Molekyylibiotieteiden kandiohjelma

Ratkaise tulevaisuuden haasteita

Tiedätkö, miten geenimuokkaus tapahtuu? Oletko usein pohtinut, miten erilaiset sairauden kehittyvät ja miten niitä voidaan hoitaa? Kiinnostavatko sinua virukset tai oletko pohtinut, kuinka solujen avulla voidaan tuottaa antibiootteja tai ravintoa? Haaveiletko kenties tutkijan urasta? Haluatko oppia, mitkä biologiset prosessit ohjaavat yksilönkehitystä tai miten ravinto vaikuttaa meihin solutasolla?

Molekyylibiotieteiden koulutusohjelma yhdistää biokemian, solubiologian, ravitsemustieteiden, genetiikan ja mikrobiologian perusteet monipuoliseksi kokonaisuudeksi. Laboratoriomenetelmien ja tietotekniikan kehittymisen myötä biologisen tiedon määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Molekyylibiotieteellinen koulutus antaa vahvan pohjan tämän tiedon soveltamiseen mm. lääketieteessä, biotekniikkaa hyödyntävässä teollisuudessa, maa- ja metsätaloudessa sekä bio-, elintarvike- ja ravitsemustieteissä. 

Tutkinto tarjoaa sinulle vahvan pohjan jatkaa erilaisiin asiantuntijatehtäviin niin teollisuuden kuin tutkimuksenkin piirissä. Molekyylibiotieteiden kandiohjelmassa voi myös hakea aineenopettajankoulutukseen, josta valmistuu biologian aineenopettajaksi.

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 180 opintopistettä, 3 vuotta
Tutkintotaso Kandidaatti
Kieli Suomi, Ruotsi
Hakuaika Alkaa: 11.03.2025 08.00 Loppuu: 25.03.2025 15.00

Tämän kandiohjelman opiskelija voi jatkaa opintoja seuraavissa maisteriohjelmissa ilman erillistä hakua, jos hänelle on myönnetty tutkinnonsuoritusoikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoihin. Yhteishaussa ja avoimen väylän haussa hyväksytylle opiskelijalle myönnetään aina myös maisterin tutkinnon suoritusoikeus. Huomaathan kuitenkin, että osaan maisteriohjelmista voidaan vaatia tiettyjä ennalta määriteltyjä opintoja. Lisäksi opiskelijoiden määrää on osassa rajattu ja optio saattaa myös päteä vain yhteen tai muutamaan maisteriohjelman opintosuuntaan.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Tilaa Helsingin yliopiston esittely lukiollesi

Haluaisitko kuulla lisää opiskelusta Helsingin yliopistossa suoraan opiskelijaltamme? Tilaa Helsingin yliopiston yleisesittely.