Yhteystiedot

Lammin biologinen asema sijaitsee Pääjärven rannalla. Lähimmät kaupungit ovat Hämeenlinna, noin 30 km, Lahti noin 40 km ja Tampere 90 km. Helsingistä matkaa Lammin biologiselle asemalle on 120 km.

Lammin biologinen asema 

Pääjärventie 320

16900 Lammi

Aseman Google maps linkki

Toimisto ja varaukset

Toimisto sijaitsee päärakennuksessa.
Aukioloajat: arkisin klo 9.00 - 15.00

lammi-info@helsinki.fi

Puhelin: +358 (0)2 941 40733
tai +358 (0)50 4151728

  • Varaukset
  • Yleiset kyselyt
  • Vieraiden vastaanotto
  • Avaimet
  • Maksut

Maksut käteisellä, pankki- ja luottokortilla: Visa, Visa Electron, Master Card. Ryhmille myös laskuveloitus.

Aseman opaskartta
Miten löydät asemalle?

Autolla saapuminen

Lammin biologinen asema sijaitsee 4 km kaakkoon Lammin keskustasta ja 2 km koiliseen valtatieltä 12. Reitti valtatieltä asemalle on merkitty tiekyltillä "Biologinen asema 2".

Julkinen liikenne

Helsingistä saavuttaessa on yleensä parasta matkustaa ensin linja-autolla tai junalla Lahteen tai Hämeenlinnaan, ja jatkaa sieltä linja-autolla Lammille.

Aseman lähistöllä on kolme linja-autopysäkkiä, joille voit jäädä saapuessasi asemalle:

  • ‘Biologinen asema th (Hämeenlinna)’ sijaitsee valtatie 12:sta ja Pääjärventien risteyksessä. Pysäkiltä on kahden kilometrin matka asemalle.
  • Lammi Kirkkokallio (Hämeenlinna) sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä asemalta valtatiellä 12:sta. Tämä pysäkki on yleensä paras vaihtoehto, jos saavut asemalle viikonloppuna.
  • Lammi linja-autoasema (Hämeenlinna) 
Henkilökunta
Janne Sundell, aseman paikallinen johtaja

Tehtäviini kuuluu aseman toiminnan organisointi, henkilöstöryhmien yhteistyön koordinointi, aseman toiminnan kehittäminen sekä sidosryhmäyhteistyö. Tämän lisäksi teen tutkimusta sekä ohjaan harjoittelijoita ja opinnäytteiden tekijöitä. Vastaan asemien opetuksen kehittämisestä ja opetan kenttäkursseilla.

Hanna Rosti, tutkimuskoordinaattori

Työhöni kuuluu tutkijoiden, opiskelijoiden, kurssien vetäjien ja kansainvälisten harjoittelijoiden auttaminen ja yhteistyön koordinointi. Kurssilaisille se useimmiten tarkoittaa tarvittavien välineiden, tilojen ja AV laitteiden käytön järjestelyä. Lisäksi opetan kursseilla ja järjestän luonto-tiede-ympäristökasvatusta. Päivitän myös aseman näitä nettisivuja.

Tutkin Itä-Afrikan yöeläimiä, puutamaaneja ja pikkugalagoja. Suomessa tutkimuksen kohteena on peukaloisen ja pohjantikan akustinen kommunikaatio.

John Loehr, tutkimuskoordinaattori

Koordinoin ja kehitän Wild Animal Phenotyping infrastruktuurin toimintaa sekä Lammin biologisella asemalla, että Viikin kampuksella. Olen ECGS-024 'Technology in Environmental Sciences' vastuuopettaja.

Kimmo Kahilainen, ympäristötutkimuksen professori

Työtehtäviini kuuluu tutkimus, opetus ja yhteiskunnallinen vuorovaikuttaminen. Teen sekä perus- että soveltavaa vesitutkimusta, ohjaan opinnäytetöitä ja opetan kenttäkursseilla. Yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen kuuluvat mm. osallistuminen erilaisiin toimikuntiin, esitelmät, haastattelut, yleistajuiset artikkelit ja asiantuntijatehtävät.

Caio Roza, tutkija

Tutkin vesistöjen planktonyhteisöissä tapahtuvia paikallisia ja ajallisia muutoksia. Tavoitteenani on syventää ymmärrystämme vesistöissä tapahtuvassa monimutkaisesta dynamiikasta ja siitä miten ne ovat yhteydessä tapahtumiin kuivalla maalla.

Matti Kotakorpi, tutkimusinfran päällikkö

Tutkimusinfran päällikkönä vastuualueinani ovat Lammin ja Kilpisjärven biologisten asemien sekä Tvärminnen eläintieteellisen aseman tutkimusinfrastruktuurit.

Suvi Ikonen, projektikoordinaattori

Työskentelen apulaisprofessori Marjo Saastamoisen tutkimuksen tukihenkilönä. Ryhmä tutkii elinympäristöjen heikentymisen sekä ilmastonmuutoksen vaikutusta lajien populaatiodynamiikkaan ja genetiikkaan . Pääasiallisena tehtävänä minulla on huolehtia täpläverkkoperhosella tehtävistä laboratorio-  ja kenttätutkimuksen käytännön töistä. Avustan myös satunnaisesti näytteenotossa professori Craig Primmerin lohen genetiikkaa tutkivassa tutkimusryhmässä.

Lauri Arvola, professori emeritus
Palvelukoordinaattorit
Teknikot
Keittiöhenkilökunta
Kiinteistöhuolto ja siivous

Kiinteistönhuolto: Matias Hännikäinen

Puh. +358 (0)2941 21882, +358 (0)50 4736560

Siivous: Reetta Isola

Puh. +358 (0)2941 40680, +358 (0)40 5219033

Siivous: Maarit Raninen

Puh. +358 (0)2941 40747, +358 (0)50 4154410