Opiskelijatarinoita

Millaista on opiskella molekyylibiotieteiden kandiohjelmassa? Tutustu opiskelijan kokemuksiin molekyylibiotieteiden opiskelusta.
"Molekyylibiotieteissä minua kiinnostavat eniten perinnöllisyystieteet ja solubiologia"

"Lukiossa olin kiinnostunut eniten biologiasta ja erityisesti solubiologian sekä biotekniikan kursseista. Suunnittelin pitkään hakevani lääketieteelliseen, mutta pääsykoelukemisen aikana havahduin, ettei se olekaan yhtään minun juttuni. Päädyin selailemaan bioalan eri koulutusohjelmia ympäri Suomea. Löysin sattumalta molekyylibiotieteet ja kiinnostuin heti. Täällä olen päässyt opiskelemaan juurikin genetiikkaa, mikä kiinnosti lukiossakin."


 

Alumnitarina: mo­le­kyy­li­ge­nee­tik­ko Suo­men Pu­nai­sen Ris­tin Ve­ri­pal­ve­lus­sa

Laboratorioasiantuntijana SPR:n Veripalvelussa Satu antaa teknistä ja menetelmällistä tukea laboratoriohoitajille, jotka testaavat verinäytteitä. Työ vaatii DNA:n, DNA-tekniikoiden, vasta-aineiden, immunologian ja niihin liittyvien menetelmien tuntemusta.

"Kandiohjelman rikkaus on se, että pystyy suuntautumaan juuri siihen alaan, mikä kiinnostaa"

Kolme molekyylibiotieteiden opiskelijaa kertoo kandiohjelmasta Katso videolta, mitä tieteenaloja ja teemoja molekyylibiotieteiden kandiohjelmassa voi opiskella. Lisäksi saat tietää millaista osaamista ohjelma tarjoaa opiskelijoille, sekä millaisissa työtehtävissä alalta valmistuneet voivat työskennellä.