Hae Soc&kom:iin

Soc&Komin yhteiskuntatieteiden kandidaattiohjelmassa voit opiskella journalismia ja viestintää, oikeustiedettä, sosiaalipsykologiaa, sosiaalityötä ja sosiaalipolitiikkaa, sosiologiaa tai valtio-oppia.
Tutkinnot

Soc&komin yhteiskuntatieteiden kandiohjelmassa voi suorittaa valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon. Koulutus on kolmevuotinen, ja sekä opetus- että tutkintokieli on ruotsi. Kandidaatintutkinnon suoritettuaan opiskelija voi jatkaa opintoja Soc&komin ja valtiotieteellisen tiedekunnan yhteisessä yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmassa tai hakea muihin maisteriohjelmiin. 

Jos olet jo suorittanut jonkin alemman korkeakoulututkinnon, sinulla on mahdollisuus hakea suoraan yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmaan.  

Koulutusohjelmat

Soc&kom on vastuussa yhdestä kandiohjelmasta ja yhdestä maisteriohjelmasta.  

Yhteiskuntatieteiden kandiohjelma (kandidatprogrammet i samhällsvetenskaper) on monitieteinen ohjelma. Voit erikoistua journalistiikkaan ja viestintään, oikeustieteeseen, sosiaalipsykologiaan, sosiaalityöhön ja sosiaalipolitiikkaan, sosiologiaan tai valtiotieteeseen (erityisesti hallintotieteeseen).  

Yhteiskuntatieteiden kandiohjelma tarjoaa kaksi opintosuuntaa, joista toisessa tarkastellaan yhteiskuntatieteitä laajasti ja toisessa keskitytään sosiaalityöhön ja sosiaalipolitiikkaan. 

Yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmassa voit erikoistua viiten eri tieteenalaan: journalistiikkaan ja viestintään, sosiaalipsykologiaan, sosiaalityöhön ja sosiaalipolitiikkaan, sosiologiaan tai valtiotieteeseen 

Opinnot on suunniteltu niin, että opinnot pystyy suorittamaan kahdessa lukuvuodessa. 

Koulutusohjelmien opetus perustuu tieteenalojen ja tutkimusyksiköiden tutkimukseen.   

Näin haet

Yhteishaun hakulomakkeella haet kandidaattiopintoihin. Tarkista, että valitset lomakkeelle oikean vaihtoehdon, sillä hakukohteita ei voi vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen.  

Jos suoritat valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon Svenska social- ja kommunalhögskolan:issa, sinulla on automaattisesti oikeus jatkaa yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmaan. 

Sinun ei tarvitse kirjautua järjestelmään, kun teet hakemuksen. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Viesti sisältää linkin, jonka kautta voit lisätä ja poistaa hakukohteita ja muuttaa hakukohteiden järjestystä hakuaikana. Jos sinulla on verkkopankkitunnukset, sähköinen henkilökortti tai mobiilivarmenne, voit käyttää myös Oma Opintopolku -palvelua. Palvelussa voit muokata lomakettasi hakuaikana, päivittää yhteystietojasi, tarkistaa valinnan tuloksen ja ottaa opiskelupaikan vastaan. 

Jos haluat muokata hakulomakettasi mutta et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua etkä sähköpostilinkkiä, ota yhteyttä sen korkeakoulun hakijapalveluihin, johon haet. 

Hakulomakkeen voi täyttää vain kerran. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja teet useita hakemuksia, niistä viimeinen jää voimaan. 

Kielitaidon osoittaminen

Svenska social-och kommunalhögskolaniin hakevilla on oltava hyvä ruotsin kielen taito. Kielitaito tarkistetaan jo hakuvaiheessa. 

Ruotsiksi opiskeleville suomenkielisille opiskelijoille tarjotaan tukea kielikurssien ja mentorointiohjelman muodossa.

 

Yhteiskuntaopin aineenopettaja

Soc&komissa voi suorittaa yhteiskuntaopin opinnot toisena opetusaineena (60 op). Yhdessä opettajan pedagogisten opintojen kanssa nämä opinnot antavat kelpoisuuden toimia perusopetuksen opetustehtävissä ruotsiksi.