Matemaattisten tieteiden kandiohjelma

Matematiikka on itsenäinen tieteenala ja universaali kieli

Matematiikka on sekä itsenäinen tieteenala että universaali kieli, jolla on kirjoitettu muun muassa ekonometria, tilastotiede ja tietojenkäsittelyteoria – kolme muuta tieteenalaa ja opintosuuntaa matemaattisten tieteiden kandiohjelmassa. Tutustuthan ohjelmaan ja opintosuuntiin tarkemmin Opiskelu-sivulla alla.

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 180 opintopistettä, 3 vuotta
Tutkintotaso Kandidaatti
Kieli Suomi
Hakuaika Alkaa: 11.03.2025 08.00 Loppuu: 25.03.2025 15.00

Matemaattisten tieteiden kandiohjelmassa on valittavana neljä opintosuuntaa: matematiikka, ekonometria, tilastotiede ja tietojenkäsittelyteoria. 
Lue lisää opintosuunnista. 

Tämän kandiohjelman opiskelijana voit jatkaa opintoja seuraavissa maisteriohjelmissa ilman erillistä hakua, jos sinulle on myönnetty tutkinnonsuoritusoikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoihin. Yhteishaussa ja avoimen väylän haussa hyväksytylle opiskelijalle myönnetään aina myös maisterin tutkinnon suoritusoikeus. Huomaathan kuitenkin, että osaan maisteriohjelmista voit jatkaa vain, jos täytät ennalta määritetyt lisävaatimukset. Voit lukea aiheesta lisää sivulla Ura ja työelämä.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Millaista on opiskella matematikkaa Helsingin yliopistossa?
Tutustu opiskeluun ja yliopistoon

Tutustu Helsingin yliopistoon sekä sen opetukseen ja opettajiin, unohtamatta Helsinkiä, joka on eläväinen ja turvallinen kaupunki opiskella. Löydä myös opinto-ohjaajille suunnattu infopaketti ja tilaa opiskelijalähettiläs lukioosi kertomaan Helsingin yliopistosta ja sen koulutusohjelmista. Olemme koonneet tälle sivulle myös kiinnostavaa tietoa Helsingissä opiskelusta ja Helsingin yliopistosta hakijan vanhemmille ja läheisille.

 

Tilaa Helsingin yliopiston esittely lukiollesi

Haluaisitko kuulla lisää opiskelusta Helsingin yliopistossa suoraan opiskelijaltamme? Tilaa Helsingin yliopiston yleisesittely.