Vapaa-aika

Tutkimusasemamme tarjoaa erinomaiset puitteet myös vapaa-ajan viettoon. Nauti monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ja harrastuksista ympäristön upeassa maisemassa. Retkeile luonnossa tai harrasta kesä- ja talvilajeja aseman ympäristössä. Lammilta löytyy tekemistä koko perheelle!
Luonto- ja tiedepolut

Asemalla on 1,8 kilometriä pitkä luontopolku ja 2,0 kilometriä pitkä tiedepolku, jotka mutkittelevat aseman alueen metsien läpi. Vuonna 2016 avattu tiedepolku tarjoaa vuorovaikutteisen tavan tutustua Lammin biologisen aseman metsiin ja Pääjärven rantaan. Luontopolku kuljettaa retkeilijät läpi Lammin biologisen aseman lehti- ja kuusimetsien.

Evon retkeilyalue

Evon retkeilyalue, joka sijaitsee 20 kilometriä pohjoiseen Lammin biologisesta asemasta, on Etelä-Suomen laajin yhtenäinen metsäalue. Evo tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn, hiihtoon ja luonnon tarkkailuun – ehdottomasti vierailun arvoinen kohde!

Evo sijaitsee ympäristöään korkeammalla vedenjakaja-alueella, joka tunnetaan pikkujärvien ja lampien runsaudesta sekä vähäravinteisesta maaperästä. Alueen muodot, kumpuilevat maastot, ovat peräisin jääkauden vaikutuksesta. Evo on myös koti monille mielenkiintoisille nisäkäslajeille, kuten satunnaisesti havaittavalle ilvekselle. Ilvestä itsessään on haastava nähdä, mutta sen jälkiä saattaa löytää erityisesti lumisena aikana. Lisäksi alueella voi bongata muita kiehtovia nisäkkäitä, kuten amerikanmajavan (ent. kanadanmajava) ja liito-oravan.

Harrastusmahdollisuudet

Vietä aktiivista elämää vieraillessasi Lammin biologisella asemalla! Koe upea ympäristö liikkuen ja nauti monipuolisista ulkoilureiteistä. Tutustu ympäristöön ketterästi lainapyörien avulla ja lähde tutkimusretkelle maisemiin tai pulahda järveen tai avantoon rantasaunan vuoroilla. Lainaa soutuvene tai kanootti ja tutki järvien rauhallisia vesiä oman aikataulusi mukaan. Asemalta voi lainata polkupyöriä, soutuveneitä ja kanootteja.

Lisäksi voit nauttia kalastuksesta useilla lähijärvillä. Lammin biologisen aseman ympäristö tarjoaa upean mahdollisuuden aktiiviseen ja luonnonläheiseen harrastamiseen. Tule kokemaan ainutlaatuiset maisemat ja liikunnan ilo kanssamme! Kalastusluvan voi hankkia Kalatalouden keskusliiton Ahvennetistä.

Jos viivyt asemalla pidempiä aikoja, kannattaa tutustua myös Lammin ja Hämeenlinnan kaupungin tarjoamiin vapaa-ajan palveluihin!