Alumnit

Lääketieteellisen tiedekunnan alumneja ovat kaikki tiedekunnasta tutkinnon saaneet sekä nykyiset ja entiset vaihto-opiskelijat ja työntekijät. Tavoitteenamme on luoda laaja, eri-ikäisistä alumneista koostuva yhteisö. Alumnius on yhteenkuuluvuutta, kollegiaalisuutta ja ylpeyttä omasta opinahjosta. Alumnina olet mukana rakentamassa Helsingin yliopiston ja lääketieteellisen tiedekunnan menestystarinaa.

Helsingin yliopiston monipuoliseen alumnitoimintaan voit tutustua yliopiston alumnisivuilla.

Lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivää juhlistetaan seuraavan kerran Meilahden kampuksella 29.1.2020. Päivän ohjelmaan kuuluu rento aamupalatapaaminen Terkko Health Hubissa tuoreen tutkimuksen ja innovaatioiden parissa. Iltapäivän virallinen ohjelma Biomedicum 1 - tiloissa tarjoaa tieteellistä ja musiikillista inspiraatioita, tiedekunnan ajankohtaiskuulumisia sekä eläkkeelle siirtyneiden professorien esittelyä. Tilaisuuden lopussa julkistetaan lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2020! Lue lisää

Ilmoittautumislomake vuosipäivään on nyt auki!

Täältä löydät tunnelmakuvia edellisestä, vuoden 2019 vuosipäivästä.

Tiedekunnassamme on perinteikkäästi haluttu antaa tunnustusta aktiivisesti yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tiedekunnan alojen kehittämisessä mukana olevalle alumnille Vuoden Alumni -tunnustuksen muodossa. Tunnustuksen saavaa henkilöä kuvastaa se, että hän on omien rooliensa kautta tehnyt yhteiskunnallisesti merkittävää työtä ja on tätä kautta kehittänyt lääketieteellisen tiedekunnan alojen vuorovaikutusta yhteiskuntaan.

Kiitos kaikille oman ehdokkaansa ilmiantaneille! Lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2020 tullana julkistamaan 29.1.2020 tiedekunnan vuosipäivässä, jonne pääset ilmoittautumaan tämän lomakkeen kautta.
 

Luo yhteys yliopistoon ilmoittautumalla Helsingin yliopiston alumniksi.

Hyödynnä alumniutesi! Pysy skarppina lukemalla tiedeuutisia, verkostoidu monialaisesti tapahtumissa, syvennä osaamistasi täydennyskoulutuksessa. Valitse itsellesi sopiva tapa osallistua. Yhdessä olemme Suomen suurin asiantuntijaverkosto. Mukana meitä on jo yli 30 000.

Tervetuloa kuulemaan Meilahden kampuksen ajankohtaisasioista AMCH-aamupäivän merkeissä.

Ajankohtaisaamu 29.11.2019 klo 8-9 (kahvit klo 7.45 alkaen), Haartman-insituutti, ls 1 (Haartmaninkatu 3)
Helsingin yliopisto ja HUS järjestävät yhteisen tilaisuuden kertoen kampuksen toimijoiden tilannekatsauksen sekä virittäen tämän jälkeen osallistujat keskusteluun opetuksen nykytilasta ja tulevaisuudesta yliopistosairaalaympäristössä.

Tilaisuutta tulee olemaan mahdollista seurata myös striimattuna, striimauslinkki: https://vimeo.com/362508999 (huom! seuraaminen vaatii Chrome tai Firefox -selaimen

 

AMCH -aamupäivä 10.5.2019. klo 8-9 (kahvit klo 7.30 alkaen) Kevätkaudella AMCH kutsui osallistujat Biopankkiasioiden äärelle. Tarjolla oli ajankohtaiskatsaus Suomen ja Helsingin Biopankkien toimintaan sekä mahdollisuuksiin. Mukana tilaisuudessa Helsingin Biopankin johtaja Kimmo Pitkänen sekä FINBB toimitusjohtaja Marco HautalahtiTilaisuuden striimauslinkki

AMCH-aamupäivä, juhlatilaisuus 14.12. klo 8-9 (kahvit 7.30 alkaen)
Tilaisuudessa kuulimme Meilahden kampuksen ajankohtaisasioita. Tilaisuus järjestettiin Biomedicum 1 luentosalissa 3. AMCH-aamupäivässä esittäytyi uusi HUS:n toimitusjohtaja ja keskusteltiin Helsingin yliopiston ja HUSin yhteistyön tulevaisuudesta.

AMCH -aamupäivä 14.9. klo 8-9 - vieraana ylin sote-virkamies Päivi Nerg
Näkökulmana SOTE-uudistuksen nykytila, perusteet ja näkökulmat eri toimijoiden taholta. Vieraaksi saimme hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nergin Valtiovarainministeriöstä. Nerg toimii sote- ja maakuntauudistuksen ylimpänä virkamiehenä.

Tilaisuus järjestettiin Biomedicum 1 luentosalissa 1 klo 8-9. Aamukahvi tarjolla salin ulkopuolella klo 7.30 alkaen. Alla kuvatunnelmia aamupäivästä, jota seurattiin ahkerasti myös livestriimauksen kautta.

 

 

Uudet dosentit äänessä 6.11.2019 Meilahdessa

Lääketieteellinen tiedekunta järjestää Uudet dosentit äänessä -tilaisuuden Meilahden kampuksella, Biomedicum 1 luentosalissa 3 (Haartmaninkatu 8) ke 6.11.2019. Tutustu alla olevasta linkistä ohjelmaan.

Studia Medicina -luentosarja

Lääketieteellinen tiedekunta järjestää yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Biomedicum Helsinki -säätiön kanssa Studia Medicina -luentosarjaa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Eri teemoihin keskittyviä luentotilaisuuksia järjestetään noin kahden kuukauden välein syys- ja kevätlukukaudella. Luennoista tiedotetaan järjestäjien verkkosivuilla sekä lehti-ilmoituksella. Lisätietoa Studia Medicinasta: kirsi.varmo@hus.fi.

Tapahtumat Biomedicumilla
Biomedicum Meilahdessa toimii näyttämönä monille eri konferensseille, väitöstilaisuuksille ja seminaarisarjoille. Päivitetty Biomedicumin tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Lääketieteellisen tiedekunnan ja HUSin yhdessä järjestämä Päättäjät kohtaavat professorit -tilaisuus kokosi yhteen akateemisia avainhenkilöitämme sekä vaikuttajia. Esimerkkien avulla nostettiin esiin Meilahden tutkimusta, opetusta sekä uusia innovaatioita.

Lue lisää tilaisuudesta.

Nyt voit antaa tukesi Helsingin yliopiston lääketieteelliselle tutkimukselle lahjoittamalla tekstiviestillä (10 €)

Lähetä viesti: LÄÄKETIEDE
numeroon: 16499

Saat vastausviestin vahvistukseksi.

--

Lääketieteen tukeminen on mahdollista myös laajempien lahjoitusten muodossa. Lisätietoa eri lahjoitusmuodoista.
Rahastolahjoittaminen on mahdollista nyt myös helposti sähköisen lahjoituslomakkeen kautta. Lääketieteen rahastoon lahjoittaminen onnistuu ko. sivustolla valitsemalla sivuilla lahjoituskohteeksi 'Rahastolahjoitukset' ja rahastoksi 'Lääketieteen rahasto'.

Helsingin yliopiston lääketieteellisellä tiedekunnalla on käynnissä sarja: Muotokuva valokeilassa. Tässä sarjassa esitellään monipuolisesti tiedekunnan lukuisia eri muotokuvia.