Alumnit

Lääketieteellisen tiedekunnan alumneja ovat kaikki tiedekunnasta tutkinnon saaneet sekä nykyiset ja entiset vaihto-opiskelijat ja työntekijät. Tavoitteenamme on luoda laaja, eri-ikäisistä alumneista koostuva yhteisö. Alumnius on yhteenkuuluvuutta, kollegiaalisuutta ja ylpeyttä omasta opinahjosta. Alumnina olet mukana rakentamassa Helsingin yliopiston ja lääketieteellisen tiedekunnan menestystarinaa.

Helsingin yliopiston monipuoliseen alumnitoimintaan voit tutustua yliopiston alumnisivuilla.

Lääketieteellinen tiedekunta kutsuu tiedekunnan toimijat, alumnit ja muut sidosryhmät, sekä laajemmin yhteiskunnan sosiaali- ja terveysalan toimijat yhteen ajankohtaisen aiheen ääreen. Haartman-instituutin luentosalissa 1 klo 16-18 järjestettävä Terveys, talous ja tulevaisuus -keskustelufoorumi pureutuu keskustelemaan terveystaloustieteen osaamisen merkityksestä yhteiskunnalle ja siitä, miten tämän sektorin osaamista yhteistyössä pystytään vahvistamaan. Lue lisää ja ilmoittaudu

Lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivää juhlistettiin Meilahden kampuksella 29.1.2020. Päivän ohjelmaan kuului rento aamupalatapaaminen Terkko Health Hubissa tuoreen tutkimuksen ja innovaatioiden parissa. Iltapäivän virallinen ohjelma Biomedicum 1 - tiloissa tarjosi tieteellistä ja musiikillista inspiraatioita, tiedekunnan ajankohtaiskuulumisia sekä eläkkeelle siirtyneiden professorien esittelyä. Tilaisuuden lopussa julkistettiin lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2020! Lue lisää ja katso kuvagalleria

Täältä löydät tunnelmakuvia edellisestä, vuoden 2019 vuosipäivästä.

Luo yhteys yliopistoon ilmoittautumalla Helsingin yliopiston alumniksi.

Hyödynnä alumniutesi! Pysy skarppina lukemalla tiedeuutisia, verkostoidu monialaisesti tapahtumissa, syvennä osaamistasi täydennyskoulutuksessa. Valitse itsellesi sopiva tapa osallistua. Yhdessä olemme Suomen suurin asiantuntijaverkosto. Mukana meitä on jo yli 30 000.

Tervetuloa kuulemaan Meilahden kampuksen ajankohtaisasioista Meilahden Ajankohtaisaamunn (ent. AMCH-aamupäivä) merkeissä.

Seuraava ajankohtaisaamu tullaan järjestämään syksyllä 2020
Ajankohtaisaamun aihe sekä tarkka ajankohta ja paikka vahvistuvat myöhemmin. Tilaisuuden alussa kuulemme perinteisesti HY lääketieteellisen tiedekunnan ja HUSin ajankohtaiskatsauksen.

Ajankohtaisaamu 29.11.2019 klo 8-9 (kahvit klo 7.45 alkaen), Haartman-insituutti, ls 1 (Haartmaninkatu 3)
Viimeisimmässä Ajankohtaisaamussa Helsingin yliopisto ja HUS järjestivät yhteisen tilaisuuden kertoen kampuksen toimijoiden tilannekatsauksen sekä virittäen tämän jälkeen osallistujat keskusteluun opetuksen nykytilasta ja tulevaisuudesta yliopistosairaalaympäristössä.

Tilaisuuden striimauslinkki: https://vimeo.com/362508999 (huom! seuraaminen vaatii Chrome tai Firefox -selaimen

 

AMCH -aamupäivä 10.5.2019. klo 8-9 (kahvit klo 7.30 alkaen) Kevätkaudella AMCH kutsui osallistujat Biopankkiasioiden äärelle. Tarjolla oli ajankohtaiskatsaus Suomen ja Helsingin Biopankkien toimintaan sekä mahdollisuuksiin. Mukana tilaisuudessa Helsingin Biopankin johtaja Kimmo Pitkänen sekä FINBB toimitusjohtaja Marco HautalahtiTilaisuuden striimauslinkki

AMCH-aamupäivä, juhlatilaisuus 14.12. klo 8-9 (kahvit 7.30 alkaen)
Tilaisuudessa kuulimme Meilahden kampuksen ajankohtaisasioita. Tilaisuus järjestettiin Biomedicum 1 luentosalissa 3. AMCH-aamupäivässä esittäytyi uusi HUS:n toimitusjohtaja ja keskusteltiin Helsingin yliopiston ja HUSin yhteistyön tulevaisuudesta.

AMCH -aamupäivä 14.9. klo 8-9 - vieraana ylin sote-viranhaltija Päivi Nerg
Näkökulmana SOTE-uudistuksen nykytila, perusteet ja näkökulmat eri toimijoiden taholta. Vieraaksi saimme hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nergin Valtiovarainministeriöstä. Nerg toimii sote- ja maakuntauudistuksen ylimpänä virkamiehenä.

Tilaisuus järjestettiin Biomedicum 1 luentosalissa 1 klo 8-9. Aamukahvi tarjolla salin ulkopuolella klo 7.30 alkaen. Alla kuvatunnelmia aamupäivästä, jota seurattiin ahkerasti myös livestriimauksen kautta.

 

 

Studia Medicina -luentosarja

Lääketieteellinen tiedekunta järjestää yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Biomedicum Helsinki -säätiön kanssa Studia Medicina -luentosarjaa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Eri teemoihin keskittyviä luentotilaisuuksia järjestetään noin kahden kuukauden välein syys- ja kevätlukukaudella. Luennoista tiedotetaan järjestäjien verkkosivuilla sekä lehti-ilmoituksella. Lisätietoa Studia Medicinasta: kirsi.varmo@hus.fi.

Tapahtumat Biomedicumilla
Biomedicum Meilahdessa toimii näyttämönä monille eri konferensseille, väitöstilaisuuksille ja seminaarisarjoille. Päivitetty Biomedicumin tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Lääketieteellisen tiedekunnan ja HUSin yhdessä järjestämä Päättäjät kohtaavat professorit -tilaisuus kokosi yhteen akateemisia avainhenkilöitämme sekä vaikuttajia. Esimerkkien avulla nostettiin esiin Meilahden tutkimusta, opetusta sekä uusia innovaatioita.

Lue lisää tilaisuudesta.

Nyt voit antaa tukesi Helsingin yliopiston lääketieteelliselle tutkimukselle lahjoittamalla tekstiviestillä (10 €)

Lähetä viesti: LÄÄKETIEDE
numeroon: 16499

Saat vastausviestin vahvistukseksi.

--

Lääketieteen tukeminen on mahdollista myös laajempien lahjoitusten muodossa. Lisätietoa eri lahjoitusmuodoista.
Rahastolahjoittaminen on mahdollista nyt myös helposti sähköisen lahjoituslomakkeen kautta. Lääketieteen rahastoon lahjoittaminen onnistuu ko. sivustolla valitsemalla sivuilla lahjoituskohteeksi 'Rahastolahjoitukset' ja rahastoksi 'Lääketieteen rahasto'.

Helsingin yliopiston lääketieteellisellä tiedekunnalla on käynnissä sarja: Muotokuva valokeilassa. Tässä sarjassa esitellään monipuolisesti tiedekunnan lukuisia eri muotokuvia.