on?

Aika: 11.11.2021 klo 18-19
Paikka: Verkossa

Syksyn toisessa Alumni Insightissa sukellamme myötätunnon käsitteeseen työelämässä. Mitä on työelämän myötätunto? Miten se näkyy, kuuluu ja vaikuttaa? Ja miksi se on juuri nyt erityisen tärkeää esimerkiksi johtamisessa? Aiheeseen meidät vie käytänöllisen teologian professori Anne-Birgitta Pessi, joka on hiljattain johtanut laajaa monialaista hanketta CoPassion, "Myötätunnon mullistava voima". Hanke on Business Finlandin  ja yli 10 yrityksen rahoittama. Tutustu CoPassion-hankkeeseen.

Ilmoittaudu Helsinki Alumni Insight: Työelämän myötätunto, mitä se on? -tapahtumaan. Ilmoittautuminen aukeaa 1.9.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Helsinki Alumni Insight on tapahtumasarja, jossa intohimoiset vaikuttajat jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään. Ajatuksiaan, joilla muutetaan asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa. Maailman parhaaksi.

18.11. Think & Lead: Monimuotoisuuden johtaminen ja sen vaikutus rekrytointiin ja henkilöstön kehittämiseen - case KONE

Aika: 18.11.2021 klo 8.15-10
Paikka: Zoom

Think & Lead –aamussa keskustelemme monimuotoisuuden johtamisesta sen sen merkityksestä henkilökunnan rekrytointiin ja kehittämiseen KONEen case-esimerkin kautta. Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa on Helsingin yliopiston alumni, Head of Talent and Culture (KONE) Kaija Bridger.

Ilmoittaudu 18.11. Think & Lead -aamuun. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu 11.10.

Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esihenkilönä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisen tutkimuksen ja yritysmaailman huipulta. 

Paikkoja rajallinen määrä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Tilaisuus on englanninkielinen.

23.11. Helsinki Alumni USA Alumni & Friends -verkkotapahtuma

Aika: 21.10. klo 16-17.30 (EET)
Paikka: Zoom

Tule mukaan ensimmäiseen Helsingin yliopiston tilaisuuteen, joka järjestetään Yhdysvaltojen Alumni & Friends -verkostolle! Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Suomen suurlähetystön ja Fulbright Suomi -säätiön kanssa.

Tilaisuuden aikana kuulet enemmän yliopistomme alumnitoiminnasta, pääset verkostoitumaan sekä osallistumaan mielenkiintoiseen koulutuskeskusteluun.Tilaisuuden tarkempi ohjelma vahvistetaan syksyn aikana.

Ilmoittautuminen avataan 1.11. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Tilaisuus on englanninkielinen.

25.11. Tiedekirjaklubi: Minne menet ihminen - Mitä jokaisen tulisi tietää väestöilmiöistä

Aika: 25.11.2021 klo 16-18
Paikka: Zoom

Väestön ikääntyminen, muuttotappiokunnat, syntyvyyden lasku Suomessa ja maailman ylikansoittuminen - uutisten kestoaiheina pyörivät väestöilmiöt kuulostavat pahaenteisiltä ja kääntävät ajatukset numeroita viliseviin tilastoihin sekä mutkitteleviin käyriin. Ilmiöiden takana olemme kuitenkin me kaikki yksilöinä.

Minna Säävälä selittää helppotajuisesti väestöilmiöiden lainalaisuuksia ja ottaa kantaa ihmiselon käänteisiin. Väestöilmiöiden ymmärtäminen on hyvä perustaito niin kansalaiselle kuin päättäjälle.

Ilmoittaudu tapahtumaan Tiedekirjaklubi: Minne menet ihminen.

Tiedekirjaklubissa kirjailija ja alumnit kohtaavat kiinnostavien tiedekirjojen parissa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Gaudeamuksen kanssa.

8.12. Lääketutkimuksen päivä

Aika: 8.12.2021 
Paikka: Striimi ja Tiedekulma

Lääketutkimuksen päivä, tule kuulemaan miten kestävyys toteutuu farmasian tutkimuksessa ja opetuksessa.

Katso lisätietoja tapahtumasta.

8.-10.12. Eläinlääkäripäivät 2021

Aika: 8.-10.12.2021
Paikka: Messukeskus ja virtuaalinen toteutus

Maan suurin vuosittainen alan täydennyskoulutustapahtuma järjestetään 8.-10.12.2021. Tämän vuoden yleisteemana on Terve ja hyvinvoiva eläinlääkäri.

Eläinlääkärien luennot suunnittelee Eläinlääkäriliiton koulutusvaliokunta. Päivät järjestää Suomen Eläinlääkäriliitto konsulttinaan omistamansa Fennovet Oy:n kongressipalvelu.

Eläinlääkäriliiton jäsenet osallistuvat jäsenhintaan.

Lue lisää Eläinlääkäripäivistä.

Menneet tapahtumat
13.10. Lasten ja nuorten vastuulla? – Näkökulmia kestävyyteen kasvatuksessa

Aika: 13.10.2021 klo 17–18.30
Paikka: Verkossa (lähetys Tiedekulmasta)

Ilmastonmuutos puhuttaa, eikä vähiten opettajia ja kasvattajia. Millaista kasvatuksen ja opetuksen tulisi olla, jotta lapsista ja nuorista kasvaisi kansalaisia, jotka ymmärtävät ympäristön muutoksen riskit, mutta säilyttävät toimijuutensa? Tule kuulemaan, miten ympäristö-, ja tiedekasvatus ja sivistysajattelu määritellään uudelleen sekä miten kasvatus vastaa ympäristökriisiin.

Puheenvuorot:

  • Yliopistonlehtori Hannele Cantell: Globaali kestävyysmurros ja tarve sivistyksen uudelleenmäärittelylle
  • Yliopistonlehtori Antti Laherto: Tulevaisuusajattelu ja toimijuus kestävän kehityksen tiedekasvatuksessa
  • Universitetslektor Lili-Ann Wolff: Hållbarhet, utbildning och Covid-19 situationen.

Lisäksi kuulemme alumni Satu Järvenkallaksen ja opiskelija Heli Harjaman kommenttipuheenvuorot. Tilaisuuden avaa varadekaani Arto Kallioniemi ja loppupuheenvuoron pitää dekaani Johanna Mäkelä.

Tilaisuus pidetään suomeksi ja ruotsiksi.

Tervetuloa!

7.10. Alumni talks - Jutellaanko?

Aika: 7.10.2021 kello 17-19 
Paikka: Zoom 

Ensimmäisessä Alumni Talks -illassa Jutellaanko?-teoksen kirjoittanut psykologi, väitöskirjatutkija ja tietokirjailija Aino Juusola kertoo, kuinka käsitellä vaikeita asioita lapsen kanssa, olit sitten vanhempi tai tarvitset työkaluja työhösi.

Vaikeista asioista puhuminen lapsen kanssa voi olla meille aikuisille hankalaa. Esimerkiksi vanhempien ero, läheisen menetys, lapsen seksuaalisuus tai mahdolliset traumaattiset kokemukset ovat haastavia aiheita ottaa puheeksi. Niistä avoin keskusteleminen on kuitenkin lapsen kehityksen kannalta tärkeää. Siten lapsi oppii avoimen kommunikaation ja asioiden käsittelyn merkityksen hyvälle elämälle. Myös vaikeista asioista saa ja tulee puhua!

Alumni Talks -illoissa asiantuntija-alumni kertoo itseään kiinnostavasta ja kaikille ajankohtaisesta aiheesta. Tule kuulemaan, millaisiksi timanteiksi ajatukset ovat tiivistyneet!

Seuraava Alumni Talks -tapahtuma järjestetään keväällä 2022.

 

4.10. Helsinki Alumni Insight: Ilmastomme tila. Kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa Suomeen?

Aika: 4.10.2021 klo 18-19
Paikka: verkossa

Syksyn ensimmäisessä Helsinki Alumni Insight -illassa perehdymme ilmastomme tilaan. Mitä uusin IPCC-raportti kertoo maapallon ilmastosta ja kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa Suomeen?

Aiheeseen meidät johdattaa Ilmatieteenlaitoksen professori, teoreettinen fyysikko Hannele Korhonen, joka kutsuttiin taannoin tutkimusryhmineen myös Arabiemiraatteihin selvittämään, voiko aavikolle saada aikaan sadetta keinotekoisesti.

Tapahtuman juontaa YLEn pitkäaikainen uutis- ja ajankohtaisohjelmien toimittaja, Helsingin yliopiston alumni Annika Damström.

Ilmoittaudu Helsinki Alumni Insight: Ilmastomme tila -tapahtumaan.

Osallistumislinkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille. 

Helsinki Alumni Insight on tapahtumasarja, jossa intohimoiset vaikuttajat jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään. Ajatuksiaan, joilla muutetaan asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa. Maailman parhaaksi.

1.-2.10. Farmasian Päivät

Aika: 1.-2.10.2021 
Paikka: Messukeskus

Tervetuloa tapaamaan Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan edustajia ja kuulemaan ajankohtaista asiaa farmasian alalta.

Katso lisätietoja tapahtumasta.

29.9. Tiedekirjaklubi: Viisi maailmanloppua

Aika: 29.9.2021 klo 16-18
Paikka: Zoom

Sakari J. Salosen teos Viisi maailmanloppua luotaa planeettamme dramaattista menneisyyttä ja selvittää, mitkä tekijät johtivat viiteen suureen elämän joukkotuhoon.

Tule kuulemaan miten maapallon eliöt, ihminen mukaan lukien, ovat alttiina monenlaisille geologisille ja kosmisille voimille. Voivatko asteroidit, komeetat tai avaruuden gammapurkaukset uhata meitä tulevaisuudessa?

Ilmoittaudu tapahtumaan Tiedekirjaklubi: Viisi maailmanloppua.

Tiedekirjaklubissa kirjailija ja alumnit kohtaavat kiinnostavien tiedekirjojen parissa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Gaudeamuksen kanssa.

23.9. Think & Lead: Valmentava ote vetäjän työkalupakissa

Aika: 23.9.2021 klo 8.15-10
Paikka: Zoom

Think & Lead –aamussa viritimme keskustelua siitä, miten valmentava ote ja coaching-taidot auttavat sinua luomaan tehokkaan toimintaympäristön ja onnistumaan vetäjän roolissa. Aamun alustajana ja kanssamme keskustelemassa oli Helsingin yliopiston alumni ja sertifioitu business coach Roberto D'Abrosca.

Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esihenkilönä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisen tutkimuksen ja yritysmaailman huipulta. 

14.9. Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alumni-ilta

Aika: 14.9.2021 klo 17-19
Paikka: Zoom

Tule mukaan webinaariin kuuntelemaan uusinta uutta tiedekunnasta!

Tarjolla on tietoa tiedekunnan uudistuvista opinnoista ja lukioyhteistyöstä, Viikki Innovation Platformista, innovaatiotoiminnasta ja kehityshankkeista, Viikki Food Design Factoryn toiminnasta sekä Ruralian tutkimus-, kehittämis- ja vaikuttamistyöstä. Tilaisuuden toinen tunti rakentuu maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan osastojen kuulumisiin ja keskusteluun.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittaudu maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alumni-iltaan.

23.1. Kii­nan alum­niklu­bin ta­paa­mi­nen

Aika: 23.1. klo 8-10 (UTC+2)
Paikka: Verkossa

Vuonna 2020 tuli kuluneeksi 70 vuotta Kiinan ja Suomen diplomaattisuhteiden solmimisesta. Vaikka koronatilanne on vaikuttanut monin eri tavoin kahden maan väliseen kaupankäyntiin, suhde maiden välillä on pysynyt lämpimänä ja läheisenä. Pandemian alkuvaiheessa Visit Finland kutsui kiinalaiset mukaan taistelemaan koronavirusta vastaan ja myöhemmin Kiina on toimittanut tarvikkeita Suomeen pandemian vastaiseen taisteluun.

Pandemia on sekä haaste että mahdollisuus maiden väliselle yhteistyölle. Tervetuloa alumnien verkkotilaisuuteen keskustelemaan Kiinan ja Suomen välisestä yhteistyön nykytilanteesta!

Tilaisuus on englanninkielinen.

27.1. Hu­ma­nis­ti­sen tie­de­kun­nan vuo­si­juh­la

Aika: 27.1. klo 18-19
Paikka: verkossa

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan humanistiyhteisöä humanistisen tiedekunnan vuosijuhlaan 27.1.2021! Itse tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä Tiedekulmasta ja voit seurata ohjelmaa verkossa.

Tilaisuudessa dekaani Pirjo Hiidenmaa kertoo tiedekunnan tuoreimmat kuulumiset, tiedekunnan suurin opiskelijajärjestö Humanisticum esittäytyy ja julkistamme myös vuoden 2021 alumnin!
 
Ohjelma
Musiikkiesitys: Kari Ikonen, Panu Varstala, Mikko Viitamäki
Varadekaani Jussi Pakkasvirta avaa tilaisuuden
Dekaani Pirjo Hiidenmaan puhe
Maija Lehtosen rahaston nimikkotutkija Mari Wiklundin tervehdys
Eläköityvien yliopistonlehtoreiden ja professoreiden huomioiminen
Humanisticumin tervehdys
Vuoden 2020 humanistialumni Ulla Tiililän puhe
Vuoden 2021 humanistialumnin valinta
Musiikkiesitys

27.1. Lää­ke­tie­teel­li­sen tie­de­kun­nan vuo­si­päi­vä

Aika: 27.1.
Paikka: Online

Lääketieteellinen tiedekunta juhlistaa vuosipäiväänsä kahden verkossa järjestettävän tilaisuuden muodossa. Aamulla klo 8-10 järjestetään Zoomissa rento aamutilaisuus, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan tiedekunnan eri alojen tutkimukseen ja tutkijoihin. Iltapäivällä klo 14-15.30 pääset striimin välityksellä kuulemaan tiedekunnan ajankohtaiskuulumisia dekaani Risto Renkosen sekä kehittyvän opetuksen ja vaikuttavan tutkimuksen puheenvuorojen kautta. Tiedekuntamme Vuoden Alumni 2020 inspiroi meitä puheenvuorollaan.

4.2. Yliopistosta ura­po­lul­le

Aika: 4.2. klo 17-19
Paikka: Zoom

Onneksi olkoon syksyllä 2020 valmistunut maisteri! Aloita vuosi 2021 hyvässä seurassa ja tule tapaamaan muita alumneja rennossa työelämäillan merkeissä. 
   
Illan pääpuhujana on uravalmentaja ja työnohjaaja Petra Bedda Puunto Oy:stä. Petralla on lähes kymmenen vuoden kokemus työnhaku- ja uramuutosprossien ohjaamisesta. Valmennusten keskeisimmät teemat liittyvät itsetuntemukseen, uramahdollisuuksien kirkastamiseen, tavoitteiden asettamiseen, työhyvinvointiin, yrittäjyyteen sekä sosiaalisen median hyödyntämisen työnhaussa. Illan aikana käydään myös vapaamuotoista keskustelua, jolloin sinulla on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja esittää sinua askarruttavia työnhakuun, urasuunnitelmiin ja työelämään liittyviä kysymyksiä. 

Tule inspiroitumaan, verkostoitumaan ja kohtamaan muita uran alkuvaiheessa olevia alumneja!

17.2. Coach Cafe: Osaa­mis­poh­jai­nen CV - avaa osaa­mi­se­si työ­nan­ta­jal­le

Aika: 17.2. klo 17-18.30  
Paikka: Zoom 

Monesti ajatellaan edelleen, että ansioluettelo on nimensä mukaisesti luettelo siitä, mitä kaikkea työnhakija on ehtinyt työurallaan tehdä. Osaamispohjaisen ansioluettelon idea on se, että se räätälöidään haettavan työn mukaan. Työnantajalle ei ole niinkään merkitystä sillä, missä yrityksessä olet työskennellyt vaan sillä, millaista osaamista sinulla on tulevalle työnantajallesi tarjota. Esimerkiksi pelkän tittelin perusteella rekrytoijan on melkeinpä mahdotonta tietää, mitä henkilön tehtäviin on kuulunut. Osaamispohjaisesta CV:stä tuleva työnantajasi näkee nopealla silmäyksellä, mitä osaat.

Kuulet illan aikana myös Helsingin kaupungin ja Sauren tarjoamista työmahdollisuuksista. 

Puhujana Helsingin kaupungin senior HR business partner Ani Sallinen

Coach Cafe on opiskelijoille ja vastavalmistuneille alumneille suunnattu tapahtuma, jossa keskustellaan työelämään liittyvistä kysymyksistä.

18.2. Hel­sin­ki Alumni In­sight: Ko­ro­nan vai­ku­tuk­set ter­vey­teen ja ta­lou­teen: Myy­tit vs. tut­ki­mus­tie­to?

Aika: 18.2. klo 18-19
Paikka: Striimilinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Vuoden 2021 ensimmäisessä Helsinki Alumni Insight –tilaisuudessa pureudutaan ajankohtaisen ja myös kansainvälisen tutkimusnäytön käyttöön, kun tehdään koronan rajoitustoimenpiteitä ja rokotusjärjestystä sekä esimerkiksi koulujen sulkemista koskeavia päätöksiä. Aihetta avaavat meille Turun yliopiston terveystaloustieteen professori ja Helsingin yliopiston dosentti Mika Kortelainen sekä Helsingin yliopiston makrotaloustieteen professori Antti Ripatti.

Helsinki Alumni Insight on tapahtumasarja, jossa intohimoiset vaikuttajat jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään. Ajatuksiaan, joilla muutetaan asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa. Maailman parhaaksi.

3.3. Think & Lead: Pal­ve­lu­muo­toi­lu joh­ta­jan työ­ka­lu­na

Aika: 3.3.2021 klo 8-10
Paikka: Zoom

Think & Lead –aamussa viritämme keskustelua siitä, mikä rooli palvelumuotoilulla on johtajuuden näkökulmasta. Miten organisaation toimintaa voi tukea palvelumuotoilun kautta? Aamun alustaja ja kanssamme keskustelemassa on Helsingin yliopiston alumni, toimitusjohtaja Jesse Maula

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu Think & Lead: Palvelumuotoilu johtajan työkaluna -aamun jonotuslistalle

Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esihenkilönä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omaa kokemustasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisen tutkimuksen ja yritysmaailman huipulta. 

Paikkoja rajallinen määrä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

9.3. Sha­re & Learn: Ar­gu­men­toi vai­kut­ta­vas­ti

Aika: 9.3. klo 17-19
Paikka: Zoom

Syksyllä verkossa järjestetty Share & Learn: Argumentoi vaikuttavasti -tapahtuma oli niin suosittu, että järjestämme tapahtuman nyt keväällä 2021 uudelleen!

Argumentointitaidot ovat osa arkipäiväämme, niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Kyse ei ole sen mystisemmästä asiasta kuin kyvystä esittää oma mielipiteensä ja tuoda esille itselle merkityksellisiä asioita. Meille kaikille on tärkeää saada oma äänemme kuuluviin. Puhujana insight specialist Paula Salo-Valjakka, Sailer Oy:sta.

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu Share & Learn: Argumentoi vaikuttavasti -tapahtuman jonotuslistalle.

18.3. Tie­de­kir­jaklu­bi: Kupli­vaa ke­mi­aa - Kieh­to­vat juo­mat ko­ti­kal­jas­ta kom­buc­haan

Aika: 18.3. klo 16-18.30  
Paikka: Zoom 

Paahteisen pähkinäistä kahvia, makunystyröitä kipristävää limsaa, makeanhimoa hellivää marjamehua – elämämme perustana toimiva vesi muuntuu moneksi, kun siihen uutetaan toisia aineita tai kun sitä sekoitetaan sopivassa suhteessa vaikkapa etanoliin. Maistuvia juomia syntyy myös, jos antaa hiivojen ja bakteerien temmeltää lasissa. Ilman näitä apureita emme voisi nauttia esimerkiksi kuohuviinistä tai kaakaosta. 

Kuplivaa kemiaa paljastaa, miten molekyyleistä syntyy parahultainen seos, jossa ovat tasapainossa makua, väriä, tuoksua, kihelmöintiä tai muuta mukavaa tuntemusta tuottavat ainekset. Tule Tiedekirjaklubiin kuulemaan, kun kirjailijat Anu Hopia ja Pekka Lehtonen kertovat kirjastaan.  

Ilmoittaudu tapahtumaan Tiedekirjaklubi: Kuplivaa kemiaa.

Alumnipäivä 2021: Korkeajännitystä ilmassa

Alumnipäivässä pysähdymme keskustelemaan siitä, miten teknologia muokkaa maailmankuvaamme. Keskustelun eriytyminen eri alustoille ja ryhmiin on aiheuttanut viime aikoina hätkähdyttäviä ilmiöitä, kuten Yhdysvaltojen kongressitalon valtauksen. Voimmeko vahvistaa yhteisöllistä ja osallistuvaa käyttäytymistä myötätunnon kautta, datan avulla? Vai ovatko tunteiden sävyttämät jakolinjat tulleet pysyväksi osaksi yhteiskuntaa?

Keskustelua vetämään astuu toimittaja, työelämäprofessori VTM Reetta Räty. Ajankohtaista tietoa tutkimuksesta ja työelämästä aiheeseen tuovat dosentti, yleisen valtio-opin yliopistotutkija Emilia Palonen ja Senior Sustainability Communications Manager Timo Nurmi (Posti Group Oyj).

Alumni, päivitä tietosi maailmasta. Tervetuloa keskustelemaan verkon äärelle tiistaina 23.3.2021 klo 17.30.

Tilaisuus on Zoomissa ja olemme lähettäneet osallistuneille linkin striimiin. Seuraa tilaisuutta Zoomissa tämän linkin kautta klo 17.30 alkaen.

#AlumniPäivä2021 #HelsinkiAlumni #HelsinkiUni

24.3. Kan­sain­vä­li­nen alum­ni­ti­lai­suus

Aika: 24.3. klo 18-19
Paikka: Zoom

Tule mukaan tapaamaan alumneja ympäri maailmaa ja inspiroitumaan! Rennossa illanvietossamme voit verkostoitua kansainvälisesti ja pääset inspiroitumaan. Kuulet myös uudesta Helsinki Alumni Hub -verkkoympäristöstä.

Tilaisuus on englanninkielinen.

26.4. Helsinki Alumni Insight: Radikaali uudistuminen: ihmislähtöinen johtaminen murroksessa

Aika: 26.4. klo 18-19
Paikka: verkossa

Kevään toinen Alumni Insight pureutuu ihmislähtöisen johtamisen teemaan. Nopeasti muuttuvassa ja epävarmassa maailmassa kyky uudistua ja johtaa ihmislähtöisesti määrittää yritysten tulevaisuutta.

Aiheeseen johdattavat valtiotieteiden tohtori Nando Malmelin, joka työskentelee Professor of Practice -toimessa Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä ja toimii viestinnän dosenttina Helsingin yliopistossa, sekä teologi, kauppatieteiden maisteri ja Noren suunnittelutoimiston toimitusjohtaja Mikko Leskelä, joka on tällä hetkellä näkyvimpiä humanistisia strategiakonsultteja Suomessa.

Nando ja Mikko ovat molemmat myös julkaisseet aiheesta teokset Radikaali uudistuminen –miten johtaa murroksessa sekä Bisnesantropologia.

27.4. Sha­re & Learn: Hengähdä töissä

Aika: 27.4. kello 17-19 
Paikka: Zoom  

Työn arki on usein vauhdikasta. Meidän on työpäivän aikanakin välillä hyvä rauhoittua, pysähtyä käsillä olevaan ja hengähtää hetki. Tässä verkkokoulutuksessa saat keinoja tietoisen hyväksyvän läsnäolon harjoittamiseen sekä keinoja, joiden avulla voit rauhoittua arjessa.

Jaamme myös yhteisiä toimintatapoja ja annamme ohjeet, kuinka tehdä omakohtainen suunnitelma työpäivän aikana rauhoittumiseen ja työstä palautumiseen. Kouluttajana toimii työnohjaaja, vuorovaikutuskouluttaja ja mindfulness-ohjaaja, FM Oskari Salmi Mieli Mukana Oy:stä. 

11.5. Tiedekirjaklubi: Rasismi, valta ja vastarinta

Aika: 11.5. klo 16–18
Paikka: Zoom (Linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla)

Jokapäiväinen rasismi on usein hienovaraista eikä tyrmistyttävää. Moni ei edes ymmärrä käytöstään rasistiseksi. Rasismi läpäisee suomalaisen yhteiskunnan arkisena ja kokemuksellisena ilmiönä, mutta se on samalla institutionaalinen ja rakenteisiin liittyvä ongelma. Black Lives Matter -liike on herättänyt keskustelua myös meillä ja osoittanut, että moni kaipaa nimenomaan suomalaiseen ympäristöön sovitettua ja tutkimukseen perustuvaa tietoa. Kuka rasismista voi tai saa puhua?

Rasismi, valta ja vastarinta - Rodullistaminen, valkoisuus ja koloniaalisuus Suomessa -kirja esittelee suomalaisessa yhteiskunnassa esiintyvää rasismia ja koloniaalisuutta sekä niiden globaaleja kytköksiä.

Tule Tiedekirjaklubiin kuulemaan, kun Suvi Keskinen, Minna Seikkula ja Faith Mkwesha (toim.) kertovat kirjastaan.  Lasse Leminen (Gaudeamus) haastattelee.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Helsingin yliopiston kustantamo Gaudeamuksen kanssa yhteistyössä järjestettävässä Tiedekirjaklubissa alumnit ja kirjailijat kohtaavat ajankohtaisten aiheiden ja avartavien keskusteluiden parissa.

Seuraamme Helsingin yliopiston ohjeistuksia koronatilanteessa, jonka vuoksi tiedekirjaklubi järjestetään verkossa Zoom-ohjelman avulla.  Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen/kännykän/tabletin, jolla Zoom toimii, sekä internetyhteyden.

Tervetuloa mukaan!

7.6. Alumnien arvokahvila

Aika: 7.6. klo 16–18
Paikka: Zoom (Linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla)

Helsingin yliopiston arvot uudistuivat uuden strategian myötä vuoden 2021 alussa. Yhteiset arvomme totuus, sivistys, vapaus ja yhteisöllisyys muodostavat strategiamme perustan ja ne ohjaavat jokapäiväistä toimintaa ja vuorovaikutusta. Arvot ovat yliopistomme perusrakenne, niihin perustuu kaikki se, mitä tavoittelemme ja minkä koemme hyväksi tai huonoksi. Arvojen merkitys ei ole staattinen, vaan se syntyy jatkuvasti asiasta yhdessä keskusteltaessa. Siksi haluammekin kutsua myös alumnimme yhteisen arvokeskustelun äärelle.

Helsingin yliopisto ja Helsingin yliopiston alumniyhdistys järjestävät yhdessä alumnien virtuaalisen arvokahvilan maanantaina 7.6. klo 16-18 Zoomissa. Luvassa on mielenkiintoisia alustuksia yliopiston arvoista ja niiden merkityksestä. Arvokahvilassa jokainen pääsee myös fasilitoitujen ryhmäkeskustelujen muodossa keskustelemaan siitä, mitä arvot merkitsevät itselle ja miten yliopiston arvojen tulisi näkyä alumnitoiminnassa.

Seuraamme Helsingin yliopiston ohjeistuksia koronatilanteessa, jonka vuoksi arvokahvila järjestetään verkossa Zoom-ohjelman avulla.  Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen/kännykän/tabletin, jolla Zoom toimii, sekä internetyhteyden.

Tervetuloa mukaan!

31.8. Yliopistosta urapolulle

Aika: 31.8.2021 klo 17-19
Paikka: Zoom

Onneksi olkoon 2021 valmistunut! Aloita syksy hyvässä seurassa ja tule tapaamaan muita alumneja rennon työelämäillan merkeissä 31.8. 

Illan pääpuhujana on alumni Laura Sydänmaanlakka. Hän on aikuiskasvatustieteilijä, yksilöiden urajohtamisen kokenut ammattilainen ja itsensä johtamisen puolestapuhuja. Laura on yli 10 vuoden ajan auttanut yksilöitä omien uratavoitteiden ja uraunelmien kirkastamisessa sekä tukenut yrityksiä menestymään osaamismurroksessa ja muuttuvassa työelämässä.
 
Laura vastaa yksilöiden työurien johtamisen toiminnoista Sarasella. Hän sparraa osallistujia itsetuntemukseen, ketterään urajohtamiseen ja omien uratavoitteiden kirkastamiseen liittyvistä aihealueista ja siitä, miten jokainen voi johtaa omaa työuraansa tuloksellisesti. Illan aikana on myös mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja esittää askarruttavia kysymyksiä työnhakuun, urasuunnitelmiin ja työelämään liittyvissä asioissa.

Tule inspiroitumaan, verkostoitumaan ja kohtamaan muita uran alkuvaiheessa olevia alumneja.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Järjestämme vastaavan tilaisuuden kaksi kertaa vuodessa uusille alumneille.