Alumnit

Lääketieteellisen tiedekunnan alumneja ovat kaikki tiedekunnasta tutkinnon saaneet sekä nykyiset ja entiset vaihto-opiskelijat ja työntekijät. Tavoitteenamme on luoda laaja, eri-ikäisistä alumneista koostuva yhteisö. Alumnius on yhteenkuuluvuutta, kollegiaalisuutta ja ylpeyttä omasta opinahjosta. Alumnina olet rakentamassa Helsingin yliopiston ja lääketieteellisen tiedekunnan menestystarinaa.
Tule mukaan

Hyödynnä alumniutesi! Pysy skarppina lukemalla tiedeuutisia, verkostoidu monialaisesti tapahtumissa, syvennä osaamistasi täydennyskoulutuksessa. Valitse itsellesi sopiva tapa osallistua. Yhdessä olemme Suomen suurin asiantuntijaverkosto. Mukana meitä on jo yli 53 000.

Alumnitoiminta lääketieteellisessä tiedekunnassa

HY lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2024 on THL tutkimusprofessori Anu Castaneda. 

Lue Castanedan haastattelu verkkosivuiltamme.

Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta kutsui sosiaali- ja terveysalan toimijat keskustelemaan yhteiskunnallisesti merkittävistä terveyden, talouden ja niihin liittyvän viestinnän kysymyksistä Meilahden kampukselle maanantaina 5.6.2023.

Kanssamme aiheesta keskustelemassa olivat Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Remes. Tilaisuudessa mukana myös HUSin toimitusjohtaja Matti Bergendahl.

Lisätiedot tämän linkin kautta.

Ke 31.1.2024 pääsimme viettämään lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivää Meilahden kampuksella kahden tilaisuuden voimin. Aamun aikana pääsimme inspiroitumaan innovaatioiden ja ajankohtaistutkimuksen parissa. Iltapäivällä kokoonnuimme yhdessä alumniemme ja kumppaniemme kanssa juhlistamaan päivää kestävyyden ja vastuullisuuden teemalla.

Seuraavan kerran tiedekunnan vuosipäivää vietetään ke 29.1.2025. Ajankohta kannattaa jo nyt merkitä kalentereihin.

HiLIFE Life Science Seminars

Poikkeusajat antoivat uudenlaisen ilmeen myös kampuksen tiedeseminaareille Biomedicum Helsinki ja Viikki Monday seminars yhdistivät voimansa ja järjestetään nyt HiLIFE webinaareina. 

Lisätiedot tulevista seminaareista ja webinaareista HiLIFEn -verkkosivuilta.

Studia Medicina -luentosarja

Lääketieteellinen tiedekunta järjestää yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Biomedicum Helsinki -säätiön kanssa Studia Medicina -luentosarjaa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Eri teemoihin keskittyviä luentotilaisuuksia järjestetään noin kahden kuukauden välein syys- ja kevätlukukaudella. Luennoista tiedotetaan järjestäjien verkkosivuilla sekä lehti-ilmoituksella. Lisätietoa Studia Medicinasta verkkosivuilta.

 • Anu Castaneda 2024
 • Leena Niemistö 2023
 • Juha Tuominen 2022
 • Jouko Lönnqvist 2020
 • Marjukka Mäkelä 2019
 • Anu Kantele 2018
 • Päivi Hietanen 2017
 • Anu Wartiovaara 2016
 • Jukka Meurman 2015
 • Tari Haahtela 2014
 • Sirpa Asko-Seljavaara 2013
 • Heikki Peltola 2012
 • Krister Höckerstedt 2011

 

 • Kunnia-alumniksi on 29.10.2011 kutsuttu arkkiatri Risto Pelkonen

Mentorointi (Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan MED-66-opintojakso / PRO 6) toteutuu osana PRO Lääkärintaito ja professio -opintokokonaisuutta lääketieteen koulutusohjelman opintovuosina 1–6. Mentorointi-opintojakson tavoite on edistää lääketieteen opiskelijoiden ammatti-identiteetin muodostumista sekä opiskelu- ja työhyvinvointia kollegiaalisen vertaistuen kautta ryhmäkeskustelu-, reflektio- ja tunteidenkäsittelytaitoja kehittävissä tapaamisissa. Mentorointi toteutuu vuosittaisina pienryhmätapaamisina ja kohdennetusti toteutettuina yksilötapaamisina. Sinun ei tarvitse olla HY:n alumni voidaksesi toimia mentorina. Lisätietoa Mentorin oppaasta, joka jaetaan mentoriksi ilmoittautuneille, sekä PRO-jakson Instagramista: @laakariksi.hy.