Mukaan tutkimukseen?

Jälkilevytutkimukseen voivat osallistua Helsingin kaupungin alueen peruskoulut ja lukiot.

Toimitamme ryhmälle tarpeelliset materiaalit ja kulutustavarat ja käymme pitämässä tutkimuksen esittelytilaisuuden. Halukkaat opettajat voivat ottaa yhteyttä Tuomas Aiveloon. Myös muut ryhmät voivat ilmoittaa halukkuuteensa ja mahdollisuuksien mukaan voimme ottaa mukaan tutkimukseen.

Helsingin kaupunkirottaprojektissa voi myös tehdä opinnäytetyön esimerkiksi biologian, kasvatustieteen ja ympäristöpolitiikan alalla. Mahdollisia projekteja biologian puolella ovat rottien populaatioekologiaan, käyttäytymisekologiaan ja tautiekologiaan liittyvät aiheet ja kansalaistieteen käyttö aineiston keräämiseen. Kasvatustieteen puolella olemme kiinnostuneita kansalaistiedeprojektiin osallistumisen vaikutuksista oppimiseen, koululaisten ja lukiolaisten luonto- ja eläinsuhteista, kaupunkiympäristön käytöstä opetukseen ja rottien roolista osana kaupunkiekosysteemiä. Ympäristöpolitiikassa ensisijainen kiinnostuksemme on rottientorjunnan päätöksentekoprosesseissa, eri toimijoiden yhteistyössä ja rotan roolissa torjuntatoimien kohteena. Projektilla ei ole tällä hetkellä rahoitusta maksaa graduntekijöille tai varaa palkata väitöskirjantekijöitä. Biologian tai kasvatustieteen graduista kiinnostuneet ihmiset voivat ottaa yhteyttä Tuomas Aiveloon ja ympäristöpolitiikan graduista kiinnostuneet Nina V. Nygreniin.

Kiinnostuneet väitöskirjaa suunnittelevat opiskelijat voivat ottaa yhteyttä Tuomas Aiveloon ja kartoitamme millä mahdollisuuksin rahoitusta voi hakea.