Meilahden kampus

Meilahden kampus muodostaa Euroopan parhaisiin kuuluvan lääketieteellisen kampuksen, jossa huipputason tutkimus, opetus ja potilashoito kohtaavat päivittäin. Kampuksen toiminnassa on keskeistä Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja Helsinki Institute of Life Sciencen (HiLIFE) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tiivis yhteistyö potilaan parhaaksi.
Sijainti ja kulkuyhteydet

Meilahden kampus sijaitsee Helsingin läntisessä kantakaupungissa. Alueella on paljon kerrostaloja, mutta se on tunnettu suuresta sairaala-alueestaan. Kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä ovat hyvät. Helsingin kaupungin reittioppaasta löytyy matkan suunnittelua ja toteutusta helpottavat tiedot. Tarkemmat tiedot sairaala-alueen rakennuksista löytyvät HUSin kartasta.

Helsingin yliopiston tilavarauksien sivuilta näkyvät Meilahden kampuksen tilat. Yliopiston tiloja voidaan vuokrata tiedeyhteisöjen sekä julkisten ja yleishyödyllisten yhteisöjen, yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen käyttöön. Yrityksille voidaan vuokrata tiloja oman organisaation koulutuksiin, kokouksiin ja muihin vastaaviin tilaisuuksiin. 

Kampuksen suurimmat toimijat

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan perustutkintoja ovat lääketieteen lisensiaatti (LL), hammaslääketieteen lisensiaatti (HLL)  ja filosofian maisteri (FM), joita valmistuu kansainvälisestä translationaalisen lääketieteen maisteriohjelmasta. Lisäksi lääketieteellisen tiedekunnan perustutkintoja ovat myös psykologian kandidaatti (PsK) ja psykologian maisteri (PsM) sekä humanististen tieteiden kandidaatti (HuK) ja filosofian maisteri (FM), pääaineena logopedia.

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. HUSin vastuulla on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito.

Helsinki Institute of Life Science -yksikön avulla Helsingin yliopisto pyrkii luomaan kansainvälisesti rahoitusta, tutkijoita ja opiskelijoita houkuttelevan huippututkimuksen ympäristön ja vahvistamaan asemaansa maailman yliopistojen kärkijoukossa life science -alalla.

Kampusalueen muut toimijat
Palveluita

Opiskelijoille Meilahden kampukselta löytyy opiskelijapalvelupiste Biomedicum 1 nimisestä rakennuksesta. Tulevia opiskelijoita auttaa hakijapalvelut.

Niin opiskelijoita, henkilökuntaa kuin muitakin vierailijoita kampuksella palvelevat ravintolat Unicafe ja HUS Asvia sekä liikuntapalveluita tarjoava Unisport. Lisäksi kampuksella on oma terveystieteiden keskuskirjasto Terkko. 

Helsingin kaupungin sivuilta löytyvät muut alueen palvelut ja nähtävyydet. 

Tervetuloa Meilahden kampukselle