Alumnit

Lääketieteellisen tiedekunnan alumneja ovat kaikki nykyiset ja entiset opiskelijat ja työntekijät. Tavoitteenamme on luoda laaja, eri-ikäisistä alumneista koostuva yhteisö. Alumnius on yhteenkuuluvuutta, kollegiaalisuutta ja ylpeyttä omasta opinahjosta. Alumnina olet mukana rakentamassa Helsingin yliopiston ja lääketieteellisen tiedekunnan menestystarinaa.

Helsingin yliopiston monipuoliseen alumnitoimintaan voit tutustua yliopiston alumnisivuilla.

Luo yhteys yliopistoon ilmoittautumalla Helsingin yliopiston alumniksi. Voit myös liittyä Helsingin yliopiston Alumniyhdistykseen.

Hyödynnä alumniutesi! Pysy skarppina lukemalla tiedeuutisia, verkostoidu monialaisesti tapahtumissa, syvennä osaamistasi täydennyskoulutuksessa. Valitse itsellesi sopiva tapa osallistua. Yhdessä olemme Suomen suurin asiantuntijaverkosto. Mukana meitä on jo lähes 30 000.

Lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivää tullaan julistamaan seuraavan kerran Meilahden kampuksella 30.1.2019. Kannattaa jo nyt merkitä ajankohta kalenteriin, ilmoittautuminen aukeaa loka-marraskuussa 2018!

Edellisen kerran Lääketieteellinen tiedekunta juhlisti vuosipäiväänsä 31.1.2018 Biomedicum 1 tiloissa Meilahden kampuksella. Käy lukemassa lisätietoja täältä ja tutustu tapahtuman jälkeen nostettaviin tunnelmapaloihin samalla sivustolla. Tiedekunnan Vuoden Alumni 2018 julkistettiin vuosipäivässä!

Tervetuloa kuulemaan Meilahden kampuksen ajankohtaisasioista AMCH-aamupäivän merkeissä.

AMCH-aamupäivä, juhlatilaisuus 14.12. klo 8-9 (kahvit 7.30 alkaen)
Tilaisuudessa tullaan kuulemaan Meilahden kampuksen ajankohtaisasioita. Tilaisuus järjestetään Biomedicum 1 luentosalissa 3. AMCH-aamupäivässä esittäytyy uusi HUS:n toimitusjohtaja ja keskustellaan Helsingin yliopiston ja HUSin yhteistyön tulevaisuudesta.

AMCH -aamupäivä 14.9. klo 8-9 - vieraana ylin sote-virkamies Päivi Nerg
Näkökulmana SOTE-uudistuksen nykytila, perusteet ja näkökulmat eri toimijoiden taholta. Vieraaksi saimme hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nergin Valtiovarainministeriöstä. Nerg toimii sote- ja maakuntauudistuksen ylimpänä virkamiehenä.

Tilaisuus järjestettiin Biomedicum 1 luentosalissa 1 klo 8-9. Aamukahvi tarjolla salin ulkopuolella klo 7.30 alkaen. Alla kuvatunnelmia aamupäivästä, jota seurattiin ahkerasti myös livestriimauksen kautta.

 

AMCH -aamupäivä 10.5.2019. klo 8-9 (kahvit klo 7.30 alkaen)
Kevätkaudella AMCH kutsuu ajankohtaiseen aamupäivätilaisuuteen pe 10.5.2019 klo 8-9 (kahvit tarjolla klo 7.30 alkaen). Tarkempi tilaisuuden ohjelma tarkentuu keväällä 2019 ja päivitetään tälle sivulle. Kannattaa kuitenkin merkitä jo nyt ajankohta kalenteriin!

Kirjailijavierailu Meilahdessa 17.10.
Lux Humana -työryhmä järjestää kirjailijavierailun Meilahdessa klo 17-19. Tilana Seminaarihuone 1-2, P. kerros. Kollega Kati Juva on kirjoittanut kirjan isoisästään Simo Brofeldtista (1892−1942), joka oli Marskin luottokirurgi. Häen tulee keskustelemaan yleisön kanssa kirjastaan.

Halutessasi voit ilmoittaa kiinnostuksestasi FB-tapahtuman sivulla.

Biopankkitutkimuksen läpimurtoja 30.10.
Tervetuloa kuulemaan esimerkkien kautta biopankkitutkimuksen saavutuksista. Tilaisuus järjestetään klo 16-18 Biomedicum 1 luentosalissa 1. Puhujina mm. farmakogenetiikan professori, ylilääkäri Mikko Niemi (HY, HUSLAB), professori/tutkimusvaradekaani ja osastonylilääkäri Marjukka Myllärniemi (HY, HUS Sydän- ja keuhkokeskus), Helsingin Biopankin tieteellinen johtaja, professori Olli Carpen sekä neurologian professori ja linjajohtaja Mika Niemelä (HUS Neurokeskus).

Uudet dosentit äänessä 7.11.2018
Tiedekunnan uudet dosentit ovat äänessä Meilahden kampuksella (Biomedicum 1, luentosali 3) klo 15.00-17.15. Lataa ohjelma alta.

Tiedekunnan vuosipäivää juhlistetaan seuraavan kerran 30.1.2019!
Tilaisuudessa tullaan kuulemaan tiedekunnan kokeneita ja uusia asiantuntijoita, viettämään aikaa verkostoituen ja kulttuuriin tutustuen. Varaa ajankohta jo nyt kalenteriisi ja pysy kuulolla, ilmoittautuminen alkaa loppuvuodesta! Täällä tunnelmia viime vuosipäivästä.

Studia Medicina -luentosarja
Lääketieteellinen tiedekunta järjestää yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Biomedicum Helsinki -säätiön kanssa Studia Medicina -luentosarjaa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Eri teemoihin keskittyviä luentotilaisuuksia järjestetään noin kahden kuukauden välein syys- ja kevätlukukaudella. Luennoista tiedotetaan järjestäjien verkkosivuilla sekä lehti-ilmoituksella. Lisätietoa Studia Medicinasta: kirsi.varmo@hus.fi.

Tapahtumat Biomedicumilla
Biomedicum Meilahdessa toimii näyttämönä monille eri konferensseille, väitöstilaisuuksille ja seminaarisarjoille. Päivitetty Biomedicumin tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Lääketieteellisen tiedekunnan ja HUS:n yhdessä järjestämä Päättäjät kohtaavat professorit -tilaisuus kokosi yhteen akateemisia avainhenkilöitämme sekä vaikuttajia. Esimerkkien avulla nostettiin esiin Meilahden tutkimusta, opetusta sekä uusia innovaatioita.

Lue tilaisuudesta lisää täältä.

Lääketieteellinen tiedekunta on vuodesta 2011 alkaen valinnut tiedekunnan Vuoden Alumnin.

Tiedekunnan Vuoden Alumni 2018 on infektiosairauksien professori Anu Kantele. Tutustu aiempiin tiedekunnan Vuoden Alumneihin täällä.

Nyt voit antaa tukesi Helsingin yliopiston lääketieteelliselle tutkimukselle lahjoittamalla tekstiviestillä (10 €)

Lähetä viesti: LÄÄKETIEDE
numeroon: 16499

Saat vastausviestin vahvistukseksi.

--

Lääketieteen tukeminen on mahdollista myös laajempien lahjoitusten muodossa. Lisätietoa eri lahjoitusmuodoista löydät täältä.
Rahastolahjoittaminen on mahdollista nyt myös helposti sähköisesti. Lääketieteen rahastoon lahjoittaminen onnistuu ko. sivustolla valitsemalla sivuilla lahjoituskohteeksi 'Rahastolahjoitukset' ja rahastoksi 'Lääketieteen rahasto'.