Matematiikan ja tilastotieteen opintoja lukiolaisille

Haluatko suorittaa yliopisto-kursseja jo lukioaikanasi?

Lukiolaiset voivat suorittaa yliopistotason matematiikan ja tilastotieteen kursseja Kumpulan kampuksella. Matematiikkaa kaikkialla -kurssi sopii nimensä mukaisesti kaikille matematiikasta kiinnostuneille, eikä esitietovaatimuksia ole. Jos yliopisto-opiskelu innostaa vielä enemmän, voit osallistua myös muille kursseille, jotka vaativat vankempaa matemaattista osaamista. Jos suoritat kurssejamme, saat niistä opintopisteitä, jotka voit hyödyntää mahdollisissa tulevissa opinnoissasi Helsingin yliopistossa. Voit lisäksi saada opinnoistasi lukion kurssisuorituksia, jos vain oma oppilaitoksesi hyväksyy ne.

Kurssisuosituksia

Ohessa on listattu joitakin suositeltuja matematiikan kursseja. Ne kannattaa suorittaa tässä luetellussa järjestyksessä.

Matemaattista ja tieteellistä yleissivistystä kaikille:

• Matematiikkaa kaikkialla
  • Tiedelukutaidon perusteet

Kiinnostuitko opiskelemaan matematiikkaa hieman lisää?

• Matemaattinen ongelmanratkaisu

Haluatko aloittaa matematiikan yliopisto-opinnot jo lukioaikanasi?

• Johdatus yliopistomatematiikkaan
  • Raja-arvot
    • Kurssin Raja-arvot jälkeen on mahdollista suorittaa Differentiaalilaskenta, Integraalilaskenta ja Sarjat
  • Lineaarialgebra ja matriisilaskenta I
    • Kurssin Lineaarialgebra ja matriisilaskenta I jälkeen on mahdollista suorittaa Lineaarialgebra ja matriisilaskenta II
  • Johdatus lukuteoriaan ja sen sovelluksiin

Tietoa kursseista löydät kurssihausta. Ohjeita opiskelijoille löytyy  Opiskelijan ohjeista.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen

Jos haluat suorittaa kursseja, täytä alla oleva lomake.

Lukio-opiskelija.pdf

Lähetä täytetty lomake mielellään sähköisesti osoitteeseen kumpula-student@helsinki.fi . Samasta osoitteesta saat lisätietoja kursseille osallistumisesta. Lomakkeen käsittelyssä kuluu muutamia päiviä.