Alumnit

Lääketieteellisen tiedekunnan alumneja ovat kaikki tiedekunnasta tutkinnon saaneet sekä nykyiset ja entiset vaihto-opiskelijat ja työntekijät. Tavoitteenamme on luoda laaja, eri-ikäisistä alumneista koostuva yhteisö. Alumnius on yhteenkuuluvuutta, kollegiaalisuutta ja ylpeyttä omasta opinahjosta. Alumnina olet mukana rakentamassa Helsingin yliopiston ja lääketieteellisen tiedekunnan menestystarinaa.

Helsingin yliopiston monipuoliseen alumnitoimintaan voit tutustua yliopiston alumnisivuilla.

Lääketieteellisen tiedekunnan vuosipäivää juhlistettiin Meilahden kampuksella 30.1.2019. Päivän ohjelmaan kuului rento aamupalatapaaminen Terkko Health Hubissa tuoreen tutkimuksen ja innovaatioiden parissa. Iltapäivän virallinen ohjelma Biomedicum 1 - tiloissa tarjosi tieteellistä ja musiikillista inspiraatioita, tiedekunnan ajankohtaiskuulumisia sekä eläkkeelle siirtyneiden professorien esittelyä. Tilaisuuden lopussa julkistettiin lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumnin 2019, emeritaprofessori Marjukka Mäkelä! Tunnelmakuvia tapahtumasta löydät täältä.

Seuraavan kerran tiedekunnan vuosipäivää juhlistetaan 29.1.2020. Kannattaa merkitä ajankohta jo nyt kalenteriin!

Lääketieteellinen tiedekunta on vuodesta 2011 alkaen valinnut tiedekunnan Vuoden Alumnin.

Tiedekunnan Vuoden Alumni 2019 on emeritaprofessori Marjukka Mäkelä. Tutustu aiempiin tiedekunnan Vuoden Alumneihin täällä.

Luo yhteys yliopistoon ilmoittautumalla Helsingin yliopiston alumniksi.

Hyödynnä alumniutesi! Pysy skarppina lukemalla tiedeuutisia, verkostoidu monialaisesti tapahtumissa, syvennä osaamistasi täydennyskoulutuksessa. Valitse itsellesi sopiva tapa osallistua. Yhdessä olemme Suomen suurin asiantuntijaverkosto. Mukana meitä on jo lähes 30 000.

Tervetuloa kuulemaan Meilahden kampuksen ajankohtaisasioista AMCH-aamupäivän merkeissä.

AMCH -aamupäivä 10.5.2019. klo 8-9 (kahvit klo 7.30 alkaen)
Kevätkaudella AMCH kutsuu ajankohtaiseen aamupäivätilaisuuteen pe 10.5.2019 klo 8-9 (kahvit tarjolla klo 7.30 alkaen). Tarjolla ajankohtaiskatsaus Suomen ja Helsingin Biopankkien toimintaan. Mukana tilaisuudessa Helsingin Biopankin johtaja Kimmo Pitkänen sekä FINBB toimitusjohtaja Marco Hautalahti. Tarkempi tilaisuuden ohjelma tarkentuu keväällä 2019 ja päivitetään tälle sivulle. Kannattaa kuitenkin merkitä jo nyt ajankohta kalenteriin!

AMCH-aamupäivä, juhlatilaisuus 14.12. klo 8-9 (kahvit 7.30 alkaen)
Tilaisuudessa tullaan kuulemaan Meilahden kampuksen ajankohtaisasioita. Tilaisuus järjestetään Biomedicum 1 luentosalissa 3. AMCH-aamupäivässä esittäytyy uusi HUS:n toimitusjohtaja ja keskustellaan Helsingin yliopiston ja HUSin yhteistyön tulevaisuudesta.

AMCH -aamupäivä 14.9. klo 8-9 - vieraana ylin sote-virkamies Päivi Nerg
Näkökulmana SOTE-uudistuksen nykytila, perusteet ja näkökulmat eri toimijoiden taholta. Vieraaksi saimme hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nergin Valtiovarainministeriöstä. Nerg toimii sote- ja maakuntauudistuksen ylimpänä virkamiehenä.

Tilaisuus järjestettiin Biomedicum 1 luentosalissa 1 klo 8-9. Aamukahvi tarjolla salin ulkopuolella klo 7.30 alkaen. Alla kuvatunnelmia aamupäivästä, jota seurattiin ahkerasti myös livestriimauksen kautta.

 

 

Meilahden Olohuonetentti

Lääketieteellinen tiedekunta yhdessä kampuksen opiskelijajärjestöjen kanssa järjestää eduskuntavaalien alla Meilahden Olohuonetentin. Paikkana toimii Terkko Health Hub ja ajankohta on 21.2.2019 klo 17-19.

Tule mukaan keskustelemaan terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin, alan koulutukseen ja tutkimukseen sekä laajemmin hyvinvointiyhteiskunnan perusteiden säilymiseen liittyvistä kysymyksistä! Ilmoittautuminen tästä linkistä.

THL Biopankki 5-vuotisjuhlaseminaari 13.3.2019 klo 13-17

Tervetuloa juhlimaan 5-vuotiasta THL Biopankkia 13.3.2019 järjestettävään tieteellisen juhlaseminaariin. Tule kuulemaan kuinka THL Biopankin aineistoja on hyödynnetty tutkimuksessa ja saamaan ideoita kattavien biopankkiaineistojen käytöstä omassa tutkimuksessasi.

Paikka: Biomedicum 1, Luentosali 3
Ohjelma ja ilmoittautuminen (1.3.2019 mennessä)

Studia Medicina -luentosarja

Lääketieteellinen tiedekunta järjestää yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Biomedicum Helsinki -säätiön kanssa Studia Medicina -luentosarjaa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Eri teemoihin keskittyviä luentotilaisuuksia järjestetään noin kahden kuukauden välein syys- ja kevätlukukaudella. Luennoista tiedotetaan järjestäjien verkkosivuilla sekä lehti-ilmoituksella. Lisätietoa Studia Medicinasta: kirsi.varmo@hus.fi.

Tapahtumat Biomedicumilla
Biomedicum Meilahdessa toimii näyttämönä monille eri konferensseille, väitöstilaisuuksille ja seminaarisarjoille. Päivitetty Biomedicumin tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Lääketieteellisen tiedekunnan ja HUS:n yhdessä järjestämä Päättäjät kohtaavat professorit -tilaisuus kokosi yhteen akateemisia avainhenkilöitämme sekä vaikuttajia. Esimerkkien avulla nostettiin esiin Meilahden tutkimusta, opetusta sekä uusia innovaatioita.

Lue tilaisuudesta lisää täältä.

Nyt voit antaa tukesi Helsingin yliopiston lääketieteelliselle tutkimukselle lahjoittamalla tekstiviestillä (10 €)

Lähetä viesti: LÄÄKETIEDE
numeroon: 16499

Saat vastausviestin vahvistukseksi.

--

Lääketieteen tukeminen on mahdollista myös laajempien lahjoitusten muodossa. Lisätietoa eri lahjoitusmuodoista löydät täältä.
Rahastolahjoittaminen on mahdollista nyt myös helposti sähköisesti. Lääketieteen rahastoon lahjoittaminen onnistuu ko. sivustolla valitsemalla sivuilla lahjoituskohteeksi 'Rahastolahjoitukset' ja rahastoksi 'Lääketieteen rahasto'.

Helsingin yliopiston lääketieteellisellä tiedekunnalla on käynnissä sarja: Muotokuva valokeilassa. Tässä sarjassa esitellään monipuolisesti tiedekunnan lukuisia eri muotokuvia.