Tiedejuhlat
Tiedejuhlissa puetaan tutkijan takit päälle ja koetaan innostavia elämyksiä laboratoriossa tai halutessasi voit toteuttaa juhlat myös kotona virtuaalisen tiedejuhlamateriaalin avulla.
Tiedejuhlat

Tiedekasvatuksen tiedejuhlat voi varata tällä hetkellä Kemianluokka Gadoliniin. Tarjoamme valmiita eri aiheisia tiedejuhlapaketteja. Mikäli mieleistä pakettia ei löydy, voimme myös räätälöidä juhlat vieraiden iän, toiveiden ja kiinnostusten mukaan. Koulutettujen ohjaajien johdolla tutkiminen ja tutkimushaasteiden ratkominen on meillä ennen kaikkea hauskaa ja turvallista!

Tiedejuhlat koostuvat ohjatusta osuudesta, jonka kesto on 1,5 tuntia, sekä tarjoiluhetkestä, johon varataan yleensä noin 30 minuuttia.

Kemianluokka Gadolinin tiedejuhlat

Kemianluokka Gadoliniin voit varata tiedejuhlia ja tarkastella vapaita päiviä sähköisen varauskalenterin kautta

Olemme koonneet alle erilaisia syntymäpäiväpaketteja. Niitä voi soveltaa hyvin myös muihin juhliin tai virkistyspäiviin! Kaikki syntymäpäiväpakettimme soveltuvat 5-15 vuotiaille, ellei toisin mainita. Vanhemmat, isovanhemmat ja muut läheiset aikuiset ovat myös lämpimästi tervetulleita mukaan!

Kutsu ystäväsi mukaan juhliin kutsukorttipohjallamme

Maistuvat molekyylit – Syntymäpäivillä päästään sukeltamaan molekyyligastronomian saloihin, valmistamalla itse esimerkiksi jäätelö tai sorbettia. Tätä pakettia suosittelemme yli 9-vuotiaille.

Salapoliisi – Syntymäpäivillä päästään leikkimään salapoliisia ja ratkomaan salakirjoituksia kemian avulla.

Hyytävä kemia – Syntymäpäivillä päästään tutustumaan nestetypen ja kuivajään maailmaan.

Värikästä kemiaa – Syntymäpäivillä kyse on väreistä. Teemme laboratoriossa erilaisia kokeita ja demonstraatioita, joissa värit ovat keskeisessä roolissa.

Pomppivat molekyylit – Syntymäpäivillä pääset itse tekemään oman superpallon tai tutustumaan löllöliman kemiaan. 

Pakohuone - Kemian osastolla on tapahtunut erikoinen rikos: kaikki syntymäpäivien tarjoilut ovat mennyttä! Pakohuonesynttäreillä selvitetään yhdessä kadonneiden herkkujen mysteeri. Nämä synttärit sopivat 7.-9. -luokkalaisille ja korkeintaan 10 henkilön ryhmälle. 

Eikö paketeistamme löytynyt mieleistä? Ole yhteydessä ja rakennetaan teille oma mieleinen tiedejuhlapaketti.

Tarjoilut tiedejuhlille tilaaja järjestää itse joko tuomalla omat tarjoilut tai tilaamalla ne yliopiston kiinteistössä sijaitsevasta ravintolasta. Tilattavista tarjoiluista yhteydenotot voi lähettää Unicafen sähköpostiin.

Gadolinissa järjestettävissä juhlissa ohjaaja voi toiveiden mukaan tehdä tarjoiluhetkessä tiedelimua.  

Tiedejuhlien hinta riippuu osallistujamäärästä. Tiedejuhlissa on yksi ohjaaja, kun osallistujia on 2-8. Suuremmille osallistujamäärille tiedejuhliin osallistuu kaksi ohjaajaa. Maksimi osallistujamäärä juhliimme on 16 lasta.

Tiedejuhlien hinta 2-8 osallistujalle on 135 euroa. Yhdeksän osallistujan juhlat maksavat 180 euroa ja hinta nousee osallistujien määrän mukaisesti. Maksu käytetään ohjaajien palkkaan sekä materiaalikuluihin.

Osallistujien lukumäärä / Hinta

2-8 / 135 €
9    / 180 €
10  / 185 €
11  / 195 €
12  / 200 €
13  / 210 €
14  / 215 €
15  / 225 €
16  / 230 €

Peruutusehdot: Juhlien peruminen tai muutokset osallistujamääriin tulee tehdä viimeistään kahta viikkoa ennen juhlia. 

Vir­tu­aa­li­synttärit

Virtuaalitiedesynttärien avulla voi järjestää tiedejuhlat kotioloissa tarinallisen videomateriaalin avustuksella. Paketti sisältää ohjeet kolmeen hauskaan aktiviteettiin, jotka on helppo toteuttaa turvallisesti kotoa löytyvillä tarvikkeilla. Kaikki aktiviteetit on testattu Kemianluokka Gadolinin opintokäynneillä ja tiedejuhlilla. Virtuaalisynttärit sopivat n. 6-10 -vuotiaille ja ohjaajana voi toimia esimerkiksi oma huoltaja, isovanhempi, vanhempi sisarus tai muu tuttu aikuinen. Maksutonta ohjepakettia voidaan käyttää kotona, koulussa tai vaikkapa kerhossa.

Virtuaalitiedesynttäripaketti koostuu synttäreillä katsottavasta videosta ja ohjaajalle suunnatusta ohjeesta. Mukaansatempaavan videon kautta synttäreille saapuu savuavan paketin kanssa yllättävä vieras, joka innostaa synttärivieraita tekemään tutkimuksia sekä kertoo kiinnostavia yksityiskohtia töihin liittyvästä kemiasta. Ohjaajan tehtäväksi jää alkuvalmistelujen tekeminen, sekä videon pysäyttäminen tutkimusten ajaksi. Ohjaajien tueksi koostetusta ohjeesta käy ilmi, mitä tarvikkeita tutkimuksissa tarvitaan sekä annetaan vinkkejä lasten oivaltamisen tukemiseen.

Tiedesynttärien pitämiseen tarvittavat virtuaaliset materiaalit voi kuka tahansa tilata. Tilaajilta toivomme palautteen antamista. Virtuaalisynttäreitä toteuttaneiden lasten ja aikuisten kokemuksia ja arvokkaita palautteita tullaan hyödyntämään kehitystyössä.

Katso myös