Kustannukset

Tohtoripromootio on juhlana ainutkertainen ja hieno tapa juhlistaa saavutettua tutkintoa. Osallistumismaksut kattavat alle puolet promootion todellisista järjestelykustannuksista, joten kolmen päivän juhlallisuudet ovat hinnaltaan kohtuulliset. Yliopisto tukee promootiota huomattavalla summalla, minkä lisäksi promootiota tukevat lahjoittajat.

Promootiojuhlallisuuksiin 18.-20.5. kaikkineen sisältyy juhlallinen promootioakti ja rehtorin vastaanotto, kaksi istuvaa juhlaillallista, tanssiaiset buffet-illallisineen ja yökulkueineen, promootioretki buffet-lounaineen, sekä muut järjestelykustannukset, promootiodiplomi ja -matrikkeli ja promootion jälkeen julkaistava juhlakirja.

Osallistumisvaihtoehdot ja -maksut

Promovendit osallistuvat promootioon tavallisesti puolisonsa tai muun seuralaisen kanssa. Jos promovendi osallistuu promootiojuhlallisuuksiin seuralaisensa kanssa (avec), promootion osallistumismaksu on 550 euroa. Mikäli pariskunnasta molemmat promovoidaan, he maksavat kumpikin yksittäisen promovoitavan maksun, joka on 320 euroa. Jos seuralainen osallistuu promootioaktin lisäksi ainoastaan tanssiaisiin, mutta ei muuhun ohjelmaan, osallistumismaksu on 470 euroa.

Promootioon voi osallistua myös ilman seuralaista (solo). Jos promovendi osallistuu promootiojuhlallisuuksiin yksin, osallistumismaksu on 320 euroa.

Promovendin on mahdollista osallistua ainoastaan promootioaktiin ja aktiharjoitukseen, jolloin promootiomaksu on 100 euroa yksin tai seuralaisen kanssa. Promootioon voi osallistua myös poissaolevana (absens), jolloin promovendi saa nimensä ja tietonsa promootiomatrikkeliin sekä oikeuden käyttää tohtorinarvonsa mukaisia akateemisia arvomerkkejä. Promootiomaksu myös poissaolevana promovoitavalta on 100 euroa.

Promovoitavien osallistumismaksut ovat siis:
  • koko promootio seuralaisen kanssa (avec) 550 e
  • koko promootio, mutta seuralainen osallistuu vain aktiin ja tanssiaisiin 470 e
  • koko promootio ilman seuralaista (solo) 320 e
  • vain promootioakti ja aktiharjoitus 100 e
  • poissaolevana promovointi (absens) 100 e

Huomioithan, että osallistumismaksun lisäksi kustannuksia aiheutuu promootion tarkan pukukoodin täyttävien asujen sekä tohtorinhatun ja -miekan hankinnasta.

Aiemmin promovoitujen ja dosenttien osallistuminen

Jossakin eläinlääketieteellisen tiedekunnan aiemmassa promootiossa promovoidut tohtorit ja tiedekunnan dosentit voivat halutessaan osallistua promootioaktiin ja -tanssiaisiin yksin tai seuralaisen kanssa. Aktiin osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ilmoittautumisen. Promootiotanssiaisten illalliskortti maksaa 150 euroa / hlö.

Lisäksi promootioon kutsutaan vieraita, kuten esimerkiksi yliopiston johtoa ja tiedekunnan professorit. Heille lähetetään henkilökohtainen kutsu ilmoittautumisohjeineen sähköpostitse.