Anna Vierikko, tietojärjestelmäprojektipäällikkö

Anna Vierikko siirtyi yliopiston tietotekniikkakeskuksen (Tike) IT-tehtäviin yksityiseltä sektorilta. Tietojärjestelmien parissa työskentely on tarjonnut monipuolisia ja kiinnostavia tehtäviä sittemmin yliopistomaailmassa jo vuosien kokemuksen kartuttaneelle Vierikolle.
Yksityiseltä sektorilta yliopistolle

Työskentelin eräässä IT-firmassa vuonna 2007, kun silmiini osui mielenkiintoinen Helsingin yliopiston työpaikkailmoitus, jossa haettiin vetäjää Service Desk -projektiin. Projektin tavoitteena oli keskittää silloiset IT-neuvontapalvelut ammattimaiseksi Helpdeskiksi, kehittää tukiprosesseja sekä ottaa käyttöön tikettijärjestelmä. Olin viettänyt työurani IT- ja tietoliikennealan yrityksissä, joten aihepiirit olivat tuttuja. Tehtävä kuulosti mukavalla tavalla haastavalta ja yliopistomaailma mielenkiintoiselta, ja niinpä aloitin tietojärjestelmäprojektipäällikön työt Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskuksessa – tuttavallisemmin Tikessä.

Yliopisto oli minulle työympäristönä uudenlainen. Suurimman kulttuurishokin koin ehkä siinä, että työmatka-autoilun sijaan hurauttelinkin nyt bussilla kohti Vuorikatua, eivätkä kahvit enää tulleetkaan automaattivalmiina eteen juotavaksi. Ensimmäiset työtehtäväni liittyivät omiin tietojärjestelmäprojekteihimme, joissa muun muassa otimme käyttöön IT-tuen tarvitsemia tietojärjestelmiä ja kehitimme tukiprosesseja. Näissä pääsin hyvin tutustumaan Tiken tuen organisoitumiseen ja eri asiantuntijapalveluihin sekä tietysti tutustumaan todella hyviin tyyppeihin eli omiin asiantuntijoihimme.

Uusien teknologioiden käyttöönotto ja projektien läpivienti innostavat

Viimeiset seitsemän vuotta olen työskennellyt yliopiston SAP-projektien parissa, joihin on sisältynyt muun muassa SAP HR- ja SAP eRekry -järjestelmien käyttöönotto sekä erinäisten SAP-järjestelmien päivitykset. Kokemuksen myötä olen oppinut, että aina kannattaa varautua muutokseen. Päädyimme esimerkiksi heti talous-SAP:in migraatioprojektin alkuvaiheilla vaihtamaan tavoitejärjestelmäversion uudempaan, mikä aiheutti välittömästi ison pinon muutospyyntöjä. Tällä hetkellä rakennamme muun muassa uutta projektinhallintajärjestelmän toiminnallisuutta SAP Fiorilla sekä osaamisen kehittämiseen liittyviä prosesseja SAP SuccessFactors -pilvipalvelun avulla.

Mielestäni on todella hienoa saada olla mukana yliopiston digiloikka-projekteissa. Haastavien projektien läpivienti, uusien teknologioiden käyttöönotto, sekä työn etenemisen ja tuloksen näkeminen ovatkin minusta tehtäväni innostavimpia puolia. Suuri plussa on myös hyvien ja asiantuntevien tyyppien (työkaverit ja toimittajan edustajat) kanssa toimiminen!

Ti­kel­lä työn­te­ki­jöi­tä kan­nus­te­taan ai­dos­ti kou­lut­tau­tu­maan ja ke­hit­ty­mään

Koulutukseen ja kouluttautumiseen panostetaan meillä paljon, ja Tikelle hakeutuukin töihin kehittämishenkisiä ammattilaisia. Tarjolla on paljon yliopiston omia koulutuksia sekä mahdollisuus osallistua myös ulkoisiin koulutuksiin. Itse olen suorittanut muun muassa Project Champion -koulutusputken sekä opetellut fasilitointia ja erilaisia projektimetodologioita. Lisäksi kulloiseenkin projektiin liittyen on tarjolla koulutusta. Meillä on myös mahdollista osallistua erilaisiin seminaareihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Verkottumisen ja ”uusimman uuden” oppimiseen nämä ovat oivia tilaisuuksia.

Meillä kannustetaan aktiivisesti työnkiertoon ja työntekijöiden urakehitystä tuetaan aidosti. Itse suunnittelen seuraavaksi osallistuvani esihenkilövalmennukseen, koska olen nykyisten projektipäällikkötehtävieni lisäksi aloittanut esihenkilötehtävät. Minusta on hienoa, että Tiken henkilökuntakerho Hupari järjestää aktiivisesti ”rientoja” – työantajan toimesta meillä on halukkaille tarjolla myös taukojumppaa. Ergonomia otetaan Tikellä vakavasti, ja kaikille halukkaille järjestyy sähköpöytä ja satulatuoli. Yliopisto tukee muutoinkin henkilöstön hyvinvointia tarjoamalla Unisportin liikuntakortin edullisesti. Itse harrastan myös ”hyvän sään” työmatkapyöräilyä, joten tästäkin liikunnasta saan kiittää työnantajaani varsinkin sellaisina päivinä, kun kokouksia on useammalla kampuksella.

Tikeltä löytyy uskomattoman paljon kehittämishenkisiä ihmisiä, jotka haluavat pitää tilat ja työympäristön viihtyisänä ja kivana. Meillä työntekijöistä välitetään aidosti, ja tänne on mukava tulla aamulla töihin.

Lue tikeläisten tarinat
Avoimet työpaikat

Meillä on tarjolla innostavia tehtäviä IT-alan ammattilaisille. Katso avoimet työpaikat yliopiston sivuilta tai lähetä avoin hakemuksesi meille osoitteeseen: hr-tike@helsinki.fi.