Unioninkadun juhlahuoneiston tapahtumaohjeet

Unioninkadun Juhlahuoneistot sijaitsevat Helsingin historiallisen keskustan sydämessä. Vuonna 1848 valmistunut rakennus on C.L. Engelin oppilaan, E.B. Lohrmannin suunnittelema ja se toimi 25 vuoden ajan Suomen Pankin juhlahuoneistona.

Tilat soveltuvat hyvin esimerkiksi juhlaviin tilaisuuksiin, edustustilaisuuksiin, seminaareihin tai kokouksiin, joihin sisältyy ruoka- ja juomatarjoilua.

Juhlahuoneisto on varattavissa Helsingin yliopiston järjestämiin tilaisuuksiin. 

Juhlahuoneistoissa on yhteensä neljä varattavaa tilaa: kolme eri kokoista tilaa yläkerrassa (Juhlasali, Keltainen sali ja Aino-kabinetti) sekä alakerrassa Holvikellari, jonka yhteydessä on myös erikseen varattava saunatila. Tiloista voi varata vain osan, mutta tilat ovat kokonaisuus, joten yläkerrassa voi olla vain yksi ryhmä kerrallaan samanaikaisesti alakerrassa olevan toisen ryhmän kanssa. 

Juhlahuoneiston yläkerran tilat soveltuvat enimmillään 100 henkilön tilaisuuksiin. Tilojen vuokraaminen edellyttää tarjoiluiden tilaamista Well Cateringilta, poikkeuksena opetustilaisuudet, väitöstilaisuudet ja juhlaluennot.  Tilat ovat varattavissa pääsääntöisesti arkisin klo 8–22 välillä.  

Juhlasali soveltuu juhlaviin tilaisuuksiin, kuten edustustilaisuuksiin, seminaareihin tai kokouksiin:

 • Istuva illallinen 80 henkilöä 

 • Cocktailtilaisuus 100 henkilöä 

 • U- muoto 40 henkilöä  

 • Luokkamuoto 70 henkilöä  

 • Tuolirivit 100 henkilöä  

Keltainen sali toimii myös juhlatilana tai siellä voidaan järjestää esimerkiksi juhla- ja kokousvieraiden ruokailu: 

 • Istuva illallinen 60 henkilöä 

 • Cocktailtilaisuus 100 henkilöä 

Yläkerran tiloja voidaan hyödyntää yhdessä tai erikseen.

Aino-kabinetti toimii tilaisuuksien tarjoilutilana. Tila soveltuu yksinään myös intiimeille ja pienimuotoisille neuvotteluille ja kokouksille (esimerkiksi istuva illallinen 12 henkilölle) 

Katutasossa sijaitsevat Holvikellarin kokoustila sekä sauna- ja takkahuone. Tilat soveltuvat esimerkiksi rentojen kokouksien ja iltatilaisuuksien järjestämiseen. Holvikellarissa on yksi iso 18 hengen pöytä.  

Tilojen varaustilanteen toivomanasi ajankohtana voit tarkastaa Optimesta.  

Huomioithan, että tilat eivät ole esteettömiä. Lähes esteetön sisäänkäynti vaatii saattajan. Rakennuksen hissi ei sovellu sähköpyörätuolille. Holvikellariin ei ole esteetöntä kulkua.   

 • Tilan käyttö varattuna ajankohtana.
 • Rakennuksessa on henkilökuntaa paikalla vain sovittuina ajankohtina.  
 • Tilan kalustaminen ennakkoon sovitun suunnitelman mukaisesti. Huomioithan, että tilaisuuden aikana emme tee kalustemuutoksia.   
 • Toimitamme tilaan opasteet. Toimitathan opasteisiin tapahtuman virallisen nimen, jos tilaisuuden nimi on muuttunut varausvaiheessa annetusta nimestä. 
 • Aulapalvelu auttaa käytännön asioissa, kuten opastuksessa ja tarvittaessa AV-tekniikan käyttöönotossa tilaisuuden alussa.  
 • Kiinteistössä on Wifi.
 • Aino-kabinetti toimii yläkerran tilojen tarjoilutilana (noutobuffet), jos on varattuna juhlasali tai keltainen sali, ja jollei tilaisuutta suunniteltaessa toisin sovita. 

 

AV-tuki 

Yliopiston AV-tuki auttaa tilaisuuden AV-laitteisiin liittyvissä erityisjärjestelyissä. AV-tuki paikan päälle tulee varata hyvissä ajoin etukäteen. AV-tuen tavoittaa arkisin klo 8–16 numerosta 02941 24240 tai sähköpostitse av-tuki@helsinki.fi

Tarjoilut 

Aloita tarjoiluiden suunnittelu mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. 

Juhlahuoneistojen catering-palvelusta vastaa Well Catering: info@wellcatering.fi

Omat tarjoilut, tai muilta toimijoilta tilatut tarjoilut, eivät ole sallittuja, poikkeuksena alkoholijuomat. Mikäli tilaisuudessa tarjoillaan alkoholia, tilaisuuden järjestäjän tulee hankkia itse tarjoiluun tarkoitetut juomat. Sovi toimituksen ajankohdasta ja määrästä ennakkoon u33banquetrooms@helsinki.fi. Tilasta löytyy lukolliset säilytyskylmiöt, missä tarjoilut pysyvät kylmänä. 

 

Naulakkopalvelut 

Juhlahuoneiston aulasta löytyy vartioimaton naulakko noin 100 henkilölle. 

Unioninkatu 33 Juhlatiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin on mahdollista tilata lisäpalveluna vartioitu naulakko. Mieti tarvitseeko tilaisuus naulakkopalvelun vai toimiiko vaatesäilytys vartioimattomana itsepalveluna? 

Tilaa naulakkopalvelu viimeistään kuusi viikkoa ennen tilaisuuden ajankohtaa u33banquetrooms@helsinki.fi.

Naulakkopalvelun hinnoittelutiedot näet hinnastosta. Huomioi palvelun korotetut hinnat arki-iltoina.

Saunan käyttö 

Saunan käytöstä tulee sopia erikseen.