Tiede- ja luontopolut

Vuonna 2016 avattu tiedepolku tarjoaa vuorovaikutteisen tavan tutustua Lammin biologisen aseman metsiin ja Pääjärven rantaan. Luontopolku kuljettaa retkeilijät läpi Lammin biologisen aseman lehti- ja kuusimetsien.
Luon­to­pol­ku

Luontopolku mutkittelee läpi Lammin biologisen aseman metsien ja Pääjärven rannan. Polun varrella on opaskylttejä, jotka kertovat paikallisesta luonnosta. Lehtimetsässä kasvaa pähkinäpensaita, ja suuri määrä kuollutta puuta rikastaa metsän monimuotoisuutta. Metsä on  viiru-, varpus- ja lehtopöllöjen elinaluetta, ja siellä vierailee satunnaisesti myös ilves ja liito-orava!

 

Tiedepolku

Tiedepolun varrella on 14 opastaulua, jotka kertovat Helsingin yliopistossa tehtävästä ja yhteistyökumppaniemme tekemästä tutkimuksesta. Reitin varrella on myös tehtäviä, joissa kerätään aineistoa metsän fenologiasta sekä vesistötutkimuksen työkalupakki, joka antaa vierailijoille mahdollisuuden käyttää joitakin niistä työkaluista, joita limnologit käyttävät työssään. Tiedepolku on luotu Jenny ja Antti Wihurin Säätiön ja Maj and Tor Nessling Säätiön rahoituksella. Alla olevissa videoissa näet esittelyn polusta ja tehtävistä. Koululaisryhmät ovat erittäin tervetulleita vierailemaan tiedepolulla ja Lammin biologisella asemalla. Kysy lisää tarjoamistamme mahdollisuuksista.

Videoita Tiedepolun tehtävistä: