Matematiikan ja tilastotieteen opintoja lukiolaisille

Haluatko suorittaa yliopisto-kursseja jo lukioaikanasi?

Lukiolaiset voivat suorittaa yliopistotason matematiikan ja tilastotieteen kursseja Kumpulan kampuksella. Matematiikkaa kaikkialla -kurssi sopii nimensä mukaisesti kaikille matematiikasta kiinnostuneille, eikä esitietovaatimuksia ole. Jos yliopisto-opiskelu innostaa vielä enemmän, voit osallistua myös muille kursseille, jotka vaativat vankempaa matemaattista osaamista.

Jos suoritat kurssejamme, saat niistä opintopisteitä, jotka voit hyödyntää mahdollisissa tulevissa opinnoissasi Helsingin yliopistossa. Voit lisäksi saada opinnoistasi lukion kurssisuorituksia, jos vain oma oppilaitoksesi hyväksyy ne.

Kurssisuosituksia

Ohessa on listattu joitakin suositeltuja matematiikan kursseja. Ne kannattaa suorittaa tässä luetellussa järjestyksessä.

  • Matematiikkaa kaikkialla
  • Johdatus yliopistomatematiikkaan
  • Lineaarialgebra ja matriisilaskenta I
  • Lineaarialgebra ja matriisilaskenta II
  • Raja-arvot
  • Differentilaalilaskenta

Tietoa kursseista löydät kurssihausta tai selailemalla vanhoja opetussivuja. Ohjeita opiskelijoille löytyy  Opiskelijan ohjeista.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen

Jos haluat suorittaa kursseja, täytä alla oleva lomake.

Lukio-opiskelija.pdf

Lähetä täytetty lomake mielellään sähköisesti osoitteeseen kumpula-student@helsinki.fi Jos sähköinen lähetys ei onnistu voit myös toimittaa lomakkeen paperisena osoitteeseen:

Matematiikan ja tilastotieteen osasto / koulutussuunnittelijat
PL 68
00014 Helsingin yliopisto.

Saat sen jälkeen lisäohjeita kursseille osallistumisesta. Käsittelyssä kuluu muutamia päiviä.