Tiedejuhlat

Järjestämme eri-ikäisten seurueille tiedejuhlia pientä maksua vastaan. Tiedejuhlia on järjestetty vuodesta 2014 ja ne ovat osa tiedekasvatuksen kehittämis- ja tutkimushankkeita. Tiedejuhlien ohjaajat ovat pääosin Helsingin yliopiston opettajaopiskelijoita. Esillä olevat tiedejuhlapaketit on kehitetty pääosin osana opettajankoulutusta.

Suosittuja ovat esimerkiksi lasten tiedesyntymäpäivät ja yritysten tiedepajat osana virkistys- tai juhlapäiviä.

Tiedeluokissamme järjestät ikimuistoiset tiedejuhlat, kun pääset ystäviesi kanssa pukeutumaan valkoiseen tutkijan takkiin ja astumaan laboratorioomme tai heittäytymään Amazing Race of Math -matikkasuunnistuksen pariin! Tiedejuhlapaketteja on tarjolla Kemianluokka Gadolinissa ja Matikkaluokka Summamutikassa.

Tarjolla on erilaisia valmiita tiedejuhlapaketteja eri aihealueiden mukaisesti. Mikäli mieleistä pakettia ei löydy, voimme myös räätälöidä juhlat vieraiden iän, toiveiden ja kiinnostusten mukaan.

Tiedejuhlissa opitaan ja oivalletaan uutta. Koulutettujen ohjaajien johdolla tutkiminen ja tutkimushaasteiden ratkominen on meillä ennen kaikkea hauskaa ja turvallista!

Tarjoilut tiedejuhlille tilaaja järjestää itse, joko tuomalla omat tarjoilut tai tilaamalla ne yliopiston kiinteistössä sijaitsevasta ravintolasta, Unicafe Chemicumista (kemiasynttärit) tai Unicafe Exactumista (matikkasynttärit). Ravintoloiden yhteystiedot löytyvät täältä. 

Tiedejuhlat koostuvat ohjatusta osuudesta, jonka kesto on 1,5 tuntia, sekä tarjoiluhetkestä, johon varataan yleensä noin 30 minuuttia. Gadolinissa järjestettävissä juhlissa ohjaaja voi toiveiden mukaan tehdä tarjoiluhetkessä tiedelimua tai hattaraa. 

Tiedejuhlat syyslukukaudelle (syys-joulukuu) 2018 ovat nyt varattavissa! 

 

Olemme koonneet alle erilaisia syntymäpäiväpaketteja. Nämä ovat hyvin sovellettavissa myös muihin juhliin tai virkistyspäiviin! Kaikki syntymäpäiväpakettimme soveltuvat 5-15 vuotiaille, ellei toisin mainita. Tarkemmat kuvaukset jokaisesta työohjeesta löydät täältä.

Maistuvat molekyylit – Syntymäpäivillä päästään sukeltamaan molekyyligastronomian saloihin, valmistamalla itse esimerkiksi jäätelö tai sorbettia. Tätä pakettia suosittelemme yli 9-vuotiaille.

Salapoliisi – Syntymäpäivillä päästään leikkimään salapoliisia ja ratkomaan salakirjoituksia kemian avulla.

Hyytävä kemia – Syntymäpäivillä päästään tutustumaan nestetypen ja kuivajään maailmaan.

Värikästä kemiaa – Syntymäpäivillä kyse on väreistä. Teemme laboratoriossa erilaisia kokeita ja demonstraatioita, joissa värit ovat keskeisessä roolissa.

Pomppivat molekyylit – Syntymäpäivillä pääset itse tekemään oman superpallon tai tutustumaan löllöliman kemiaan. 

Pakohuone - Kemian osastolla on tapahtunut erikoinen rikos: kaikki syntymäpäivien tarjoilut ovat mennyttä! Pakohuonesynttäreillä selvitetään yhdessä kadonneiden herkkujen mysteeri. Nämä synttärit sopivat 7.-9. -luokkalaisille ja korkeintaan 10 henkilön ryhmälle. 

 

Eikö paketeistamme löytynyt mieleistä? Ei hätää, ota yhteyttä kemianluokkagadolin@helsinki.fi ja rakennetaan teille oma mieleinen tiedejuhlapaketti.

 

The Amazing Race of Math – Seikkaile ympäri Kumpulan kampusta ja ratkaise tehtäviä Amazing race -hengessä! Tiimityöskentely ja hauskanpito ovat tässä matikkasuunnistuksessa ehdottoman tärkeitä. Vastausten dokumentointi tapahtuu tableteilla videoimalla tai valokuvaamalla.

Eikö teema ollut mieleinen? Ei hätää, ota yhteyttä Jenni Räsäseen ja rakennetaan teille oma mieleinen tiedejuhlapaketti.

Syntymäpäiväjuhlien hinnasto

1-10 osallistujaa (1 ohjaaja) 150 € / juhlat

11-20 osallistujaa (2 ohjaajaa) 300 € / juhlat

Hinnat sisätävät arvonlisäveron 24 %.

Kysy tarjousta yrityksellesi pikkujouluihin tai virkistyspäivään.

Järjestämme synttäreitä arki-iltaisin klo 16.30-18.30 tai klo 17.00-19.00 Kumpulan kampuksella. Synttäreitä voi varata puhelimitse tai sähköpostitse.

  • Varatessasi tiedejuhlia Kemianluokka Gadoliniin, ota yhteyttä puhelimitse 02941 40886 tai jätä soittopyyntö sähköpostitse kemianluokkagadolin@helsinki.fi.
  • Varatessasi tiedejuhlia Matikkaluokka Summamutikkaan, ota yhteyttä mieluiten sähköpostitse Jenni Räsänen

Jotta synttäreiden järjestäminen olisi vaivatonta, tässä vielä valmiit kutsupohjamme.

Lataa tästä kutsukortti tiedejuhliin Kemianluokka Gadolinissa.

Lataa tästä kutsukortti tiedejuhliin Matikkaluokka Summamutikassa.