Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettinen toimikunta

Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettisen toimikunnan tehtävänä on arvioida ennakkoon tuotanto- ja lemmikkieläimillä, muilla selkärankaisilla eläimillä sekä muilla lainsäädännön piirissä olevilla eläimillä (pääjalkaiset nilviäiset, nisäkkäiden sikiömuodot sekä eräät selkärankaisten toukkamuodot) tehtävien koe-eläinlain ulkopuolelle jäävien tutkimusten eettisyyttä, opastaa tutkimuseettisissä kysymyksissä sekä antaa neuvotteluapua kampuksella esille tulevien tutkimuseettisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa. Toimikunnan ulkopuolelle jää ihmisillä tehtävien lääketieteellisten ja ei-lääketieteellisten tutkimusten sekä koe-eläinlain piiriin kuuluvien tutkimusten eettisyyden arviointi.

Toimikunnan jäsenet toimintakaudella 2018–2021

Puheenjohtaja:
Kliininen opettaja Laura Hänninen

Sihteeri:
Tutkimushallinnon asiantuntija Seija Oikarinen
eettinen-toimikunta@helsinki.fi

Jäsenet:
Kliininen opettaja Tarja Pääkkönen
Yliopistonlehtori Merja Kontro
Professori Juha Partanen
Yliopistonlehtori Petteri Piepponen
Kliininen opettaja Minna Rajamäki
Professori Emerita Mirja Salkinoja-Salonen
Tohtorikoulutettava Liisa Silvennoinen
Professori Jarmo Valaja

Kokousaikataulu

Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettinen toimikunta kokoontuu keväällä 2019:

• 7.2.2019
  • 4.4.2019
  • 4.6.2019

Kokouksessa käsiteltäväksi toivottavat lausuntopyyntöhakemukset tulee lähettää yhtenä pdf-dokumenttina e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/94449/lomake.html  viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua kokousta. Toimikunta suosittelee hakemaan eettistä lausuntoa ennen tutkimuksen tai koeasetelman toteuttamista.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä toimikunnan sihteeriin: eettinen-toimikunta@helsinki.fi.

Ohjeet tutkijoille