Tiedejuhlat

Järjestämme eri-ikäisten seurueille tiedejuhlia pientä maksua vastaan. Tiedejuhlia on järjestetty vuodesta 2014 ja ne ovat osa tiedekasvatuksen kehittämis- ja tutkimushankkeita. Tiedejuhlien ohjaajat ovat pääosin Helsingin yliopiston opettajaopiskelijoita. Esillä olevat tiedejuhlapaketit on kehitetty pääosin osana opettajankoulutusta.

Suosittuja ovat esimerkiksi lasten tiedesyntymäpäivät ja yritysten tiedepajat osana virkistys- tai juhlapäiviä.

Tiedeluokissamme järjestät ikimuistoiset tiedejuhlat, kun pääset ystäviesi kanssa pukeutumaan valkoiseen tutkijan takkiin ja astumaan laboratorioomme tai heittäytymään Amazing Race of Math -matikkasuunnistuksen pariin!

Tarjolla on erilaisia valmiita tiedejuhlapaketteja eri aihealueiden mukaisesti. Mikäli mieleistä pakettia ei löydy, voimme myös räätälöidä juhlat vieraiden iän, toiveiden ja kiinnostusten mukaan.

Tiedejuhlissa opitaan ja oivalletaan uutta. Koulutettujen ohjaajien johdolla tutkiminen ja tutkimushaasteiden ratkominen on meillä ennen kaikkea hauskaa ja turvallista!

Tarjoilut tiedejuhlille tilaaja järjestää itse joko tuomalla omat tarjoilut tai tilaamalla ne yliopiston kiinteistössä sijaitsevasta ravintolasta Unicafe Chemicumista (kemiasynttärit) tai Unicafe Exactumista (matikkasynttärit). Ravintoloiden yhteystiedot löytyvät täältä. 

Unicafe Chemicum on koostanut tiedejuhlia varten kaksi valmista tarjoilupakettia, jotka voi heidän kauttaan tilata myös Exactumissa järjestettäviin matematiikkajuhliin.

Tiedejuhlapaketteja on tarjolla Kemianluokka Gadolinissa ja Matikkaluokka Summamutikassa.

Tiedejuhlat koostuvat ohjatusta osuudesta, jonka kesto on 1,5 tuntia, sekä tarjoiluhetkestä, johon varataan yleensä noin 30 minuuttia.

Gadolinissa järjestettävissä juhlissa ohjaaja voi toiveiden mukaan tehdä tarjoiluhetkessä tiedelimua tai hattaraa.  

Olemme koonneet alle erilaisia syntymäpäiväpaketteja. Nämä ovat hyvin sovellettavissa myös muihin juhliin tai virkistyspäiviin! Kaikki syntymäpäiväpakettimme soveltuvat 5-15 vuotiaille, ellei toisin mainita.  Tiedejuhliin vanhemmat, isovanhemmat  ja muut läheiset aikuiset ovat myös lämpimästi tervetulleita mukaan! Tarkemmat kuvaukset jokaisesta työohjeesta löydät täältä.

Maistuvat molekyylit – Syntymäpäivillä päästään sukeltamaan molekyyligastronomian saloihin, valmistamalla itse esimerkiksi jäätelö tai sorbettia. Tätä pakettia suosittelemme yli 9-vuotiaille.

Salapoliisi – Syntymäpäivillä päästään leikkimään salapoliisia ja ratkomaan salakirjoituksia kemian avulla.

Hyytävä kemia – Syntymäpäivillä päästään tutustumaan nestetypen ja kuivajään maailmaan.

Värikästä kemiaa – Syntymäpäivillä kyse on väreistä. Teemme laboratoriossa erilaisia kokeita ja demonstraatioita, joissa värit ovat keskeisessä roolissa.

Pomppivat molekyylit – Syntymäpäivillä pääset itse tekemään oman superpallon tai tutustumaan löllöliman kemiaan. 

Pakohuone - Kemian osastolla on tapahtunut erikoinen rikos: kaikki syntymäpäivien tarjoilut ovat mennyttä! Pakohuonesynttäreillä selvitetään yhdessä kadonneiden herkkujen mysteeri. Nämä synttärit sopivat 7.-9. -luokkalaisille ja korkeintaan 10 henkilön ryhmälle. 

Eikö paketeistamme löytynyt mieleistä? Ei hätää, ota yhteyttä ja rakennetaan teille oma mieleinen tiedejuhlapaketti.

 

The Amazing Race of Math – Seikkaile ympäri Kumpulan kampusta ja ratkaise tehtäviä Amazing Race -hengessä! Matikkasuunnistuksessa tarvitset muun muassa tiimityötaitoja ja iloista asennetta – reipasta seikkailumieltä unohtamatta. Tule seikkailemaan rastilta rastille ja ratkomaan mukaansatempaavia matikkapähkinöitä! 

Eikö teema ollut mieleinen? Ei hätää, ota yhteyttä ja rakennetaan teille oma mieleinen tiedejuhlapaketti.

Kun otat yhteyttä tiedejuhlien tiimoilta, kerrothan seuraavat tiedot: Kuinka monta juhlijaa on saapumassa paikalle? Minkä ikäisiä juhlijat ovat? Onko tiedejuhlille toivepäivämäärää? Otathan yhteyttä vähintään kolme viikkoa ennen toivomaasi ajankohtaa. 

Summamutikka kesälomailee kesä-elokuun, tällöin tiedejuhlia ei järjestetä. 

Hinnat sisätävät arvonlisäveron 24 %.

Kysy erikseen tarjousta työyhteisön pikkujouluihin tai virkistyspäivään.

Matematiikkajuhlien hinnasto

1-10 osallistujaa (1 ohjaaja) 150 € / juhlat

11-20 osallistujaa (2 ohjaajaa) 300 € / juhlat

Kemiajuhlien hinnasto

(28.1.2019 tehdyistä varauksista alkaen)

Osallistujien lukumäärä

Hinta

Osallistujien lukumäärä

Hinta

2-9 osallistujaa

135 €

16 osallistujaa

240 €

10 osallistujaa

180 €

17 osallistujaa

255 €

11 osallistujaa

187 €

18 osallistujaa

270 €

12 osallistujaa

192 €

19 osallistujaa

285 €

13 osallistujaa

202 €

20 osallistujaa

300 €

14 osallistujaa

217 €

21 osallistujaa

315 €

15 osallistujaa

233 €

22 osallistujaa

330 €

 

 

Järjestämme tiedejuhlia arki-iltaisin Kumpulan kampuksella. Kemianluokka Gadolinissa juhlia järjestetään klo 16.00-18.00 ja Matikkaluokka Summamutikassa klo 16.30-18.30 tai klo 17.00-19.00.

  • Kemianluokka Gadoliniin voit varata tiedejuhlia ja tarkastella vapaita päiviä sähköisen varauskalenterin kautta.  Kevätlukukauden 2020 aikana järjestettävien tiedejuhlien varauskalenteri aukeaa keskiviikkona 11.12. 

    Varaa tiedejuhlat Kemianluokka Gadoliniin täältä

    (Epäselvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse kemianluokkagadolin@helsinki.fi tai puhelimitse 02941 40886.)
     

  • Matikkaluokka Summamutikkaan voit varata tiedejuhlia ottamalla yhteyttä sähköpostitse Saara Lehtoon (saara.lehto@helsinki.fi). Ilmoitathan viestissäsi ylempänä mainitut tiedot.

Jotta synttäreiden järjestäminen olisi vaivatonta, tässä vielä valmiit kutsupohjamme.

  • Lataa tästä kutsukortti tiedejuhliin Kemialuokka Gadolinissa
  • Lataa tästä kutsukortti tiedejuhliin Matikkaluokka Summamutikassa