Tiedeleirit

leirit

Huom! Kesän 2020 tiedeleirit (pl. virtuaalileiri) on valitettavasti peruutettu koronavirustilanteen takia.
Jo ilmoittautuneille ja osallistumismaksun maksaneille palautetaan maksu kokonaisuudessaan. Jos olet maksanut ilmoittautumismaksun, etkä ole saanut meiltä palautukseen liittyvää viestiä, olethan yhteydessä tiedekasvatus@helsinki.fi. Palautusprosessi on valitettavasti melko hidas. Leirien peruminen perustuu yliopiston sisäisiin ohjeistuksiin, eikä ole sidoksissa koulujen etäopetusmääräyksiin.

Peruttujen leirien sijasta järjestämme uutuutena maksuttoman virtuaalisen tiedeleirin kesäkuussa 2020.

Kerhojen ja leirien tietosuojailmoitus.

Järjestämme kesällä 2020 maksuttoman virtuaalisen tiedeleirin ala-asteikäisille lapsille 8.-12.6.

 

Virtuaalileirisivu, sivu leirin aikatauluille, ohjeille, linkeille jne.

The Virtual Science Camp page in English (Registration is fully booked, but you can still participate following the instructions on this page)

Huom! Leirin interaktiiviseen toimintaan varattu kapasiteetti on ilmoittauduttu täyteen (100 osallistujaa). Leirin ohjelma on kuitenkin avoimesti seurattavissa verkossa aktiviteettiohjeineen ja tarviketarpeet tulevat näkyville tälle sivulle ennen leirin alkua. Leirille voi siten osallistua myös ilman ilmoittautumista, ainoa pois jäävä asia on paluuyhteys leiriläisiltä ohjaajien suuntaan. Seuraa ohjeita yllä olevan linkin kautta.
 

Kohderyhmä:  2.-6. luokkia koulussa ensi syksynä aloittavat, mutta myös iso- ja pikkusisarukset ovat tervetulleita mukaan. Leiri sopii loistavasti myös koko perheen yhteiseksi tekemiseksi.

Paikka: Missä tahansa!  

Sisältö:  

Oletko valmis seikkailuun? Tutkimusmatkalla olevan avaruusolio A48Z-XS7WU, eli Axu on jo matkalla kohti maata ja hän tarvitsee apuasi oppiakseen tuntemaan planeettamme. Tällä leirillä pääset auttamaan Axua maan tutkimisessa ja saatat samalla itsekin oppia paljon uutta.  

Virtuaalisella tiedeleirillä leiriläiset pääsevät tutkimaan omaa lähiympäristöään monitieteellisesti kokeiden, tutkimusten ja tehtävien avulla. Materiaaleina käytetään kotoa löytyviä perustarvikkeita - tarkempi tarvikelista toimitetaan ilmoittautuneille ennen leiriä. Lisäksi tarvitset nettiyhteyden, videoiden katsomiseen sopivan laitteen ja reilun annoksen uteliaisuutta. 

Leiripäivät sijoittuvat välille 10.00-14.30 ja ne koostuvat kahdesta ohjaajien live-lähetyksestä ja niiden välissä toteutettavista itsenäisistä aktiviteeteista. Tarvittaessa ohjaajat auttavat chatin kautta. Tule mukaan rohkeasti selvittämään lähiympäristösi salaisuuksia!

Leirin interaktiivisuuden onnistumiseksi osallistujan huoltajan on hyväksyttävä, että leiriläisen tuottamia kuvia, piirroksia, videoklippejä tms. voidaan näyttää leirin videolähetyksessä internetissä. 

Toimitamme yksityiskohdat etäyhteyksistä viimeistään leiriä edeltävällä viikolla. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä meihin: tiedekasvatus@helsinki.fi.

 

20.4.2020 
Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskuksen tiedeleirit on päätetty peruuttaa koronavirustilanteen jatkumisen vuoksi kesältä 2020. Kaikkiin leireille jo ilmoittautunesiin ollaan yhteydessä leirimaksun palauttamiseen liittyen. Pahoittelemme leirien peruuttamisesta aiheutuvaa harmia. Leirien peruutus on yliopiston sisäisen ohjeistuksen mukainen toimenpide, eikä ole sidoksissa koulujen etäopetusmääräyksiin.

Huom! Virtuaalileiri järjestetään.

 

Helsingin yliopisto järjestää toisen kerran suositun, kansainvälisen ja monitieteisen Global Challenges Course for Youth -kurssin 15–19-vuotiaille loppukesän ja alkusyksyn 2021 aikana verkossa ja osittain Helsingissä. 

Global Challenges Course for Youth -kurssilla nuoret tekevät valitsemansa teeman mukaisessa tiimissä pienen oppimisprojektin jonkin globaalin haasteen ratkaisemisesta, yliopiston nuorten tutkijoiden tuella ja opettajaksi opiskelevien ohjauksessa. Kurssilla tutustutaan eri tieteenalojen opiskeluun ja huippututkimukseen Helsingin yliopistolla. 

Verkkoympäristössä työskentelyä sekä intensiivijaksolla kasvokkain työskentelyä sulauttavan kurssin teemoiksi on tänä vuonna valittu:

  •     digitaalisaatio 
  •     kiertotalous, 
  •     hyvinvointi ja 
  •     ilmastonmuutos.  

Suurin osa yhteisöllisestä oppimisesta tapahtuu verkkoympäristössä, mutta intensiiviosuudella Helsingissä elokuun alussa osallistujilla on mahdollisuus tavata toisiaan sekä näitä nuoria tutkijoita ja keskustella heidän tutkimuksestaan heidän kanssaan. Kurssin ohjelma suunnitellaan hakijoiden ja osallistujiksi valittujen kiinnostuksen kohteiden perusteella. 

Kurssi on kansainvälinen ja työskentelykieli on lähtökohtaisesti englanti. Mikäli kurssille valitaan huomattavasti suomalaisia osallistujia, voidaan kurssi toteuttaa sekakielisenä. 

Kurssi vastaa laajuudeltaan yhtä lukiokurssia (tai yhtä opintopistettä). Kurssin suorittaneet saavat diplomin. Kurssista kiinnostuneita kannustetaan tiedustelemaan oman lukionsa rehtorilta jo ennen kurssille hakemista, saisiko kurssin luettua lukion kurssisuoritukseksi.

Osallistujien matkustus-, majoitus-, ja ruokailukulut ovat omakustanteiset . Ne tulee myös itse järjestää. Ehdotuksia edullisista majoitusvaihtoehdoista tullaan antamaan. 

Kurssin johtajana toimii professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta (LUMA-keskus Suomen johtaja) ja projektipäällikkönä FT Jaana Herranen. Kysymykset kurssista voi osoittaa Jaanalle: jaana.herranen@helsinki.fi

Lisää kurssin sivuilta >>