Viikin kampus

Vehreä peltojen ympäröimä Viikin kampus on tarjonnut opetusta ja tehnyt tutkimusta elämäntieteiden eturintamassa jo vuodesta 1946.
Viikin kampuksen esittelyvideo

Englanninkielinen video esittelee Viikin kampuksella tapahtuvaa tutkimusta, opetusta ja yhteiskunnallista vuorovaikutusta, tiedekuntien tutkimusasemia, kampuksella olevia muita toimijoita sekä kampuksen ympäristöä.

Tiedekunnat ja erillislaitokset

Viikin kampus on biotieteiden, maatalous- ja metsätieteiden sekä farmasian ja eläinlääketieteen opetuksen ja tutkimuksen keskittymä. Viikin kampuksella työskentelee lähes 1900 ihmistä, ja opiskelijoita kampuksella on yli 6000. Kampuksella toimii yliopistollinen eläinsairaala, Viikin tutkimustila ja Viikin normaalikoulu.

Rakennukset
Kampusalueen muut toimijat

Kampusalueella toimii yliopiston yksiköiden lisäksi useita sektoritutkimuslaitoksia, joiden kanssa yliopisto tekee yhteistyötä. Kiinteä osa toimintaa ovat myös Helsingin yliopiston opettajaharjoittelijakouluna toimiva arvostettu Viikin normaalikoulu sekä kehittämiskeskus Helsinki Think Company.

Palvelut

Viikin opiskelijapalvelut palvelevat kaikkia kampuksen yksiköiden opiskelijoita. Viikin kampuksella palvelee myös kolme Unicafe-opiskelijaravintolaa. Infokeskus koronassa on Helsingin kaupungin kirjasto. Vanhankaupunginlahti tarjoaa monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. 

Sijainti ja kulkuyhteydet

Monitieteinen Viikin kampus sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä, n.10 km päässä keskustasta. Alueelle on leimallista avarat pellot ja Vanhankaupunginlahti, joka on kaupunkilaisten suosittu ulkoilu- ja virkistysalue.

 

HSL reittiopas

Kampuskartta (pdf)