Tohtorinhatun ja -miekan hankinta

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan promootiossa kaikki promovoitavat käyttävät samaa mustaa tohtorinhattua, jossa on tiedekunnan käärmetunnus. Tämä koskee sekä sekä eläinlääketieteen tohtoreita että filosofian tohtoreita.

Tälle sivulle on listattu tohtorinhattuja ja -miekkoja myyviä liikkeitä. Tohtorinhattu on hyvä tilata mahdollisimman varhain. Kysynnästä riippuen toimitusajat voivat vaihdella yhdestä jopa kuuteen kuukauteen. Keväällä 2023 järjestetään useita promootioita ja hattuliikkeet voivat ruuhkautua.

Tarkista hintatiedot ja toimitusajat suoraan myyjiltä, sillä promootiotoimikunta ei vastaa sivustolle koottujen tietojen paikkansa pitävyydestä.

Promootioon ei voi osallistua läsnäolevana promovendina ilman tohtorinhattua ja -miekkaa.

Promootiossa voi halutessaan käyttää lainattua tohtorinhattua, kunhan se on oikeanlainen, eli hattu on musta ja siinä on tiedekunnan käärmetunnus. Hatun on myös oltava sopivan kokoinen. Yliopistolla on rajallinen määrä tohtorinmiekkoja, joita se lainaa promootioiden osallistujille, joilla ei ole omaa miekkaa.

Tohtorinmiekkaan kaiverrutetaan tavallisesti promovoitavan tohtorin nimi ja promootiopäivä, joka kevään promootiossa on 19.5.2023.

Ateljee Lyoléne

Tohtorinhattujen hinta 560 € sisältäen mittauksen, lyyran ja säilytyslaatikon. 
Sijainti Helsingissä, mutta hattu voidaan tarvittaessa tilata myös etätilauksena.

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

E.R. Wahlman Oy

Tohtorinhattujen hinta on 745 € tehdasvalmisteisella laatikolla. Käsin tehdyn laatikon hinta on hattutilauksen yhteydessä 85 €. Päänmittaukset E.R. Wahlmanin liikkeessä Helsingin Sofiankadulla ti-pe 10-17 ja la 10-14.

Päivitys 24.2.: Wahlman ei ota enempää hattutilauksia keväälle 2023.

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

Hattuateljee Memmu Lankila

Tohtorinhatun hinta 649 €, sisältäen mittauksen, lyyran, arvonlisäveron, nimikoinnin sekä säilytyslaatikon. Mittaustilaisuuden järjestäminen Viikissä onnistuu, jos tilaisuuteen osallistuu vähintään viisi promovendia. 

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

Melanders Hattfabrik

Tohtorinhatun hinta 699 €. Hintaan sisältyvät tiedekunnan lyyra, säilytyslaatikko, mittaus formaattorin avulla ja toimitus. Toimitusaika on n. 5 viikkoa. Mittauksia jatkuvasti ympäri Suomen. 

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

Tohtorinhatut Harvest EB 

Tohtorinhattujen hinta 615 €, sis. lyyran, säilytyskotelon ja toimituksen. 
Tilaukset 14.1.2023 mennessä, kiireelliset tilaukset vielä 15.3.2023 asti. 
Mittaukset Helsingin keskustassa Seremonia Oy, Pohjoinen Makasiinikatu 7, 00130 Helsinki, puh. 09177224 ajanvaraus mittaukseen. Yhteistyöliikkeitä myös muissa kaupungeissa, tiedot nettisivuilla, palvelumaksu liikkeeseen. Myös tohtorinhatun vuokrausmahdollisuus.

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

E.R. Wahlman Oy

Tohtorinmiekat hattutilauksen yhteydessä 385€ + kaiverrus 15€, erikseen 415€ + 15€.

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

Kultasepänverstas Au-Holmberg Oy 

Miekkojen hinta 313 € (joko 85 cm tai 95 cm) sisältäen kaiverruksen, Helsingin yliopiston embleemin 24 karaatin kultauksella, vyölenkin sekä kankaisen suojapussin ja suojakotelon.

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

Melanders Hattfabrik

Saksalaiset WKC Solingen  -tohtorinmiekat 430 €.

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

Tohtorinhatut Harvest EB

Tohtorinhattujen lisäksi myös miekkoja kaiverruksella.

Lue lisää myyjän verkkosivuilta

Yliopistolla on rajallinen määrä tohtorinmiekkoja, joita se lainaa promootion osallistujille. Jos haluat lainata miekan, mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä.